De 10 vetste Koningsdag festivals in 2022

De 10 vetste Koningsdag festivals in 2022

Dit artikel is al weer van vorig jaar. Benieuwd naar de Koningsdagfeestjes van dit jaar? Check ons nieuwe artikel hier.

Koningsdag 2022

Laten we hopen dat we, na twee jaar afwezigheid, de verjaardag van koning Willem-Alexander weer eens goed kunnen gaan vieren. Op woensdag 27 april kunnen we dus hopelijk weer flink los gaan. Bij Koningsdag horen natuurlijk festivals. Organisatoren zetten in op dat alles weer mogelijk is en zijn druk bezig met het organiseren van festivals, zowel als in de Konigsnacht als op Koningsdag zelf. Er wordt dus gebouwd aan een breed aanbod. In dit artikel zetten we de tien beste festivals op Koningsdag voor je op een rijtje om de verjaardag van ‘Willy’ op een voor jou zo goed mogelijke manier te vieren. Van techno tot aan Hollandse meezingers, er is aanbod voor iedereen.

1. Kingsworld

kingsworld-koningsdag

Kom je uit (de omgeving) van Den Haag en heb je zin in een lekker festival op Koningsdag? Check dan zeker Kingsworld Festival. Met drie stages zal het Zuiderpark flink worden afgebroken op woensdag 27 april.

Kaartjes zijn te koop voor €33,50, maar wacht niet te lang want de verwachting is dat Kingsworld zal uitverkopen. Wie kun je o.a. verwachten? Denk aan Bizzey, Dave Roelvink, Outsiders, Django Wagner en Darkraver, voor ieder wat wils dus.

2. Kanonnen van Oranje

Een nieuw festival in Breda! Op zowel Koningsnacht- als Dag kun je bij het Breepark Theater De Avenue genieten van een mooi feestje. Koningsnacht staat vooral in het teken van Nederlandstalig, Pop en hitjes terwijl er op Koningsdag meer plaats is voor house & techno. Op Kanonnen van Oranje kom je headliners tegen als De Jeugd van Tegenwoordig, Donnie, ROD, De Sluwe Vos en Secret Cinema. Kaartjes zijn nog te koop, check alle info op onze Kanonnen van Oranje festivalpagina.

 • Datum: Dinsdag 26 en Woensdag 27 april 2022
 • Stad: Breda
 • Locatie: Theater De Avenue
 • Tijden: Nacht: 18:00 – 02:00, Dag: 13:00 – 23:00
 • Prijs: €42,50
 • Leeftijd: 18+

3. Oranjebloesem

Hét alternatieve feestje voor koningsdag is terug in het olympisch stadion met een mooie line-up. Dus, heb jij zin in een feestje buiten het centrum van Amsterdam? Dan is Oranjebloesem perfect voor jou. Het festival een aantal artiesten bekend gemaakt, onder andere zijn Renier Zonneveld, Joris Voorn en De Sluwe Vos te bewonderen op het grote veld van het stadion. De lekkerste house, techno en disco komt tijdens dit oranje feestje langs.

Er zijn nog tickets beschikbaar voor Oranjebloesem! Oranjebloesem is een festival wat snel uitverkoopt, wees dus snel met een ticket kopen als je bij dit feestje wilt zijn. En geloof me, hier wil je bij zijn. De gemeente Amsterdam heeft besloten dat op koningsdag de feestjes en festivals maar tot 20:00 mogen duren.

4. Loveland van Oranje

Loveland is een bekende naam in de Nederlandse festival wereld. Zij komen ook deze koningsdag terug met een heerlijk techno feest. In het Meerpark in Amsterdam is genoeg ruimte om een festival neer te zetten met een geweldige line-up. Zo kan je op het festival namen als Amelie Lens, Pan-Pot, Benny Rodrigues en Secret Cinema verwachten. Een heerlijke mix van verschillende soorten techno en house.

Loveland van Oranje is compleet uitverkocht! De gemeente Amsterdam heeft net als bij Oranjebloesem echter wel toegezegd dat het festival maar tot 20:00 mag duren, maar dit mag de sfeer niet verpesten. Wees er dus snel bij om een van de 10.000 feestende bezoekers te zijn in dit Loveland.

 • Datum: Woensdag 27 april 2022
 • Stad: Amsterdam
 • Locatie: Meerpark
 • Tijd: 11:00 – 20:00
 • Prijs: Uitverkocht
 • Leeftijd: 18+

5. Supersized Kingsday

Op het Aquabest terrein in Best, vlakbij Eindhoven, zal ook dit jaar weer SuperSized Kingsday zijn. Met maar liefst 8 area’s zijn alle harde stijlen vertegenwoordigd. Hardstyle, Hardcore en uptempo muziek staan centraal bij dit festival. Met een prachtig aangekleed festival terrein en grote stages is dit een van de grootste koningsdagfestivals van ons land. Met 50.000 bezoekers gaat dit een hard en mooi feest worden op de 55e verjaardag van de koning.

In de line-up vinden we grote namen terug zoals Warface, Outsiders en Paul Elstak. Supersized Kingsday is compleet uitverkocht!

 • Datum: Woensdag 27 april 2022
 • Stad: Best
 • Locatie: Aquabest
 • Tijd: 12:00 – 23:00
 • Prijs: Uitverkocht
 • Leeftijd: 18+

6. Kingdance

Kingdance is een van de grootste festivals die wordt gehouden op koningsdag. De editie van 2022 zal op een nieuwe locatie plaatsvinden; Wijthmenerplas in Zwolle. Door deze grotere locatie zal het festival ook groter worden en kan je er nog meer van verwachten. Sta jij straks met 30.000 anderen uit je plaat te gaan?

De organisatie belooft een festival neer te zetten met grote outdoor podia met de beste artiesten van dit moment. je kan onder andere Bilal Wahib, Sjaak en Donnie verwachten. Je kan dus uitgaan van feestmuziek, hip-hop, house én hardstyle. Het festival is voor alle leeftijden dus er zal voor iedereen wel wat bij zitten.

 • Datum: Woensdag 27 april 2022
 • Stad: Zwolle
 • Locatie: Wijthmenerplas
 • Tijd: 14:00 – 23:00
 • Prijs: €26,-
 • Leeftijd: Alle leeftijden

7. Kingsland

Kingsland is hét grootste eendaags festival met dancemuziek in Nederland. Verspreid over meerdere steden door het land zullen grootse artiesten komen optreden. In Groningen, Rotterdam en Amsterdam zullen er dit jaar edities zijn. in Groningen zal Kingsland in het Stadspark plaatsvinden. In Rotterdam is het festival in het Zuiderpark en in Amsterdam in de RAI.

Vorige edities was er voor ieder wat wils op de festivals. Van hardstyle tot aan hip-hop en dance. De artiesten zullen door de dag heen rouleren tussen de festivals. Direct na het optreden worden zij doormiddel van taxi of zelfs helikopter naar het volgende festival gebracht. Deze editie kan je onder andere genieten van Martin Garrix, Afrojack en Lucas & Steve

Kingsland is op alle locaties compleet uitverkocht! Mocht je nog een kaartje van de editie van 2020 hebben dan zal deze ook nog geldig blijven voor aankomende editie.

8. Smèrrig Koningsdag Festival

Als je naar een echt vies feestje wilt is Smèrrig het beste festival om heen te gaan deze koningsdag. Smèrrig is een organisatie die, naar eigen zeggen, ‘vieze vuile fiskes mee d’n heetste classic hiphop, R&B en guilty pleasures’ geeft. Met koningsdag komen zij met een speciaal festival op het festivalterrein De Vliert naast het stadion van FC Den Bosch. Bij dit feestje kom je niet in oranje, maar in roze. Dit omdat roze saamhorigheid, openheid en eensgezindheid uitstraalt. Jij bent hier de koning of de koningin. Het festival draait hier dus om jou in plaats van de verjaardag van de koning.

Heb jij zin in een echt Brabants feestje waarbij je lekker jezelf kunt zijn? Dan is dit festival echt iets voor jou. Alle kaartjes voor Smèrrig Koningsdag zijn helemaal uitverkocht!

 • Datum: Woensdag 27 april 2022
 • Stad: Den Bosch
 • Locatie: Sportiom
 • Tijd: 15:00 – 23:00
 • Prijs: Uitverkocht
 • Leeftijd: 18+

9. Royal Dutch

Dit gratis festival midden in het centrum van Eindhoven staat in het teken van de beste house dj’s. Met de lekkerste house tracks kan je hier lekker los gaan. Dit festival vindt plaats op koningsnacht én koningsdag. Aangezien dit festival een gratis festival is, moet je zorgen dat je op tijd binnen bent. VOL=VOL. Op de line-up van het festival zijn onder andere Tony Junior, La Fuente en The Partysquad te vinden.

 • Datum: Dinsdag 26 & woensdag 27 april 2022
 • Stad: Eindhoven
 • Locatie: Stadhuisplein
 • Tijd: 12:00 – 00:00
 • Prijs: Gratis
 • Leeftijd: 18+

10. Oranjekade

Beleef koningsdag op een ultieme Brabantse manier bij het Oranjekade festival. Met verschillende stages van techno, hip-hop en rock&roll. Ook is er elk jaar een geweldige karaoke waar men van ’s middags tot laat in de avond mee staat te zingen met de beste hitjes. Het festival bevindt zich op het Tramkade terrein. Dit is een voormalig mengfabriek waar grote lege silo’s staan. Een perfecte plek voor een festival met een urban uitstraling. Volgens de organisatie is de kans groot dat je de volgende ochtend wakker wordt met schmink op je gezicht en glitters in je broekzak.

De namen voor het festival zijn bekend gemaakt. Onder anderen Rene Wise, Abstract Division en Dimitri komen op koningsdag naar Den Bosch. Tickets voor het festival zijn al te koop. Je kan enkel nog een ‘Laat Oranje Ticket’ kopen. Deze zal €30,- zijn.

Heb jij nu, net als dat wij hebben, enorm veel zin gekregen in eindelijk weer een dik festival met koningsdag? Dat komt goed uit, want op onze speciale koningsdagpagina staan nog meer festivals waar je uit kan kiezen. Wij wensen je alvast heel veel plezier!

Heb je na koningsdag het festivalgevoel weer helemaal te pakken, kijk dan ook in onze agenda welke festivals er nog meer te vinden zijn.

9 februari 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter