In beeld: Verlaten festivalterreinen

In beeld: Verlaten festivalterreinen

We hebben er al aardig wat over geschreven en het is voor iedereen nu wel duidelijk: er vinden geen festivals meer plaats deze zomer. Deze nieuwe realiteit komt nog eens extra hard binnen als we de verlaten festivalterreinen zien. Fotograaf Ebbe Blaas struinde afgelopen tijd verschillende festivallocaties af. Bekijk onderstaande foto’s om het grote contrast te zien.

Paaspop

Zelfs dé opener van het festivalseizoen kon al niet doorgaan in april. Op festivalgebied kon het coronavirus qua timing niet slechter toeslaan. Zoals je op onderstaande foto kunt zien kwam de organisatie niet verder dan het plaatsen van de Paaspop afscheidingsblokken.

538 Koningsdag

Ook door Koningsdag ging een streep dit jaar. Op de foto’s zien we een leeg- en stampvol Chasséveld in Breda waar normaal 538 Koningsdag zou plaatsvinden. Hopelijk kunnen we in 2021 wel weer feesten op de verjaardag van de koning.

538-koningsdag-terrein

Foto: 538

Bevrijdingsfestival

Cynisch dat de Bevrijdingsfestivals dit jaar niet door konden gaan omdat we gevangen zitten in een pandemie. Hieronder zien we de Pettelaarse Schans in Den Bosch waar normaal op 5 mei het Bevrijdingsfestival van Brabant plaatsvindt.

Intents

Een leeg weiland in Oisterwijk, waar het eerste weekend van juni tienduizenden hardstyle liefhebbers zouden staan voor Intents Festival.

Pinkpop

Het terrein in Landgraaf ligt er maar verlaten bij nu. Detail: zie je de twee lichtpalen op beide foto’s? We weten niet zeker of het dezelfde zijn maar wat een contrast…

Pussy Lounge

Het Breepark in Breda wordt jaarlijks omgetoverd tot terrein van organisator Pussy Lounge. Op Pussy Lounge at the Park hoor je de lekkerste freestyle beats. Nu is het niet meer dan een grasveld bij een bedrijventerrein.

Awakenings

Ook een van de grootste techno festivals ter wereld kon niet doorgaan deze zomer. Het terrein van Awakenings in Spaarnwoude bleef leeg. De 80.000 bezoekers die er in totaal zouden komen kunnen deze editie hopelijk volgend jaar inhalen.

Indian Summer Festival

Op het prachtige terrein bij recreatiegebied Geestmerambacht werden deze zomers geen grote festivals georganiseerd. Normaal zouden hier Indian Summer en Liquicity Festival plaatsvinden. Het terrein is nu wel open voor recreatie, mits de voorschriften worden nageleefd natuurlijk.

Down The Rabbit Hole

Helaas geen festivalcamping op het terrein van Down The Rabbit Hole bij De Groene Heuvels in Beuningen. De afbeelding daaronder laat zien hoe het terrein er ook uit had kunnen zien.

Zwarte Cross

Het grootste festival van Nederland: de Zwarte Cross. Op het immense terrein in Lichtenvoorde komen jaarlijks maar liefst 220.000 bezoekers bij elkaar om het festival te vieren. Helaas dit jaar geen brommers kieken

Fotograaf Ebbe gaat t/m september door met het maken van foto’s van verlaten festivalterreinen. We zullen dit artikel daarom later nog een keer updaten met meer plaatjes.

23 juli 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter