Festivals vanaf 25 september weer mogelijk

Festivals vanaf 25 september weer mogelijk

Update: Dit artikel is verouderd. In onze nieuwe festival blog over corona lees je de laatste ontwikkelingen.

Gisteren tijdens de persconferentie is bevestigd dat vanaf 25 september weer evenementen en meerdaagse festivals mogen plaatsvinden. Momenteel vinden de evenementen alleen binnen plaats met een vaste zit plek, maar dit komt dus te vervallen. Er zijn wel een aantal voorwaarden, namelijk:

  • Buitenevenementen daar geldt geen maximaal aantal bezoekers voor.
  • Binnenevenementen zonder vaste zitplaats mogen 75% van de reguliere capaciteit draaien.
  • Je moet een coronatoegangsbewijs hebben, dit houdt in dat je volledig gevaccineerd, een geldig herstel bewijs hebt of een negatief testbewijs kan aantonen die niet ouder dan 24 uur is).
  • Binnen evenementen en festivals moeten verplicht sluiten om 00:00.

Festivals vanaf 25 september

De zomer is dan wel al zo goed als voorbij, maar dat mag de pret niet bederven. Er zijn namelijk genoeg organisaties die een festival op de planning hebben staan, ook na 25 september. Zo kan je op 25 september zelf festivals bezoeken zoals Mystic Garden Festival & Elrow Amsterdam.

Daarnaast zullen er eind september en oktober nog veel meer festivals plaatsvinden. In oktober zal maar liefst vijf dagen lang ADE plaatsvinden, namelijk van 13 t/m 17 oktober. Check onze festival agenda voor alle andere festivals die nog komen, zodat ook jij dit jaar nog een festival mag meemaken.

14 september 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter