Gaat ADE 2020 nog door?

Gaat ADE 2020 nog door?

Dit artikel is verouderd. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Check onze nieuwe festival blog over corona in 2022.

Zolang er nog geen vaccin is gevonden tegen het coronavirus, is het nog altijd onduidelijk geweest wat er zal gebeuren met alle evenementen. Na de persconferentie van 1 september is duidelijk gemaakt dat clubs en discotheken voorlopig niet open mogen. De organisatie van ADE zoekt al lange tijd uit wat de mogelijkheden zijn om het evenement, dat plaats vind van 21 t/m 25 oktober, door te kunnen laten gaan. “ADE bestaat uit enorm veel festivalevenementen, die worden georganiseerd door even zoveel partijen. Juist voor hen willen we komende tijd verschillende mogelijkheden onderzoeken”, laat de organisatie weten. Het festival- en congresevenement trok vorig jaar meer dan 400.000 bezoekers uit een recordaantal van 146 landen.

Onzekere tijden

Eerder werd al bekend gemaakt dat ADE Festival 2020 wel doorgaat, maar op een andere manier. De organisatie is in nauw overleg met de overheid geweest over de mogelijkheden en erkende dat het moeilijk zal zijn om de coronaregels na te leven als het festival in de reguliere vorm en omvang wordt voortgezet. Het zou een serieuze uitdaging worden om de gezondheid en veiligheid van iedereen te waarborgen.

Na de persconferentie van 1 september, maakte ADE al snel bekend dat er een aantal fysieke zitconcerten en multidisciplinaire kunstprojecten georganiseerd worden onder de naam ADE Specials. De eerste bevestigde deelnemende locaties zijn onder meer Bimhuis, Concertgebouw, Melkweg, Paradiso en Paradiso Noord. In de grote zaal van Paradiso zullen onder andere Speedy J, Satori en Legowelt optreden. Maximaal 250 mensen kunnen deze liveconcerten bezoeken. In Paradiso Noord zijn er vier dagen lang kleinschalige optredens, waar een maximum geldt van 86 bezoekers. Meer locaties worden de komende weken aangekondigd, evenals het volledige programma en ticketinformatie. Bekijk hier de update van het ADE-team.

Digitale conferenties

ADE bestaat uit meer dan alleen feestjes. ADE Conference is het ultieme zakelijke en inspiratieplatform voor de wereldwijde elektronische muziekindustrie, met speciale programmering voor muziekprofessionals, aspirant-dj’s / producers en muzikanten, tech start-ups, merk- en marketingmanagers en nog veel meer. Deze conferenties zullen dit jaar online plaatsvinden. Door middel van dit online gericht format wil de organisatie masterclasses, paneldiscussies en Q&A aanbieden aan internationale muziekprofessionals. Ook zijn er kleinschalige fysieke netwerkmogelijkheden. De Britse zanger James Blake zal aanwezig zijn op de digitale conferentie van het Amsterdam Dance Event (ADE). De Grammy-winnaar gaat er in gesprek met mentaal gezondheidsdeskundige Jennie Morton. Ook Deborah Mannis-Gardner (‘queen of sample clearance’) zal door middel van een workshop dieper gaan op wat je moet weten over het opruimen van muziek voor synchronisatiegebruik, de redenen achter wat voor soort muziek het beste werkt in een reeks contexten en andere inzichten. Verder bevat het conferentieprogramma interviews en panelgesprekken met Aly Gillani van Bandcamp, VFX-specialist en filmmaker Angelo White, Claudia de Wolff van VEVO, BBC Radio 1 DJ Jaguar en ondernemer in de muziekindustrie Merck Mercuriadis. Binnenkort volgen er meer aankondigingen van ADE pro!

ADE 2021

De data voor volgend jaar zijn ook al bekend gemaakt! De echte jubileumviering van Amsterdam Dance Event zal in 2021 plaatsvinden van 13 t/m 17 oktober. Bij aanschaf van een ADE 2020 Digital Pro Pass kun je tijdelijk 50 euro korting krijgen op je ticket voor 2021. Meer info volgt later!

3 september 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter