Welke festivals zijn er afgelast door het coronavirus?

Welke festivals zijn er afgelast door het coronavirus?

Dit is een verouderd artikel. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Check onze nieuwe festival blog.

We kunnen er op dit moment niet omheen. Het coronavirus heeft heel Nederland plat gelegd. Geen school, bars en restaurants zijn gesloten en ook niet naar festivals.. Heel jammer, maar wel noodzakelijk. Deze maatregelen gelden minimaal tot maandag 1 juni dinsdag 1 september. Welke festivals worden geraakt door het coronavirus en mogen hierdoor niet doorgaan? Hieronder hebben wij een duidelijk overzicht voor je gemaakt, zodat je precies weet welk festival er wordt afgelast en wat de vervangende datum (als die er komt) zal zijn.

Laatste update: 21-04-2020

*Staat het festival wat je zoekt niet in deze lijst. Maak dan gebruik van onze zoekfunctie (bovenaan) en zoek op je favoriete festival. Op de festivalpagina’s staat ook een actuele stand van zaken mocht er iets gewijzigd zijn.

Datum Festival Info
21-04 Nederlandse festivals Alle Nederlandse festivals en evenementen zijn afgelast tot en met 1 september. Dit betekent dat o.a. de Zwarte Cross en Defqon.1 niet doorgaan dit jaar.
15-04 Belgische festivals Alle Belgische festivals en evenementen zijn afgelast tot en met 31 augustus. Dit betekent dat o.a. Tomorrowland en Rock Werchter niet doorgaan dit jaar.
23-03 Festivals tot 1 juni Alle festivals en evenementen zijn tot 1 juni afgelast!
30-03 Legacy Festival Legacy Festival zal niet plaatsvinden op zaterdag 13 juni. Dit in verband met het coronavirus. De organisatie heeft wel al een nieuwe datum uitgekozen. Op zaterdag 29 augustus kan iedereen alsnog los gaan! Tickets blijven geldig.
27-03 Appelpop Appelpop heeft bekend gemaakt dat het festival in september niet doorgaat. Dit heeft niet alleen te maken met het coronavirus maar heeft te maken met een combinatie van factoren. Dit bij elkaar opgeteld is het voor de organisatie een te groot risico om het festival te organiseren.
25-03 Drift Festival De organisatie van het Drift Festival heeft laten weten dat ze het festival dit jaar niet door laten gaan. Dit i.v.m. het coronavirus. Het festival is verschoven naar donderdag 10 t/m zaterdag 12 juni 2021. Lees het complete statement op de Drift site.
24-03 Julianapop De organisatie van Julianapop heeft laten weten dat de editie in 2020 is afgelast. Dit door de onzekerheden vanwege het coronavirus. Er is inmiddels wel een nieuwe datum bekend gemaakt voor 2021. Lees het complete statement op de Julianapop site.
23-03 Groene Hart Festival De organisatie van het Groene Hart Festival heeft laten weten dat het festival dit jaar niet door zal gaan. Alle tickethouders ontvangen hun geld terug! Lees het officiële statement op de Groene Hart site.
18-03 Eurovisie Songfestival De organisatie heeft vanmiddag laten weten dat het Eurovisie Songfestival dit jaar is afgelast! Dit in verband met het coronavirus. Er wordt nog gekeken of dat het ticket geldig blijft voor volgend jaar, of dat kaarthouders hun geld terug zullen krijgen. Zodra dit duidelijk is zullen ticketkopers een mail ontvangen.
18-03 Glastonbury, Engeland Het festival zou voor de 50ste keer worden georganiseerd maar vanwege het coronavirus is het festival afgelast. 135.000 mensen hadden een kaartje gekocht voor deze editie… Bezoekers kunnen hun kaartje bewaren tot volgend jaar.
18-03 Drift Witte donderdag & Drift Goede vrijdag De organisatie van Drift heeft besloten de paasfeesten niet door te laten gaan in verband met het coronavirus. Er is al een vervangende datum aangekondigd. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober zal dit feest worden ingehaald! De ticketkopers hebben een mail ontvangen.
15-03 538 Koningsdag 538 Koningsdag is afgelast! Dit heeft de radiozender vandaag laten weten. Iedereen die een ticket heeft gekocht, kan zijn geld terug verwachten.
15-03 Qapital Qapital zal niet plaatsvinden op zaterdag 4 april. Dit i.v.m. de nieuwe maatregelen voor het coronavirus. De organisatie kijkt nu naar een nieuwe datum. Ticketkopers ontvangen binnenkort een mail met meer info.
15-03 Alle festivals boven de 100 bezoekers Alle evenementen voor meer dan 100 bezoekers zijn afgelast t/m 6 april! Dit is bekend gemaakt op de persconferentie waar extra maatregelen werden genomen.
13-03 Rewire Rewire heeft besloten het festival aftelassen door het coronavirus. Ondanks dat het festival buiten de maatregel valt, hebben ze laten weten niet zolang te kunnen wachten om duidelijkheid te krijgen of dat het festival door kan gaan. Je kan het geld van je ticket terugkrijgen, maar je kunt er ook voor kiezen om het zo te laten en het als een “donatie” te schenken voor de vele kosten die ze nu maken.
12-03 Rotterdam Rave ‘Spring Special’ Ook deze editie van Rotterdam Rave is afgelast. Iedereen die een ticket heeft gekocht kan het bedrag terug verwachten. Lees het officiële statement op de Rotterdam Rave site.
12-03 Rotterdam Rave by Day Rotterdam Rave by Day is afgelast. De prijzen van de tickets zullen worden teruggestort. Lees het statement op de Rotterdam Rave site.
12-03 Halfvastenfeesten Zeeland De Halfvastenfeesten Zeeland zijn voor 2020 afgelast! Houd de social media pagina’s van Halfvastenfeesten in de gaten voor meer informatie over de terugbetaling van de gekochte tickets.
12-03 Masters of Hardcore Masters of Hardcore is afgelast door het coronavirus. De nieuwe datum is al aangekondigd! Op zaterdag 5 september kan iedereen alsnog los gaan! De gekochte tickets blijven geldig en de line-up zal niet veranderen.
12-03 Time Warp Ook Time Warp is afgelast. Iedereen die een ticket heeft gekocht zal binnenkort een mail met meer informatie ontvangen.
12-03 Pleinvrees On Tour – Amsterdam De show in Amsterdam zal niet doorgaan. Kaartkopers hebben een mail met informatie ontvangen van de organisatie.
12-03 Snollebollekes Live in Concert De vier shows van Snollebollekes Live in Concert zijn verplaatst naar oktober. Hieronder zie je welke nieuwe datums de oude zullen overlappen. Iedereen die een ticket heeft gekocht, heeft op uiterlijk 13 maart een mail ontvangen.

Vrijdag 27 maart —> Vrijdag 9 oktober 2020
Zaterdag 28 maart —> Zaterdag 10 oktober 2020
Woensdag 1 april —> Woensdag 14 oktober 2020
Zaterdag 4 april —> Zaterdag 17 oktober 2020

12-03 Popfestival ODE Popfestival ODE zal ook niet plaatsvinden op zaterdag 21 maart. De organisatie is opzoek naar een nieuwe datum. De gekochte tickets blijven geldig.
12-03 Wonderland Festival Indoor Wonderland Festival Indoor zou op zaterdag 21 maart plaatsvinden. Dit festival is afgelast vanwege het coronavirus. De organisatie is opzoek naar een nieuwe datum. Daarnaast kunnen ticketkopers een mail met meer info verwachten.
12-03 Cirque du Raw Cirque du Raw gaat niet door vanwege het virus. Volgens de organisatie zullen alle tickethouders een mail ontvangen met verdere info.
12-03 Zsa Zsa Su! Zsa Zsa Su is ook afgelast vanwege de nieuwe maatregel tegen het coronavirus. De organisatie heeft laten weten opzoek te gaan naar een nieuwe datum.
12-03 Weekend Magnifiek Weekend magnifiek zou in maart plaatsvinden, maar dit evenement is afgelast! Er is inmiddels wel een nieuwe datum bekend gemaakt. Dit is van vrijdag 13 t/m maandag 15 november. De bungalow tickets worden omgezet naar de nieuwe datum.
12-03 Dagcollege Winterfestival Dagcollege Winterfestival is afgelast! Het festival liet twee dagen geleden weten dat het gewoon door zou gaan. De gemeente heeft de vergunning uiteindelijk toch ingetrokken, dus is er geen mogelijkheid meer om het feest door te laten gaan. Iedereen die een ticket heeft gekocht is welkom op het festival op zaterdag 25 juli. Kan je dan niet? Mail dan naar info@nachtcollege.com. Ze proberen dan een andere oplossing te bedenken.
12-03 Alle festivals boven de 100 bezoekers Alle evenementen voor meer dan 100 bezoekers zijn afgelast! Dit hebben Premier Mark Rutte samen met de volksgezondheidminister en het RIVM aangekondigd tijdens de persconferentie. Deze maatregel geldt tenminste t/m 31 maart.
11-03 Coachella Coachella zal niet meer plaatsvinden in april. Dit door het virus. De organisatie heeft nieuwe data’s bekend gemaakt, zodat het festival toch plaats kan vinden. Dit zijn de volgende data’s:

– Vrijdag 9 t/m zondag 11 oktober &
– Vrijdag 16 t/m zondag 18 oktober

Check het volledige statement op de Coachella Site.

11-03 Rampage Rampage zal dit weekend niet plaatsvinden. Dit heeft de organisatie laten weten. De reden: het coronavirus. Het festival gaat een nieuwe datum in september regelen en zal iedereen hier later van op de hoogte stellen! De tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.  Lees het statement op de Rampage site.
11-03 Masters of Hardcore De organisatie heeft laten weten dat Masters of Hardcore, dat dit weekend plaats zou vinden, niet door zal gaan i.v.m. het coronavirus. Het festival is verplaatst naar zaterdag 5 september. Lees het volledige statement op de MOH site.
10-03 Pussy Lounge Wintercircus De organisatie heeft laten weten dat Pussy Lounge Wintercircus niet door zal gaan i.v.m. het coronavirus. Lees het volledige statement op de Pussy Lounge website.
10-03 Kingsworld De organisatie van Kingsworld heeft dinsdag 10 maart 2020 bekend gemaakt het festival af te lassen wegens alle ontwikkelingen omtrent het coronavirus. ”Mensen die al een kaartje voor het festival hebben gekocht, mogen dit gebruiken als entreebewijs voor Den Haag Outdoor 2020 in het Zuiderpark of voor Kingsworld 2021. Kiezen zij hier niet voor, dan krijgen ze het aankoopbedrag en de servicekosten retour”. Bron: NU.nl
06-03 Don’t Let Daddy Know De organisatie heeft besloten om twee stages te schrappen. Van de 3 stages blijft er nu dus 1 over. Dit i.v.m. de vele internationale bezoekers die door het virus niet kunnen komen. De stage wordt groter en er zijn artiesten uit de andere zaal toegevoegd aan de nieuwe line-up. Lees het volledige statement op de DLDK site.
05-03 Tomorrowland Winter De Franse overheid heeft besloten het Tomorrowland Winter Festival af te lassen. Lees het volledige statement op de Tomorrowland site.
05-03 Ultra Miami Verschillende Amerikaanse media melden dat Ultra Miami Festival (20 t/m 22 maart) is afgelast.

17 maart 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter