Genieten van concerten dankzij Larger than Live streaming platform

Genieten van concerten dankzij Larger than Live streaming platform

Afgelopen zomer is het interactieve streaming platform Larger then Live gelanceerd met een exclusief concert van Nielson in de Amsterdamse Ziggo Dome. Het platform heeft gedurende de zomer een podium gegeven aan verschillende artiesten, zoals De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Maan en Typhoon. Via een livestream konden de artiesten toch nog optreden en een concert geven vanuit de Ziggo Dome.

Online concertreeks als oplossing in coronatijd

De online concertreeks liet zien een oplossing te bieden in coronatijd, waarin concertzalen te maken hebben met een groot aantal beperkende maatregelen. Het interactieve platform is ontwikkeld door NEP, in opdracht van MOJO en Vodafone. Tijdens de concerten levert NEP de cameraregistratie en streamingfaciliteiten. Hiervoor wordt onder andere gebruik gemaakt van de remote dolly de Agito. Dit apparaat maakt het mogelijk om de artiesten op een originele en sensationele manier vast te leggen. Digitale bezoekers zitten gewoon op de eerste rang. Ook wordt de nieuwe muziekwagen de ‘MusicOne’ gebruik om naast de beste beeldkwaliteit ook de hoogste geluidskwaliteit te leveren.

Een specialist op het gebied van beeld en geluid, Ellis Lotgerink van het ADVIESJAGERS-platform, geeft aan dat online concertbezoekers een ervaring hebben die gelijkstaat aan dat van een echt live concert. “Zeker in combinatie met een 4k of 8k Ultra HD tv en een goede soundbar doet de ervaring qua geluid niet onder aan een ‘echt’ concert,” laat de expert ons weten. “Organisatoren worden tegenwoordig gedwongen om veel concerten en optredens te annuleren vanwege de maatregelen. NEP is met een goede oplossing gekomen door een streaming platform voor een digitale concertreeks aan te bieden.”

Digitaal concertkaartje

NEP is een mediatechnologiebedrijf dat wereldmarktleider is op het gebied van outsourced productie oplossingen en voorziet opdrachtgevers van technologie, knowhow en de mensen die het mogelijk maken om grote evenementen te produceren en distribueren. Een digitaal concertkaartje bestaat uit een unieke vouchercode die de koper toegang geeft tot het Larger than Live platform. Door middel van interactieve livestreams kunnen de bezoekers het concert van hun favoriete artiest bijwonen. Daarnaast worden er nog een aantal extraatjes aangeboden, zoals een kijkje achter de schermen of zelfs live interactie met de artiesten zelf in de ‘Golden Circle.’

De livestreams zijn beveiligd met een DRM encryptie, zodat de beeld- en muziekrechten niet in het gedrang komen. Het platform is niet alleen toegankelijk op een smart TV, maar ook op verschillende mobiele devices. De bezoeker kiest dus zelf vanaf welke locatie hij of zij het concert wil beleven.

Toekomstige concerten op Larger than Live

Na de concertreeks van deze zomer zijn er nog geen nieuwe concerten geplant via het streamingplatform. Wij hopen dat er binnenkort meer optredens gegeven worden die hierop bij te wonen zijn, omdat we zo weer iets tofs hebben om naar uit te kijken. Ook zijn organisatoren druk bezig met het zoeken naar andere oplossingen, zoals het invoeren van een corona blaastest om bezoekers te testen aan de deur.

30 oktober 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter