Hoe kom je op vrijdag 9 september bij je festival?

Hoe kom je op vrijdag 9 september bij je festival?

Zoals we allemaal wel hebben gehoord is NS van plan om op vrijdag 9 september te staken. Voor alle festival fans komt dat natuurlijk niet goed uit aangezien veel mensen van plan waren om met het openbaar vervoer naar hun festivals te komen. Daarom hebben wij voor jullie uitgezocht hoe je toch bij jouw festival kunt komen.

Auto

De eerste optie spreekt natuurlijk voor zich, je kunt namelijk met de auto komen. Wanneer je in een situatie zit waarin je niet over een rijbewijs en/of auto beschikt kun je een paar dingen doen. Wanneer je niet over een auto beschikt kun je met je vrienden afspreken om voor de dag van het festival samen een auto te huren of een auto te lenen van iemand die je kent. Wanneer je geen rijbewijs hebt kun je iemand van je vrienden of familie heel lief aankijken in de hoop dat zij bereid zijn om jou ( en je vrienden ) naar het festival toe te brengen.

Voor Opperdepop Festival is er mogelijkheid om te parkeren op het terrein dat aan de Tobias Asserlaan ligt. Ook handig om te weten is dat je vanaf het parkeerplaats naar het festivalterrein niet hoeft te lopen aangezien er vanaf 15:00 tot 19:30 pendelbusjes worden ingezet.

Bij Into The Woods kun je je auto parkeren op de Middelhoefseweg 10. Op dezelfde locatie is er ook een kiss & ride.

Tijdens het Draaimolen Festival kun je je auto in de Grootvenstraat, Tilburg achterlaten.

Wanneer je naar Appelpop gaat, zijn er op loopafstand van het festivalterrein parkeergelegenheden. Deze kun je vinden aan de hand van de borden die je ziet wanneer je de stad in komt rijden. Ook probeert de organisatie meer kiss & ride plekken te regelen voor vrijdag.

Carpooling

Je kunt ook gaan carpoolen. Dit kan je op verschillende manieren regelen. De eerste manier is om bij de Facebook Event van jouw festival te kijken naar mensen die oproepen dat ze iemand mee kunnen nemen. Ook kun je gebruik maken van de daarvoor gemaakte apps zoals : Snapcar, Toogethr en Bla Bla Car.

Taxi

Wanneer je iets dichterbij woont kun je natuurlijk ook de regionale taxi of de Uber nemen.

Bussen

Natuurlijk kun je ook de bus nemen. Arriva rijdt vrijdag volgens plan, dus je kunt op 9292 makkelijk je reis inplannen. Tijdens het Draaimolen festival zullen de bussen overuren gaan draaien, zodat ze meer mensen kunnen vervoeren. Voor Into The Woods heeft de organisatie al gekeken naar de mogelijkheden die er zijn en proberen zij voor de steden waarbij er geen opties zijn bussen aan het uitvragen bij de leveranciers. Blijf het dus in de gaten houden!

Fietsen

Wanneer je echt dichtbij woont kun je uiteraard ook lekker ouderwets gaan fietsen. Alle festivals hebben een locatie aangegeven waar je jouw fiets kunt parkeren :

  • Opperdepop Festival – de fietsenstalling zit naast het festivalterrein
  • Into The Woods – Sportpark Bokkeduinen
  • Draaimolen Festival – Kraaivenstraat 7, Tilburg
  • Appelpop – Oude Have, Zoutkeetstraat, Nieuwe Tielseweg, Ophemertsedijk, Parkeerterrein Bleekveld, Voetveer aan de kant van Wamel

Wij wensen jullie feestgangers allemaal veel succes vrijdag en we hopen dat de rest van het weekend wat soepeler verloopt en de treinen weer volgens de planning rijden!

8 september 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter