Dit zijn de 8 leukste festivals in de maand juni!

Dit zijn de 8 leukste festivals in de maand juni!

Het is inmiddels alweer juni, we zitten nu echt midden in het festivalseizoen en we hebben al een aantal knallers achter de rug. Gelukkig staan er nog een groot aantal op de planning! Wij hebben weer een aantal leuke festivals op een rijtje gezet die plaatsvinden in de maand juni.

Amsterdam Open Air (3 t/m 4 juni)

Amsterdam Open Air festival – Facebook

In het Gaasperpark in Amsterdam vindt dit jaar weer het tweedaagse festival: Amsterdam Open Air plaats. Een festival dat bestaat uit verbondenheid, plezier, creativiteit en natuurlijk muziek! Het Gaasperpark is de perfecte plek voor dit Elektronische muziekfestival, het is een openlucht locatie en het park beschikt ook over een mooie recreatieplas. Het festival heeft ieder jaar mooie en kleurrijke stages. Artiesten zoals De Jeugd Van Tegenwoordig, Goldband en Froukje zullen aanwezig zijn! Er zijn alleen nog dagtickets voor de zondag (€71,50) beschikbaar.

909 Festival (3 t/m 4 juni)

909 festival – Facebook

Voor de techno-liefhebbers onder ons is dit een festival dat niet gemist mag worden! Dit dance-event vindt plaats in het Amsterdamse Bos. 2023 zal het eerste jaar zijn dat 909 Festival niet een maar twéé dagen duurt. 909 wordt georganiseerd door dezelfde organisatie als het succesvolle festival Loveland, dan kan het eigenlijk al niet meer misgaan! De final-fase is ingegaan en de dagtickets voor zaterdag zijn uitverkocht. Haal nog snel je zondag of weekendtickets, voor de zondag betaal je €39,50 en voor een weekend €69,50. De Belgische DJ Charlotte de Witte is aanwezig, en dit is een van de weinig (nog niet uitverkochte) festivals waar ze dit jaar zal staan! Buiten Charlotte De Witte zullen onder andere Sven Väth en Carlos Valdes er mede voor zorgen dat dit festival een groot spektakel wordt.

Free Your Mind (3 t/m 4 juni)

Free Your Mind – 2023 Facebook

Free Your Mind mocht zeker niet missen in dit lijstje. Dit festival heeft al een groot aantal succesvolle edities op haar naam staan en bestaat al sinds 2004. Het evenement kan hierdoor zichzelf betitelen als een van de langslopende techno-festivals. Free Your Mind vindt al sinds de aller eerste editie plaats bij de Stadsblokken in Arnhem. De omgeving heeft een industriële uitstraling en het terrein kan perfect gevuld worden met de 5 stages dat het festival te bieden heeft. Namen zoals Reinier Zonneveld, Paul Kalkbrenner & Adam Beyer zullen optreden. De tickets voor zaterdag zijn uitverkocht maar de tickets voor zondag (€54,75) en het weekend (€89,25) zijn nog beschikbaar.

Best Kept Secret (9 tot 11 juni)

Best Kept Secret – Facebook

Best Kept Secret is een 3-daags festival in Hilvarenbeek. Je kan het beschrijven als een breed en divers muziek festival. Best Kept Secret is groot! Het festival staat tussen de top 10 van grootste festivals van Nederland met meer dan 75 duizend bezoekers! Op het terrein zit ook een camping zodat je tijdens het weekend kunt overnachten rondom de Beekse Bergen. Het festival heeft door de afgelopen maanden heen al een groot aantal namen bekend gemaakt. Op de vrijdag staan The Chemical Brothers er, zaterdag kan je genieten van Oscar and the Wolf en op zondag niemand minder dan Aphex Twins. Voor een dagkaart betaal je €129 en voor een weekendticket €250 (€265 incl. camping).

Drift Festival (10 juni)

Drift festival – Facebook

Drift is een festival gevestigd in Nijmegen op een stukje cultureel erfgoed, genaamd De Vasim. Na twee succesvolle edities vorig jaar belooft het dit jaar, inmiddels de elfde editie, ook weer een succes te worden. Drift is een elektronisch dancefestival. Het festival heeft ieder jaar twee edities: een herfst editie en zoals deze maand een editie om de lente dansend mee in te gaan. Er staan in totaal 35 artiesten op het programma verdeeld over 6 verschillende stages. DJ’s zoals Fjaak, Sassy J en Lizzy Green staan op het programma. Voor een ticket betaal je €59,68.

Pinkpop (16 t/m 18 juni)

Pinkpop festival – Facebook

Dit jaar zal de inmiddels 52e editie van het oudste én een van de populairste popfestivals van Nederland plaatsvinden! Pinkpop is een festival gevestigd in de stad Landgraaf op het grote terrein genaamd Megaland. Je kunt nog tickets halen: voor een dagticket betaal je €135 en voor een weekendticket inclusief camping €275. Pinkpop staat op de twee plek in de top 10 grootste festivals in Nederland met maar liefst 210 duizend bezoekers! Een festival dat je als festivalliefhebber niet mag missen. Pinkpop heeft jaarlijks de grootste namen. Dit jaar staan onder andere P!nk, Robbie Williams en de Red Hot Chili Peppers op de timetable.

Graspop Metal Meeting (16 t/m 18 juni)

Graspop Metal Meeting Festival -Facebook

Een weekend lang genieten van metal-muziek? Dat moet voor veel liefhebbers van deze genre het perfecte evenement zijn. Graspop Metal Meeting is een Belgisch festival gevestigd in de stad Dessel op de Kasteeldijk. Dit festival bestaat al sinds 1996 en trekt veel bezoekers aan uit allerlei verschillende streken. Het terrein is gevuld met 6 verschillende stages waar bands zoals Guns N’ Roses, Slipknot en Mötley Crew te vinden zijn. Het festival is populair en er zijn al een hoop tickets weg, je kunt alleen nog dagtickets halen voor vrijdag en zondag, daar betaal je €119 voor.

Defqon.1 (22 t/m 25 juni)

Defqon.1 Festival – Facebook

Je kunt het op de foto hierboven al zien, Defqon.1 is bijzonder creatief in het bouwen van spectaculaire stages! Dat is niet de enige reden waarom dit hardstyle-festival zo populair is, want Defqon.1 is het grootste hardstyle festival ter wereld! Het festival begon in 2003 met een kleinschaliger festival in Almere. Inmiddels wordt het al sinds 2011 in Biddinghuizen, Walibi gehouden. Dit festival is zo snel en hard gegroeid dat er spin off versies van zijn gecreëerd in Chili en Australië. Het evenement telt in weekend wel meer dan 1o stages en heeft een line up aangekondigd die ze zelf benoemen als ‘Path Of The Warrior’. De grootste hardstyle DJ’s zijn op deze lijst, onder andere Headhunterz, Sub Zero Project, Phuture Noise, Angerfist zullen gaan schitteren op het podium van deze razend populaire happening. Er zijn enkel nog dagtickets voor de vrijdag beschikbaar van €88,95.

Concert At Sea (22 tot 24 juni)

Concert at Sea Festival – Facebook

Wie denkt aan een groot festival in de provincie Zeeland, denkt gelijk aan Concert at Sea. Dit festival is begonnen in 2006 en is opgestart door de Zeeuwse band BLØF. Dit is uiteraard een prachtige locatie die (natuurlijk) aan de zee ligt . Dit 3-daagse evenement telt zo een 100.000 bezoekers die komen genieten van de muziek van bekende artiesten zoals: Suzan & Freek, de opkomende ster Zoë Tauran, George Ezra, Rondé en natuurlijk BLØF.  Je kunt enkel nog een dagticket halen voor de donderdag en deze kost €80. Er zijn nog wel wachtlijsten waarvoor je je kunt inschrijven.

Dit waren onze favoriete festivals in Juni! Ben je benieuwd naar alle festivals die deze maand plaatsvinden? Check het in onze agenda en blijf op de hoogte!

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter