Gelukkige winnaar Popprijs 2022: Goldband!

Gelukkige winnaar Popprijs 2022: Goldband!

Het is je vast niet ontgaan, dat het afgelopen weekend het grootste showcase festival van Europa, Eurosonic Noorderslag, plaats heeft gevonden. Tijdens dit festival worden de meest talentvolle artiesten en bands uitgenodigd. Deze artiesten treden tijdens het festival op, met als doel: bekend te worden en kans maken op de jaarlijkse popprijs. Dit jaar was Goldband de gelukkige winnaar!

Het gebeurde allemaal op het grote popmuziekfestival Noorderslag. Jaarlijks wordt er een eendaags festival gehouden in het cultuurcentrum De Oosterpoort in Groningen. Daar treden tientallen Nederlandse bands en artiesten op, die in het afgelopen jaar bekend zijn geworden bij het Nederlandse publiek. Op zaterdag 21 januari was het dan weer zover! Grote artiesten als: S10, Joost, Natte Visstick, Goldband, KATNUF & Son Mieux hebben hun best gedaan om hun beste optreden ooit neer te zetten. Iedereen heeft namelijk de kans om de grote Popprijs van het jaar te winnen.

De Popprijs wordt al sinds 1986 elk jaar uitgereikt in Nederland. Deze prijs wordt uitgereikt aan de artiest of band, die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage aan de Nederlandse popmuziek heeft geleverd. Onder anderen Anouk, Tiësto, Di-rect, Ronnie Flex en De Jeugd van Tegenwoordig hebben al de eer gehad om deze prijs in ontvangst te mogen nemen.

NOORDERSLAG GRONINGEN 2023. PHOTO: SIESE VEENSTRA

Dit jaar had de Haagse popgroep Goldband de meeste indruk gemaakt op de jury. De jury was erg onder de indruk van de grote impact, die de band wist te maken in een erg korte tijd. Ze groeiden namelijk door van optredens op kleine evenementen tot de grootste festivals in Nederland. Goldband brak door met de track ‘Noodgeval’. Dit nummer werd geschreven voor het doorbreken van de banden, restricties en regels van de lockdown. Ook de nummers ‘Witte Was’ en ‘Stiekem’, die ze onlangs samen met de zangeres Maan hebben uitgebracht, waren een groot succes bij de luisteraars. Dit allemaal heeft ervoor gezorgd dat Goldband de Popprijswinnaar van 2022 is geworden.

We zijn erg enthousiast over de nieuwe winnaar en kijken nu al uit naar alle nieuwe artiesten, die het aankomend jaar een leuk steentje zullen bijdragen aan de Nederlandse muziekindustrie. En wil jij nou ook graag een optreden van Goldband bijwonen? Check dan hier bij welke festivals zij het aankomend jaar aanwezig zullen zijn.

23 januari 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter