In quarantaine mét zon en zonder festivals, wat te doen?

In quarantaine mét zon en zonder festivals, wat te doen?

Je kan niet naar een festival, je zit in quarantaine, maar je wil toch genieten van de zon. De weekenden worden steeds warmer en zonniger. Maar wat ga je met dit lekkere weer doen nu we in quarantaine zitten en alle festivals zijn afgelast? Niet getreurd, wij hebben een paar leuke activiteiten voor jou op een rijtje gezet zodat je alsnog kunt genieten in het zonnetje!

Let op: Houd je altijd aan de richtlijnen van het RIVM

Sporten
Ga een rondje hardlopen! In deze tijden moet je af en toe een frisse neus halen, mits je helemaal gezond bent. Met de zon op je kop is dat helemaal geen straf, daarnaast krijg je ook nog eens sneller een mooi kleurtje tijdens het sporten. Let er natuurlijk wel op dat je voldoende afstand houd met anderen en het liefst in je eigen buurt blijft of op rustige plekjes.

Treat yourself met lekker eten
Maak voor jezelf en de rest thuis een lekkere maaltijd! Ga lekker uitgebreid koken en genieten van je eigen kunsten. Ben je niet de beste kok? Je hebt altijd nog thuisbezorgd om je te laten verwennen ;). Als je een lekker veilig plekje hebt in de zon om te eten, doe dat dan vooral. Vitamine D is your best friend in deze tijden!

Tuinieren
Een zonnige lentedag is ideaal om lekker aan de slag te gaan in de tuin. Maak je tuin alvast klaar voor de zomer en ga lekker tuinieren in het zonnetje. Heb je geen tuin? Je kan ook je balkon of dakterras pimpen met planten,bloemen of bijvoorbeeld een balkonbar. Maak je thuisplek extra vrolijk om te quarantaine dagen door te komen. Ook als geen balkon of dakterras hebt kan je binnen ook opvrolijken op deze manier, en daarna genieten van al het groen met de ramen open.

Bierproeverij
Spreek met je vrienden af dat je dezelfde speciaalbiertjes koopt (wijn kan natuurlijk ook) en proef ze samen tijdens een videocall, bijvoorbeeld Zoom of Facetime. Ga op een chille plek in de zon zitten in je huis en zal net zijn alsof je met je vrienden op het terras zit!

Leer een vreemde taal

Nu je in het weekend tijd over hebt kan je dit besteden aan iets nuttigs! Zoals een vreemde taal leren, hier zijn veel apps en hulpmiddelen voor,duolingo bijvoorbeeld. Begin een cursus Spaans en maak van te voren een lekkere kan Sangria zodat het net lijkt alsof je jezelf aan de Costa Brava begeeft.

Spamomentje thuis

Wil je toch liever niet naar buiten? Heb je een bad? Ga lekker badderen! Leg je telefoon voor een tijdje weg en probeer even helemaal te relaxen en tot jezelf te komen. Het is goed voor je om jezelf soms te proberen vermaken zonder je telefoon of andere tech.

Stream de leukste festivals bij je thuis
Pak toch nog een feestje mee door middel van de vetste streams, gewoon vanuit huis. Ga lekker op een zonnige plek in je huis zitten en luister naar streams van je favoriete festivals en artiesten. Welke streams er aankomende periode allemaal zijn en hoe je die kunt bijwonen vind je hier.

Wij hopen dat je ondanks de situatie vooralsnog lekker kan genieten van dit weekend. Houd je allemaal goed aan de regels, dat doen wij ook. Save the summer!

Up-to-date blijven over welke festivals niet doorgaan of verplaatst worden? Check hier ook ons artikel over festivals die niet doorgaan.

4 april 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter