Evenementenbranche wil duidelijkheid voor 1 februari

Evenementenbranche wil duidelijkheid voor 1 februari

Dit artikel is verouderd. Check onze nieuwe festival blog over corona in 2022 voor de laatste ontwikkelingen.

De Alliantie van Evenementenbouwers, waarin de organisatoren van publieksevenementen zich hebben verenigd, is klaar voor het nieuwe jaar. In een paginagrote advertentie kondigen zij een groot aantal events in 2021 aan, waarbij de organisatoren graag weer veel bezoekers ontvangen. Er is echter een grote disclaimer: toezeggingen, die de zakelijke eventmarkt eerder al kreeg voor test-evenementen en een garantiefonds naar Duits model vanuit de overheid, zijn essentieel.

Vertrouwen

Jolanda Jansen, woordvoerder van de Alliantie van Evenementenbouwers, kijkt vol enthousiasme naar de evenementenagenda voor 2021. “We hopen en hebben er vertrouwen in dat het weer mogelijk is dat we vanaf mei weer een normaal seizoen kunnen draaien”, zegt Jansen in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “In mei is natuurlijk het Eurovisiesongfestival in Nederland, het EK voetbal komt erachteraan, en de Invictus Games. Allemaal hele grote, eenmalige evenementen.”

Garantiefonds

De Alliantie van Evenementenbouwers wilt op 1 februari duidelijkheid over wat er wel of niet mag en kan komende maanden. Mochten deze evenementen dan onverhoopt toch niet door kunnen gaan, omdat de gezondheidssituatie in de zomer dat niet toelaat of sneltesten geen oplossingen zijn, vragen ze om een garantiefonds “waarmee de tot dan toe gemaakte kosten gedekt kunnen worden.” Zonder die fonds is de kans erg groot dat festivalorganisatoren het niet aandurven om te beginnen met de voorbereidingen en kunnen we fluiten naar de festivalzomer van 2021.

“Het organiseren van grootschalige evenementen vergt een lange voorbereidingstijd. We kunnen het ons niet veroorloven een tweede evenementenzomer te missen, want dan staat er straks een nog groter deel van de 100.000 mensen op straat en ligt een branche, die goed is voor 7,4 miljard omzet, compleet op zijn gat. Dan zijn niet alleen die mensen hun baan kwijt, maar de miljoenen bezoekers ook hun evenementen.” aldus Jansen.

 

Bron: WNL

5 januari 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter