Nieuws

Dit zijn de 10 grootste festivals van Nederland!

Dit zijn de 10 grootste festivals van Nederland!

Helaas mogen er geen festivals plaatsvinden tot 1 september, maar dit is wel een perfect moment om te kijken welke festivals nou eigenlijk de grootste aantallen qua bezoekers binnenhaalt. We hebben natuurlijk allemaal wel eens van bepaalde festivals gehoord, maar misschien ontdek je hierna je toekomstige favoriete festival wel. 😉 Wij nemen de 10 grootste festivals in Nederland (qua bezoekers) met je door en zullen ze allemaal even kort toelichten.

10. Decibel Outdoor: 60 duizend bezoekers

©Facebook Decibel Outdoor Festival

Decibel Outdoor vindt jaarlijks plaats in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. In totaal zullen maar liefst 60 duizend harder styles liefhebbers losgaan op een van de 25 stages. Ja, je hoort het goed. Er zijn super veel stages te vinden, waar heel veel bekende hardstyle dj’s hun sets zullen draaien! Wist je dat Decibel het op een na grootste outdoor hardstyle festival is? De grootste zal je ook nog in dit artikel tegenkomen!

9. Lowlands: 60 duizend bezoekers

©Facebook Lowlands

De kans is groot dat je wel eens iets over Lowlands hebt gehoord. Wat het festival onder andere zo leuk maakt, is dat er alleen tickets + campingkaarten te koop zijn. Iedereen kan dus overnachten op de Lowlands camping. Vandaar dat het festival niet meer ruimte biedt dan aan 60 duizend personen. De sfeer is daardoor wel extra speciaal. Niet gek dat de editie in 2020 binnen 5 uur was uitverkocht! Daarnaast is elke leeftijd welkom. Extra leuk voor de jongere festivalliefhebbers onder ons! Het festival vindt plaats op Walibi in Biddinghuizen. De genres zijn super breed. Verwacht rock bands, (inter)nationale hiphop artiesten en de lekkerste dance DJ’s van dit moment. Op Lowlands is niks te gek!

8. Best Kept Secret: 75 duizend bezoekers

©Facebook Best Kept Secret

Best Kept Secret is onder de liefhebbers van de genres indie, folk en elektronische muziek erg geliefd. Het festival vindt in totaal drie dagen plaats en biedt onderdak aan ruim 75 duizend party people! Overnachten kan worden gedaan op de bijbehorende camping, of in een van de vele bungalowhuisjes. De organisatie zorgt elk jaar voor verschillende grote artiesten. Daarnaast krijgen ook minder grote artiesten de kans om zichzelf te bewijzen. BKS vindt net zoals Decibel Outdoor plaats op de Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

7. Defqon.1: 78 duizend bezoekers

©Facebook Defqon.1

Alle hardstyle lovers zullen zeker van Defqon.1 gehoord hebben. Dit is namelijk het grootste outdoor hardstyle festival ter wereld! In 2020 zijn er op zaterdag en zondag maar liefst 14 stages te vinden. De line-up van de vrijdag is een stuk kleiner, maar dit heeft te maken met dat het alleen toegankelijk is voor de campinggasten. Je vindt zowat elk harder styles genre terug op het festivalterrein. Defqon.1 vindt net zoals Lowlands plaats op Walibi in Biddinghuizen.

6. Awakenings Festival: 80 duizend bezoekers

©Foto door: Tom Doms

Awakenings Festival is het grootste techno festival ter wereld! Niet zo gek dat het festival daarom snel uitverkocht raakt. Awakenings ontvangt in de twee dagen tijd meer dan 100 techno DJ’s. Per dag kunnen er 40 duizend bezoekers het terrein op. Dit maakt dus een totaal van maar liefst 80 duizend bezoekers per editie! Het festival vindt plaats op de Halfweg in Spaarnwoude.

5. Paaspop: 90 duizend bezoekers

©Facebook Paaspop

Paaspop is een drie-daags festival dat het festivalseizoen elk jaar mag openen. Het festivalterrein kan in totaal maar liefst 90 duizend bezoekers kwijt. De keuze aan genres is reuze! 😉 Geen wonder dat jong en oud hier te vinden is. Er zit voor iedereen wat leuks bij! Alle stages zijn overigens overdekt. Hierdoor kan het weer in april geen roet in het eten gooien. Paaspop vindt plaats op de Molenheide in Schijndel.

4. Concert At SEA: 100 duizend bezoekers

©Facebook Concert At SEA

Concert At SEA is een van de weinige Nederlandse festivals die aan de minimaal 100 duizend bezoekers zit. Dit festival opent haar deuren op donderdag voor 20 duizend man. De vrijdag en zaterdag zijn beide goed voor de overige 80 duizend feestvierders. De locatie maakt het plaatje compleet. Daarnaast staan de bekendste en populairste Nederlandse artiesten op het programma. Het festival vindt plaats in Brouwersdam in Ouddorp.

3. Mysteryland: 100 duizend bezoekers

©Facebook Mysteryland

Mysteryland is een drie-daags festival dat jaarlijks ook 100 duizend bezoekers trekt. Het festival telt op beide dagen 11 stages. Bijna alle genres komen aanbod! De 42 meters hoge “Big Spotters Hil” is een uniek iets in de Nederlandse festivalwereld. Ook de camping doet de Mysteryland experience extra opbloeien. Ook daar gaat het feest gewoon door en kent het zelfs een eigen line-up met de lekkerste artiesten van dit moment! Het festival vindt plaats op het Floriadeterrein in Amsterdam.

2. Pinkpop: 210 duizend bezoekers

©Facebook Pinkpop

Pinkpop is ook zo’n festival waar bijna heel Nederland wel eens iets over heeft gehoord. Niet zo gek als je je bedenkt dat het festival al de 50ste editie heeft bereikt! Pinkpop is zo groot, dat het festival niet 1, niet 2, maar 3 campings telt! Elk jaar telt Pinkpop een mooie line-up. Er zijn altijd een paar headliners te vinden die je niet zomaar op andere Nederlandse festivals tegen gaat komen! In 2019 was het bezoekersaantal goed voor 210 duizend bezoekers. Pinkpop vindt plaats op het Megapark in Landgraaf.

1. Zwarte Cross: 220 duizend bezoekers

©Facebook Zwarte Cross

En nu zijn we aangekomen bij het allergrootste festival van Nederland. Met 220 duizend bezoekers komen we namelijk uit bij de Zwarte Cross! Het Achterhoekse festival trekt super veel bezoekers aan die heerlijk willen genieten van het moois dat het festival te bieden heeft. Dit is namelijk meer dan het muzikale programma. Zwarte Cross staat namelijk bekend om het crossen. Geniet met een biertje in je hand van de verschillende cross-klasses, de vele artiesten, of het brede culturele aanbod. Bij dit festival verveel je je nooit! Het festival vindt plaats op de locatie Vragender in Lichtenvoorde.

 

De meeste festivals uit dit rijtje zullen dit jaar helaas niet doorgaan vanwege het coronavirus. We houden er goede hoop in dat de festivals in september wel weer doorgaan. Ook hier hebben we een artikel over geschreven, zodat jij misschien alsnog een planning kan maken!

15 april 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.