Een vijftal internationale pracht-festivals

Een vijftal internationale pracht-festivals

Voor op je bucketlist!

Op vakantie gaan, of toch de hele zomer aan festivals bezoeken wijden. Een keuze die veel van ons zo in de loop van het voorjaar druk bezig houdt. Maar waarom kiezen als je ze ook gewoon heerlijk allebei tegelijk kan pakken? Nieuwe Nederlandse hippe festivals springen uit de grond (Zandbak festival, Down The Rabbit Hole, Strak festival etc.) en een gaatje vinden in je festival-rooster is soms erg lastig. Om het jullie wat makkelijker te maken, vind je hier een vijftal buitenlandse festivals die je MOET bezoeken, of op zijn minst beter moet leren kennen!

– Volt

volt

Qua line-up is Volt ieder jaar redelijk te vergelijken met festivals als Rock Werchter en Lowlands. Het Hongaarse festival bindt zich namelijk niet aan slechts één muziekstijl. Het festival vindt dit jaar plaats van 2 tot 5 juli in de bossen van het Hongaarse Sopron. Op het event zijn maar liefst 10 stages en van de de line-up voor 2014 is voor zover bekend: Arctic Monkeys, 30 Seconds To Mars, FOALS, MGMT, Bring me the Horizon, VOLBEAT, You Me At Six, STEVE AOKI, NETSKY, Sunrise Ave, BIRDY, Woodkid, Icona Pop, MORCHEEBA, Excision, I am Legion, HATEBREED, The Afghan Whigs, Kuroma, en Trico. Als je de échte festival experience wil hebben met gegarandeerd lekker weer en niet alleen maar elektronische muziek is Volt festival (tevens een partner van Sziget) het festival om dit jaar te bezoeken.

– Melt

melt

Van 18 tot 20 juli vind dit jaar in Duitsland weer het Melt Festival plaats. Het bijzondere aan dit festival is dat het zich afspeelt in een open lucht museum waarbij je je waant tussen grote machines uit de 20e eeuw. Melt Festival weet ieder jaar een line-up te bieden die muziekstijlen samenbrengt. Het is voornamelijk aan elektronische muziek gewijd en we vinden dit jaar op de line-up onder andere Modeselektor en de techno tovenaar Jeff Mills terug!

– Dimensions

dimensions

Oh.. wat zou ik hier graag heen gaan. Het relatief onbekende Dimensions Festival (even uitkijken dat ik nu geen liefhebbers op de teentjes trap!) vindt ieder jaar plaats in Kroatië. Dit jaar kun je het Underground elektronische muziek festival bezoeken van 28 tot 31 augustus. De site van Dimensions Festival is bij verre de mooiste en meest belovende van alle festivals in dit rijtje. En ook dit jaar heeft Dimensions festival weer een line-up waar menig techno liefhebber een buiging voor doet. Als voorproefje op het festival organiseert Dimensions dit jaar voorafgaand aan het festival 57 feesten in 53 steden. Dus om in te komen kan je in mei in Rotterdam en Utrecht alvast ondervinden wat voor sfeertje je op dit festival tegen zult komen. Het is uiteraard niet te vergelijken met Fort Punta Christo, de locatie van Dimensions festival. Het fort, gebouwd in het midden van de 18e eeuw, is zo prachtig dat het wellicht onder een van de mooiste festival locaties ter wereld valt.

Daarnaast heeft dimensions festival een eigen soundcloud pagina, om jullie alvast in de stemming te brengen: https://soundcloud.com/dimensionsfestival

– Exit

EXIT Top 3 260

Exit festival, wellicht net zo idyllisch als Dimensions Festival, of misschien nog sprookjesachtiger. Het Servische festival speelt zich af Petrovaradin in Novi Sad van 11 tot 13 juli. Afgelopen jaar is dit festival uitgeroepen tot beste grote festival van Europa en ook dit jaar pakken ze uit met een zeer diverse line-up die alle liefhebbers van elektronische muziek en dance gelukkig zal maken. Het festival is ontstaan door een jongerenbewegingen die protesteerde tegen het beleid van de toenmalige president Milosevic en is uitgegroeid tot een van de bekendste festivals in Europa. Ook Exit festival heeft zijn eigen Soundcloud.

 

– Fusion Festival

fusion

Helaas, voor Fusion festival kan ik slechts jullie interesse wekken. De kaartverkoop van Fusion Festival dit jaar ging namelijk via een loting waar je je al in 2013 voor op moest geven. Andere jaren was het festival zo populair dat mensen zonder kaartje er alles aan deden om alsnog binnen te kunnen komen. Het Duitse festival dat plaats vindt op een verlaten luchtbasis kan je dit jaar bezoeken tussen 26 en 29 juni. Op de site word het festival beschreven als een parallele samenleving gebaseerd op interactie en communicatie door middel van muziek. Nou dat zegt je waarschijnlijk niet zoveel. Kort samengevat is Fusion festival een heerlijke korte vakantie waarbij je je waant in een idyllische wereld vol hippies, psytrancers, punkers en random festival bezoekers uit heel Europa. Op dit festival ben je bezig met je omgeving en ruim je rommel op, daarnaast is een van de voornaamste bezigheden het respecteren van de cultuur en elkaar. Meer ‘hippie’ als Fusion festival kan je het niet krijgen.

17 april 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter