Nieuws

Dit zijn de 10 grootste festivals van Nederland!

Dit zijn de 10 grootste festivals van Nederland!

Het festivalseizoen was vorig jaar weer groter dan groots, de verwachtingen zijn voor dit jaar niet anders. De grootste en meest bezochte festivals hebben we voor jullie op een rijtje gezet!

10: Best Kept Secret 75 duizend

Best Kept Secret 2022 facebook

Best Kept Secret is onder de liefhebbers van de genres indie, folk en elektronische muziek erg geliefd. Het festival vindt in totaal drie dagen plaats en biedt onderdak aan meer dan 70 duizend party people! Overnachten kan worden gedaan op de bijbehorende camping, of in één van de vele bungalowhuisjes. De organisatie zorgt elk jaar voor verschillende grote artiesten. Daarnaast krijgen ook minder grote artiesten de kans om zichzelf te bewijzen. BKS vindt net zoals Decibel Outdoor plaats op de Beekse Bergen in Hilvarenbeek.


9: Concert At Sae 100 duizend

Concert At Sea 2022 facebook

Concert At SEA is één van de weinige Nederlandse festivals die aan de minimaal 100 duizend bezoekers zit. Op dit festival staan de bekendste en populairste Nederlandse artiesten op het programma. Het festival vindt plaats in Brouwersdam in Ouddorp.


8: Defqon 100 duizend

Defqon facebook 2022

Alle hardstyle lovers zullen zeker van Defqon.1 gehoord hebben. Dit is namelijk het grootste outdoor hardstyle festival ter wereld! Het festival duurt sinds 2022 vier dagen lang. Met de grootste artiesten, wordt er jaarlijks door 100 duizend mensen volop gebeukt tijdens het festival. Je vindt zowat elk harder styles genre terug op het festivalterrein. Defqon.1 vindt net zoals Lowlands plaats op Walibi in Biddinghuizen.


7: Awakenings 100 duizend

Awakenings facebook 2022

Awakenings Festival is het grootste techno festival ter wereld! Niet zo gek dat het festival daarom snel uitverkocht raakt. Awakenings ontvangt in de drie dagen tijd meer dan 100 techno DJ’s. Daarnaast is het enige de driedaagse techno festival in Nederland. Het festival trekt jaarlijks rond de 100 duizend bezoekers van over de hele wereld. Het festival vindt plaats op de Beekse Bergen in Hilvarenbeek.


6: Paaspop 105 duizend

paaspop mei 2022 facebook

Paaspop is een driedaagse festival dat het festivalseizoen elk jaar mag openen. Het festivalterrein wordt jaarlijks bezocht door 105 duizend Paaspop fans. De keuze aan genres is reuze! 😉 Geen wonder dat jong en oud hier te vinden zijn. Er zit voor iedereen wat leuks bij! Alle stages zijn overigens overdekt. Hierdoor kan het weer in april geen roet in het eten gooien. Paaspop vindt plaats op de Molenheide in Schijndel.


5: Decibel  12o duizend

Decibel facebook 2022

Decibel Outdoor vindt jaarlijks plaats in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. In totaal zullen maar liefst 120 duizend harder styles liefhebbers losgaan op één van de tientallen stages. Ja, je hoort het goed. Er zijn super veel stages te vinden, waar heel veel bekende harder styles dj’s hun sets zullen draaien! Wist je dat Decibel het op één na grootste outdoor hardstyle festival is? De grootste zal je ook nog in dit artikel tegenkomen!


4: Mysterieland 133 duizend

Mysterieland 2022 facebook

Mysteryland is een driedaagse festival, dat jaarlijks 133 duizend bezoekers trekt. Het festival telt op beide dagen 11 stages. Bijna alle genres komen aanbod! De 42 meters hoge “Big Spotters Hil” is een uniek iets in de Nederlandse festivalwereld. Ook de camping doet de Mysteryland experience extra opbloeien. Ook daar gaat het feest gewoon door en kent het zelfs een eigen line-up met de lekkerste artiesten van dit moment! Het festival vindt plaats op het Floriadeterrein in Amsterdam.


3: Lowlands 180 duizend

Lowlands 2022

De kans is groot dat je wel eens iets over Lowlands hebt gehoord. Wat het festival onder andere zo leuk maakt, is dat er alleen tickets + campingkaarten te koop zijn. Iedereen kan dus overnachten op de Lowlands camping. De sfeer is daardoor extra speciaal.  Daarnaast is elke leeftijd welkom. Extra leuk voor de jongere festivalliefhebbers onder ons! Het festival vindt plaats op Walibi in Biddinghuizen. De genres zijn super breed. Verwacht rock bands, (inter)nationale hiphop artiesten en de lekkerste dance DJ’s van dit moment. Op Lowlands is niks te gek!


2: Pinkpop 21o duizend

pinkpop 2022

Pinkpop is ook zo’n festival waar bijna heel Nederland wel eens iets over heeft gehoord. Niet zo gek als je je bedenkt dat het festival volgend jaar al de 52ste editie zal bereiken! Pinkpop is zo groot, dat het festival niet 1, niet 2, maar 3 campings telt! Elk jaar telt Pinkpop een mooie line-up. Er zijn altijd een paar headliners te vinden die je niet zomaar op andere Nederlandse festivals tegen gaat komen!


1: Zwarte Cross 230 duizend

Zwarte Cross facebook 2022

En nu zijn we aangekomen bij het allergrootste festival van Nederland. Met 220 duizend bezoekers komen we namelijk uit bij de Zwarte Cross! Het Achterhoekse festival trekt super veel bezoekers aan die heerlijk willen genieten van al het moois dat het festival te bieden heeft. Dit is namelijk meer dan het muzikale programma. Zwarte Cross staat ook bekend om het crossen. Geniet met een biertje in je hand van de verschillende cross-klasses, de vele artiesten, of het brede culturele aanbod. Bij dit festival verveel je je nooit! Het festival vindt plaats op de locatie Vragender in Lichtenvoorde.

 

Dit was het dan, de top 10 grootste festivals van Nederland. Het festivalseizoen is weer van start gegaan! Dus heb jij nog een leuk festival hier tussen gezien dan is het nu tijd om je tickets te halen!

14 oktober 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.