Definitief streep door festivalzomer?

Definitief streep door festivalzomer?

Dit artikel is verouderd. In onze nieuwe festival blog over corona lees je de laatste ontwikkelingen.

Update: Maandag 2 augustus zal er een besluit genomen worden over de eendaagse festivals vanaf 14 augustus. In eerste instantie zou het besluit pas 13 augustus genomen worden. Eventorganisator ID&T en 44 anderen partijen vinden dit echter veel te laat en hadden daarom een kort geding aangekondigd. Het Demissionaire kabinet is daarom toch van plan het besluit eerder te nemen. Het kort geding is dus gelukkig aangehouden, laat ID&T weten. “We zijn blij dat we samen met de Alliantie van Evenementenbouwers het kabinet hebben kunnen overtuigen van de noodzakelijkheid van snelle besluitvorming voor onze branche”, zegt Rosanne Janmaat, operationeel directeur van ID&T Groep. Het Outbreak Management Team is gevraagd of, en zo ja hoe, eendaagse evenementen gehouden kunnen worden. Alle hoop op maandag!

Mochten de eendaagse festivals inderdaad doorgaan, zouden dit de eerste festivals van dat weekend zijn:

Het kabinet is met het drastische besluit gekomen om de meerdaagse festivals met een camping officieel te verbieden tot 1 september. Dit is een enorme klap voor o.a. Mysteryland, Down The Rabbit Hole en Lowlands. Het kabinet komt later vandaag met meer duidelijkheid over deze beslissing.

Getroffen festivals

Na de beslissing om alle festivals tot in augustus te cancelen is nu ook het besluit genomen om alle meerdaagse festivals die beschikken over een camping sowieso te cancelen tot 1 september. Het kabinet zag de noodzaak om de festivalorganisatoren duidelijkheid te bieden voordat zij verder zouden gaan met organiseren. De grootste festivals die zijn getroffen door dit nieuws zijn Mysteryland, Down The Rabbit Hole en Lowlands. ‘Op grond van de vele onzekerheden rondom de deltavariant van het virus heeft het kabinet besloten om geen meerdaagse evenementen met campingfaciliteiten toe te staan.’  Laat de organisatie van Lowlands weten via Facebook.

De getroffen meerdaagse festivals inclusief camping (tot 1 september):

Meerdaagse festivals zonder camping die mogelijk wél door kunnen gaan (tot 1 september):

Einde festivalseizoen?

Het begint er steeds meer op te lijken dat het festivalseizoen wederom in het water valt. Organisatoren van eendaagse festivals moeten echter nog wel afwachten tot in augustus over de mogelijke nieuwe beslissingen en maatregelen die getroffen worden. Wederom houden we hoop!

26 juli 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter