Dit zijn de leukste koningsnachtfestivals in 2023!

Dit zijn de leukste koningsnachtfestivals in 2023!

Het is alweer bijna zover, onze koning is jarig en zoals traditie kleurt ons land oranje en vieren we zijn verjaardag door het hele land. 27 april is hij natuurlijk écht jarig maar de dag daarvoor begint het feest al in de avond, dit noemen wij natuurlijk koningsnacht. Door het hele land trappen er al ’s avonds  festivals af met leuke optredens en een feestelijke sfeer. Benieuwd naar de leukste koningsnacht festivals in 2023? Hier staan ze, speciaal voor jou op een rijtje gezet:)

* alle onderstaande festivals vinden plaats op 26 april *

1. Oranjekoorts

Delft Oranjekoorts Facebook 2022

Delft, een van de mooiste gemeentes van Zuid-Holland trapt Oranjekoorts af op de Markt. Een mooie locatie, want de Markt staat tussen het rijtje van de meest historische marktpleinen van Europa. Kortom, een prachtige locatie met een spectaculair uitzicht op de kerk. Voor wie op tijd is (tussen 18:30) kost een kaartje €19,90. De Early Bird tickets zijn al uitverkocht, wel heb je nog de:

  • Regular Bird ticket €25,90
  • Late Bird ticket €29,90
  • Super Late Bird ticket €33,90

Het festival begint om 18:00 en eindigt om 23:30. De eerste act die aanwezig zal zijn is al aangekondigd, dat zijn niemand minder dan Mr. Belt & Wezol!

2. Kingdance

Kingdance Facebook 2022

Overijsel begint ook al vroeg met het vieren van deze oranje-verjaardag. In Zwolle bij de Wijthmenerplas. Het feestje begint al om 14:00 en eindigt om 23:00. De artiesten zijn dit jaar in één keer bekent gemaakt. Je kunt populaire artiesten zoals Bizzey, Ronnie Flex en Kris Kross Amsterdam verwachten! De eerste tickets zijn al verkocht, zie hier een overzicht van welke er nog beschikbaar zijn:

3. PIV Warehouse Edition

Piv Warehouse Edition 2023 Facebook

In de hoofdstad van ons land, vind een hele speciale editie plaats in Amaze. Een Warehouse Edition van PIV waar je op een spectaculaire manier kan genieten van de koningsnacht. Het feest begint om 22:00 en eindigt pas om 06:00! Er zijn nog tickets beschikbaar:

  • Early Bird €33,-
  • Regular Bird €38,45
  • Late Bird €43,45

Er zijn al een aantal namen bekend die aanwezig zullen zijn tijdens deze feestelijke nacht, onder andere Anil Aras, Dennis Quin en Kyra Khaldi zijn erbij! Ook kondigt het festival een Secret Guest aan, spannend!

4. TIKTAK Kingsnight

TIKTAK Kingsnight 2022 facebook

In de Maassilo in het mooie Rotterdam kleed iedereen zich oranje voor het populaire TIKTAK event. Grote artiesten zoals Bilal Wahib, Kevin, Bizzey, Poke en nog heel veel andere zullen het podium tot een onvergetelijk feest bezorgen. Het festival duurt van 22:00 tot 06:00 De vorige editie was een succes dus dit jaar zal niet anders worden. Er zijn gelukkig nog tickets beschikbaar, dus pak je kans:

  • Regular Ticket €36,-
  • Late Bird Ticket €40,-

5. Free Your Mind Orange Edition

Free Your Mind Orange Edition Arnhem Facebook 2019 Jordybrada.com

Gratis entree, dat klinkt pas aantrekkelijk. In Arnhem, onder de Nelson Mandelabrug wordt er Free Your Mind Orange edition georganiseerd, dus hoe hard het ook regent je blijft gegarandeerd droog. Naast de succesvolle Free Your Mind Orange editie in Breda zal het dit jaar ook weer te doen zijn in Arnhem. Het festival vindt plaats op een mooie plek met een leuk uitzicht. Je bent welkom van 18:00 tot 00:00 en er staan al leuke artiesten op de planning, zoals niemand minder dan Benny Rodrigues en Michel de Hey

 

6. Qmusic the party FOUT!

Qmusic FOUT events Facebook 2022

Koningsnacht krijgt een andere draai op de foute Qmusic party. Hou jij van een foute outfit én van koningsnacht, dan is dit festival perfect! In Enschede in de University of Twente organiseert Qmusic een XXL foute party. Er zijn ook al leuke artiesten bekend gemaakt zoals: Frans Bauer, Cascada en Jody Bernal! Goed nieuws! Want er zijn ook nog tickets:

  • Early FOUT! Ticket €27,-
  • Regular FOUT! Ticket €32,-

Weet jij al voor welk festival je jouw mooiste oranje outfit voor gaat aantrekken? Ga je liever (ook) overdag? Check dan dit artikel.

17 maart 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter