Een festivalzomer in Frankrijk: 5000 bezoekers en zittend publiek

Een festivalzomer in Frankrijk: 5000 bezoekers en zittend publiek

Dit artikel is verouderd. Check onze nieuwe festival blog over corona in 2022 voor de laatste ontwikkelingen.

Wie deze zomer graag zo veel mogelijk festivals wilt bezoeken moet naar Frankrijk gaan! Minister van Cultuur Roselyne Bachelot heeft namelijk aangekondigd dat er aankomende zomer mogelijk festivals en culturele activiteiten te bezoeken zijn in Frankrijk. Benieuwd hoe de festivals er daar uit zullen gaan zien? Lees dan snel verder.

Zo gaat de festivalzomer van Frankrijk er mogelijk uitzien

Een festivalseizoen zoals je gewend bent zal het helaas niet worden. Op de festivals en culturele evenementen mogen namelijk maximaal 5.000 bezoekers aanwezig zijn en is het noodzakelijk dat het je blijft zitten op je plek. Óok is het nog onduidelijk of er drink- en eetgelegenheden aanwezig zijn. Dit hangt af van de ontwikkeling rondom het Coronavirus. Of het de ideale festivalzomer gaat worden, mag je zelf invullen.

De Franse minister van Cultuur heeft besloten maandelijks overleg te organiseren met de festivalorganisatoren. ‘We moeten onze festivalorganisatoren perspectief geven, ook al blijft de pandemie voor veel onzekerheid zorgen,aldus Roselyne Bachelot. Mochten de festivals toch geannuleerd worden, heeft de minister een noodfonds van 30 miljoen euro vrijgegeven om dit te compenseren. Momenteel is het in Frankrijk nog verboden om tussen 18:00 uur ’s avonds en 06:00 uur ’s ochtends het huis te verlaten. Ook zijn restaurants, bars, theaters, musea en concertzalen nog gesloten.

Huidige status rondom Corona in Nederland

Speciaal voor de evenementenbranche heeft het kabinet een garantiefonds gepresenteerd. Het bedrag dat hiervoor is uitgetrokken bedraagt 300 miljoen euro. Mochten de festivals toch niet doorgaan, dan kan het kabinet de festivalorganisaties op deze manier compenseren.

23 februari 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter