De beste Koningsdag festivals in 2023

De beste Koningsdag festivals in 2023

Op donderdag 27 april kleurt heel Nederland weer oranje. Koningsdag wordt door iedereen in het land uitbundig gevierd. Zo zijn er ook tientallen festivals, waar je een lekker feestje kunt vieren. De keuze is reuze, maar voor welke festival moet je dan kiezen? Daarom hebben wij voor jullie een lijstje gemaakt met de beste Koningsdag festivals in 2023. Benieuwd naar alle grotere feestjes op deze dag? Check de volledige Koningsdag 2023 agenda.

1. Loveland van Oranje

Loveland-van-oranje

Gelukkig is ook Loveland weer terug met een editie op koningsdag; Loveland van Oranje. Al jaren van vaste waarde als het om koningsdagfestivals gaat. Ook dit jaar zullen de vetste techno DJ’s van dit moment naar het Meerpark in Amsterdam komen. Zo staan Amelie Lens, Joris Voorn en Luuk van Dijk al op het affiche. De kaartverkoop voor Loveland van Oranje is ook al weer begonnen. Je kan nu een regular ticket halen voor €49,50.

2. 538 Koningsdag

538-koningsdag

Het Chasséveld in Breda wordt tijdens Koningsdag omgetoverd tot een groot en schitterend festival van 538. Met de beste artiesten uit de Nederlandse muziek scene, een hoop confetti en een kleurrijke vuurwerkshow wordt de verjaardag van de koning groot gevierd. De eerste namen van de line-up zijn bekend en onder andere Maan, FLEMMING, Snelle en La Fuente komen optreden. De kaartverkoop gaat op donderdag 9 februari van start. Een kaartje zal €40,- kosten. Blijf onze festivalpagina in de gaten houden voor alle updates.

3. Kingsworld

kingsworld

Kingsworld Den Haag is het grote Koningsdag festival in het Zuiderpark. Met artiesten uit elke muziekgenre, die je maar kunt bedenken. Van Hip-Hop en Feest muziek tot Happy 90’s. Onder anderen: Boef, Donnie, John West, Outsiders en The Darkraver zullen aanwezig zijn tijdens Kingsworld 2023. Je kunt nu een Fase 2 kaartje scoren voor maar €38,50.

4. Supersized Kingsday

Ben jij een liefhebber van een iets harder feest? Dan is Supersized Kingsday the place to be tijdens Koningsdag. Acht stages met de beste artiesten uit de hardstyle scene. Met Vertile, Warface, Rebelion, Dimitri K en nog veel meer pareltjes kun jij lekker uit je dak gaan. Het festival wordt gehouden in Aquabest in Eindhoven en je kunt nu al kaartjes scoren. Een regular ticket kost €49,95 maar wees wel op tijd, want de kaartverkoop gaat hard.

5. Kingsland

Kingsland is dit jaar weer terug met drie grote festivals in Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Met grote sterren als: Afrojack, Antoon, Bizzey, Ran-d en Joris Voorn is de line-up weer lekker gevarieerd. Een perfect festival voor een grote vriendengroep met verschillende muzieksmaken. De kaartverkoop is al weer begonnen. Een Regular ticket voor Amsterdam kost €59,50, bij Rotterdam kan je een Regular ticket scoren voor €54,50 en bij Groningen voor €49,50.

6. Smèrrig Koningsdag

smerrig-koningsdag

Koningsdag, maar dan net even anders. Op 27 april wordt de Pettelaarse Schans in Den Bosch getransformeerd tot het roze Smèrrig Koningsdag festival. Je leest het goed: geen oranje, maar roze. De eerste twee artiesten zijn al bekend. Poke, Freddy Moreira, Frans Duijts en FeestDJRuud zullen voor een lekker dansfeestje zorgen. Je kunt nu een regular ticket halen voor €40,- en voor de grotere vriendengroepen zijn er ook regular groepstickets (6+1 gratis) voor €34,64 p.p.

7. Oranjekade

Oranjekade vindt plaats op een van de gaafste plekken in Den Bosch, de Tramkade. Dit jaar wordt voor de 5e keer Oranjekade georganiseerd, dus dat betekent een jubileum! Na de afgelopen succesvolle edities beloofd het dit jaar ook weer een groot feest te worden. Oranjekade heeft een rijk aantal verschillende genres, dus het is leuk voor iedereen! Onder andere Benny Rodrigues, Fresku en Locklead zijn van de partij om van jouw koningsdag een mooi feestje te maken. Je kunt nu een Regular ticket halen voor €28,-. Wees er snel bij, want als deze op zijn worden de tickets duurder.

We hopen jullie een beetje in de goede weg te hebben geholpen met het maken van een beslissing. Ben je toch ergens anders naar opzoek? Bekijk dan onze Koningsdag pagina om meer festivals te kunnen bekijken. 🙂

26 januari 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter