Hoe kom ik aan tickets voor Tomorrowland 2019?

Hoe kom ik aan tickets voor Tomorrowland 2019?

Update: dit artikel gaat over de ticketsale van Tomorrowland 2019. We hebben een nieuw artikel geschreven speciaal voor de kaartverkoop van TML 2020.

Tomorrowland is een van de populairste dance festivals ter wereld. Iedereen wil dan ook een kaartje bemachtigen voor dit feest in Boom (België, net onder Antwerpen). Maar het terrein kent een beperkte capaciteit waardoor veel fans niet aanwezig kunnen zijn. Hoe maak je de grootste kans op het scoren van een ticket? In dit artikel geven we enkele tips waardoor je goed voorbereid bent op de ticketsale van Tomorrowland 2019.

1. Pre-registratie

Om überhaupt kans te maken op tickets is pre-registratie nodig. Dit is sinds 15 december mogelijk via de website van Tomorrowland. Na het aanmaken van een account kun je aangeven welk weekend je prefereert. Tomorrowland wordt namelijk weer twee weekenden georganiseerd (=meer kans op tickets):

– Vrijdag 19 t/m zondag 21 juli
– Vrijdag 26 t/m zondag 28 juli

Na het invullen van je favoriete weekend klik je op de button Pre-registreren. Het kan even duren voordat de pagina is geladen, maar dan is stap 1 gelukt! Je ontvangt een bevestigingsmail met een link naar de ticketshop waar je later de kaarten kunt kopen.

Let op: pre-registratie is mogelijk tot vrijdag 1 februari 19:00 uur. Na deze datum is het niet meer mogelijk om je te registeren voor Tomorrowland pre-sale tickets.

2. Weekend- of dagtickets?

Er worden verschillende soorten tickets voor Tomorrowland aangeboden. Zo zijn er weekend- en dagkaarten beschikbaar, maar ook tickets in combinatie met een accommodatie of vervoer. Deze verschillende packages gaan ook nog op andere data in de verkoop. Een overzicht:

Datum Tijd Kaartverkoop
Zaterdag 19 januari 17:00 uur Global Journey
Zaterdag 26 januari 17:00 uur WorldWide Pre-Sale
Zaterdag 2 februari 17:00 uur WorldWide Ticket Sale

Met welke kaartverkoop heb ik de meeste kans op tickets?

Het lijkt logisch dat je via de eerste ticketsale, die op 19 januari start, het makkelijkst een ticket scoort. Deze verkoop is alleen voor bezoekers bedoelt die per vliegtuig, trein of bus naar België afreizen. En daardoor vooral interessant voor buitenlandse bezoekers. Dit is echter ook mogelijk vanuit Nederland! Zo kun je vanuit de volgende plaatsen reizen naar Tomorrowland:

– Amsterdam (trein of bus)
– Rotterdam (trein)
– Eindhoven (bus)
– Maastricht (bus)

Door op deze manier naar het festival te gaan kun je dus al eerder tickets aanschaffen dan de pre-sale verkoop. Nadeel: een Global Journey package is prijzig. Naast het kiezen van vervoer moet je namelijk ook kiezen uit een accommodatie (DreamVille camping, hostel of hotel) en betaal je zo minstens rond de €1000 voor een weekend.

De Pre-Sale verkoop start op zaterdag 26 januari. Wil je een normale prijs betalen dan is dit de datum die je in je agenda moet zetten. Om 17:00 uur start dan de kaartverkoop voor weekend-, dagtickets en DreamVille camping packages. De prijzen van losse kaarten:

Regular Pleasure VIP
Dag Pre-Sale €105,50 €148,50 €190
Dag Ticket Sale €109 €170 €200
Weekend Pre-Sale €249 €440
Weekend Ticket Sale €293 €510

3. Vooraan in de wachtrij

Je weet nu op welke dag en welk tijdstip je klaar moet zitten voor de kaartverkoop. Het is vervolgens de kunst om vooraan in de digitale ticket wachtrij te belanden. Hier hebben we een speciaal artikel over geschreven. De belangrijkste tips uit dit artikel op een rijtje:

1. Zorg voor een snelle internetverbinding
2. Open de ticketsale op zoveel mogelijk schermen
3. Schakel vrienden in voor een zo groot mogelijke kans
4. Log alvast in bij je ticketprovider (Paylogic in het geval van Tomorrowland)
5. Ververs kaartverkoop pagina niet

Daarnaast kun je automatisch updates ontvangen als je een account aanmaakt op deze site. Ontvang alle informatie van het festival door op het hartje te klikken op de Tomorrowland pagina. Je krijgt dan meldingen als er nieuws is over bijvoorbeeld de kaartverkoop of bekendmaking van artiesten.

Conclusie

Wil je echt kost wat kost naar Tomorrowland 2019 en heb je daar ook genoeg geld voor over? Dan raden we aan om tickets te kopen tijdens de Global Journey verkoop die op 19 januari start.

Anders moet je op de wereldwijde sale (26 januari) vooral geluk hebben dat als eerste in de wachtrij belandt.

4. Waar je tickets vooral niet kopen?

Omdat er zo veel mensen op zoek zijn naar een kaartje wordt er helaas ook misbruik van gemaakt. Koop je kaartje dan alleen via de officiële kanalen. Dit zijn:

Tomorrowland.com (en ticketprovider Paylogic)
– Externe Travel Partners zoals Festicket

Op overige sites is de kans groot dat je veel te veel geld betaald of dat het ticket niet geldig is. Weet dus waar je koopt.

Succes! Heb je vragen rondom de kaartverkoop van Tomorrowland? Laat het weten in de comments.

17 december 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter