Drive-In festivals de redding voor het festivalseizoen?

Drive-In festivals de redding voor het festivalseizoen?

Benieuwde naar de laatste ontwikkelingen? Check onze nieuwe festival blog over corona in 2022.

Zouden we dan toch een festival kunnen bezoeken deze zomer? Ja, het zou kunnen maar dan wel op een alternatieve manier. Hoe gaat dat dan in zijn werk? Dat is een vraag die wij zo goed mogelijk gaan beantwoorden in dit artikel.

Hoe werkt een Drive-In festival?

Je moet het alternatief een beetje zien als een ”drive-in bioscoop” zoals we die zien in Amerika maar dan voor festivals. Je koopt vooraf een kaartje voor het desbetreffende festival en rijdt er vervolgens naar toe, wanneer je arriveert bij de ingang toon je je kaartje (waarschijnlijk zul je per auto moeten betalen en niet per persoon) en mag je je auto opstellen volgens de aangegeven markeringen. Tot slot staan alle wagens juist opgesteld in rijen vervolgens kunnen de bezoekers hun autoradio verbinden met een lokale FM-frequentie of WIFI signaal. Wanneer dit is gelukt kan het feest losbarsten. Wij horen je al denken, moeten we ons eigen eten en drinken meenemen, dit kan waarschijnlijk wel maar om ook de horecaondernemers een steuntje in de rug te bieden zou het bestellen van eten en drinken op het festival zelf waarschijnlijk ook een optie zijn.

In ons buurland (Duitsland) hebben ze dit al eerder uitgeprobeerd afgelopen week, een heus “Drive-In Festival” zo zagen we op Dumpert. Een echt festival waar het de bedoeling is dat je als bezoeker met de auto het festivalterrein op rijdt en zo het festival bezoekt. Verder is het dan de bedoeling dat je in je auto blijft zitten gedurende het gehele festival. Bij onze zuiderburen zullen er deze zomer meerdere van dit soort festival worden georganiseerd door de krant De morgen en radiozender Willy volgens de nieuwssite De Standaard. Deze ”drive-in festivals” zullen in de maanden juli en augustus in Vlaanderen plaatsvinden en er zijn helaas nog geen kaartjes voor te verkrijgen.

Drive-In Festivals Nederland

Evenement Tijd Locatie
Thuishaven Drive-Thru #4 23-05 (12:00 uur) Contactweg 68, 1014 BW Amsterdam

De eerste plannen voor Drive-In/Thru zijn gesmeed! Ondernemer Jochem van Pelt wil graag als eerste een Nederlandse Drive-In festival organiseren op het terrein van Aquabest, meer weten? Check dan even het artikel van 3voor12! In dit artikel blijf jij op de hoogte van alles rondom deze alternatieve festivals! Daarnaast hopen we dat de festivals vanaf 1 september weer zijn toegestaan, ben jij benieuwd welke festivals er plaatsvinden in september? Check dan even onze agenda!

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter