Festivalzomer is officieel een feit

Festivalzomer is officieel een feit

Dit artikel is verouderd. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom corona in 2022? Check onze nieuwe festival blog.

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het dan ein-de-lijk zover… Het festivalseizoen gaat vanaf 30 juni OFFICIEEL DOOR! Dit heeft het kabinet vandaag bekendgemaakt. Dit betekent geen 1,5 meter meer, geen zitplaatsen, geen mondkapjes, alleen maar puur genieten! Kortom, dit wordt (eindelijk weer) een prachtige festivalzomer.

Geweldig nieuws

De evenementensector gaat weer compleet losbarsten deze zomer. Festivalorganisaties, horecaondernemers, artiesten, bezoekers, cateraars, voor iedereen klinkt dit besluit als muziek in de oren. De misschien wel meest gemiste sector het laatste 1,5 jaar opent eindelijk weer haar deuren en mag langzamerhand weer gaan opbouwen. Eén ding is zeker; we staan binnenkort samen, arm in arm, met een lekker drankje te genieten van de beste muziek op onze favoriete festivals.

Aantal restricties

Corona is natuurlijk nog niet helemaal de wereld uit en dus zijn er nog enkele restricties verbonden aan dit besluit. Zo mogen de festivals in juli maximaal 25.000 bezoekers op het terrein verwelkomen en mogen meerdaagse festivals helaas nog niet plaatsvinden. De cijfers dalen echter zo hard dat deze beperkingen in augustus al worden losgelaten! Goed nieuws dus voor weekendfestivals als bijvoorbeeld Mysteryland en Lowlands. Wél moet je voor ieder evenement een negatieve test kunnen aantonen die niet ouder dan 40 uur is.

Tickets

Ben jij de gelukkige die al (veel) festivaltickets heeft aangeschaft? Dan zit jij deze zomer waarschijnlijk gebakken! Veel festivals zijn namelijk al uitverkocht. Neem een kijkje in onze festival agenda voor een compleet overzicht van de festivals die plaatsvinden deze zomer.

11 juni 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter