Dit zijn de 10 grootste festivals van Nederland!

Dit zijn de 10 grootste festivals van Nederland!

Het festivalseizoen was vorig jaar weer groter dan groots, de verwachtingen zijn voor dit jaar niet anders. Het is natuurlijk moeilijk te bepalen wie nou precies de grootste is, want bij het ene festival worden enkel weekendtickets verkocht en bij het andere festival zijn ook dag tickets te koop. De grootste, meest spraakmakende en meest bezochte festivals hebben we voor jullie op een rijtje gezet!

10. Lowlands: 65.000 bezoekers per weekend

 

De kans is groot dat je wel eens iets over Lowlands hebt gehoord. Wat het festival onder andere zo leuk maakt, is dat er alleen tickets voor het hele weekend te koop zijn. Iedereen kan dus overnachten op de Lowlands camping. De sfeer is daardoor extra speciaal.  Daarnaast is elke leeftijd welkom. Extra leuk voor de jongere festivalliefhebbers onder ons! Het festival vindt plaats op het festivalterrein naast Walibi in Biddinghuizen. De genres zijn super breed. Verwacht rock bands, (inter)nationale hiphop artiesten en in de nacht de lekkerste DJ acts van dit moment. Op Lowlands is niks te gek!


9. Best Kept Secret: 75.000 bezoekers per weekend

 

Best Kept Secret is onder de liefhebbers van de genres indie, alternatieve en elektronische muziek erg geliefd. Het festival vindt in totaal drie dagen plaats en biedt onderdak aan 75 duizend muziekliefhebbers! Overnachten kan worden gedaan op de bijbehorende camping in de bossen of aan het water, of in één van de vele bungalowhuisjes. De organisatie zorgt elk jaar voor verschillende grote artiesten. Daarnaast krijgen ook minder grote artiesten de kans om zichzelf te bewijzen. Wanneer het lekker weer is, kan er worden gezwommen in het water, dat aan de mainstage ligt. BKS vindt, net zoals Decibel Outdoor, plaats op de Beekse Bergen in Hilvarenbeek.


8. Awakenings Summer Festival: 100.000 bezoekers per weekend

 

Awakenings Festival is het grootste techno festival ter wereld! Niet zo gek dat het zo groot opgezet kan worden met immense stages en de vetste licht en lasershows. Awakenings ontvangt in de drie dagen tijd meer dan 100 techno DJ’s. Daarnaast is het enige de driedaagse techno festival in Nederland. Het festival trekt jaarlijks rond de 100 duizend bezoekers van over de hele wereld. Het techno festival vindt ook plaats bij de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Awakenings staat naast haar zomer festival ook bekend om de ADE feesten in de Gashouder en de Ziggo Dome.


7. Concert At Sea: 100.000 bezoekers per weekend

 

Concert At SEA is een festival dat jaarlijks wordt georganiseerd door de band BLØF. Op dit festival staan de populairste Nederlandse, maar ook buitenlandse artiesten op het programma. Het festival vindt plaats in Brouwersdam in Ouddorp. Meezingen met je favoriete nummer terwijl je de zon in de zee ziet zakken. Dat kan in Nederland bijna alleen maar op Concert At Sea. Veel mensen boeken ruim van te voren al een plekje op de camping in de buurt of verblijven op een van de bungalowparken die de omgeving te bieden heeft. Concert At Sea is voor alle leeftijden toegankelijk en maakt het een echt familiefestival.


6. Defqon.1: 100.000 bezoekers per weekend

 

Alle hardstyle lovers zullen zeker een zwak hebben voor Defqon.1. Dit is namelijk hét grootste outdoor hardstyle festival ter wereld! Sinds 2022 is het festival van drie nar vier dagen gegaan. Met de grootste artiesten in alle genres van de hardere styles, wordt er jaarlijks door 100 duizend mensen volop gebeukt tijdens het festival. Je vindt zowat elk harder styles genre terug op het festivalterrein. Op de zaterdag van het festival wordt er jaarlijks ook het POWER HOUR plaats. In dit uur gaat het op de mainstage volledig los en wordt er een extra hard feestje gebouwd. Defqon.1 vindt net zoals Lowlands plaats op het festivalterrein naast Walibi in Biddinghuizen.


5. Paaspop: 110.000 bezoekers per weekend

 

Paaspop is een driedaagse festival dat het festivalseizoen elk jaar mag openen. Zoals de naam al doet vermoeden vindt Paaspop altijd plaats tijdens het paasweekend. Het festivalterrein wordt jaarlijks bezocht door 110 duizend Paaspop fans. De keuze aan genres is reuze! 😉 Geen wonder dat jong en oud hier te vinden zijn. Er zit voor iedereen wat leuks bij! Alle stages zijn overigens overdekt. Hierdoor kan het weer in april geen roet in het eten gooien. Paaspop vindt plaats op de Molenheide in Schijndel.


4. Mysteryland: 130.000 bezoekers per weekend

 

Mysteryland is een driedaagse festival, dat jaarlijks 130 duizend bezoekers trekt. Het festival telt maar liefst 11 stages. Bijna alle genres uit de dancewereld komen aanbod! De 42 meters hoge “Big Spotters Hil” is een uniek iets in de Nederlandse festivalwereld. Ook de camping doet de Mysteryland experience extra opbloeien. Ook daar gaat het feest gewoon door en kent het zelfs een eigen line-up met de lekkerste artiesten van dit moment! Het festival vindt plaats op het Floriadeterrein in Amsterdam en wordt door vele gezien als afsluiter van het outdoor festivalseizoen.


3. Appelpop: 150.000 bezoekers per weekend

Appelpop is, na wegvallen van Parkpop in Den Haag, het grootste gratis festival in Nederland. Het festival wordt compleet gefinancierd uit sponsors en drank en eet inkomsten. Grote sponsors hebben dan ook hun eigen stage. Zo heeft het merk Go-Tan de rekening voor de tweede stage van het festival. Een biertje is er ook gemiddeld wat duurder dan op de andere festivals. Dit doen ze puur om weer een goed line-up neer te kunnen zetten met de grootste namen uit de Nederlandse muziekscene. Appelpop vindt jaarlijks plaats op de Waalkade in Tiel

 


2. Pinkpop: 210.000 bezoekers per weekend

Pinkpop is ook zo’n festival waar bijna heel Nederland wel ooit iets over heeft gehoord. Niet zo gek als je je bedenkt dat er al meer dan 50 edities van Pinkpop zijn geweest! Pinkpop is zo groot, dat het festival niet 1, niet 2, maar 3 campings telt! Elk jaar telt Pinkpop een mooie line-up. Er zijn altijd een paar headliners te vinden die je niet zomaar op andere Nederlandse festivals tegen gaat komen! Pinkpop vindt plaats in het zuiden van Limburg in Landgraaf. Pinkpop staat ook bekend om de roze ‘vissershoedjes’ die er gedragen worden. Zo zie je in het publiek veel mensen rondlopen met het roze hoofddeksel.


1. Zwarte Cross: 237.500 bezoekers per weekend

En nu zijn we aangekomen bij het allergrootste festival van Nederland. Met ruim 237 duizend bezoekers mag de Zwarte Cross zich het grootste festival van Nederland noemen! Het Achterhoekse festival trekt super veel bezoekers aan die heerlijk willen genieten van al het moois dat het festival te bieden heeft. Dit is namelijk meer dan het muzikale programma. Zwarte Cross staat ook bekend om het crossen. Geniet met een biertje in je hand van de verschillende cross-klasses, de vele artiesten, of het brede culturele aanbod. Bij dit festival verveel je je nooit! Het festival vindt plaats op de locatie Vragender in Lichtenvoorde.

Dit was het dan, de top 10 grootste festivals van Nederland. Het festivalseizoen is weer van start gegaan! Dus heb jij nog een leuk festival hier tussen gezien dan is het nu tijd om je tickets te halen!

14 oktober 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter