Interview: Ran-D x Festival Fans

Interview: Ran-D x Festival Fans

Wij zijn op de afgelopen editie van Defqon.1 (check ook het report) geweest. Daar hebben wij niet alleen mogen genieten van de meest harde stijlen muziek, maar hebben wij ook nog Ran-D na afloop mogen interviewen!

Defqon.1 Weekend Festival staat dit weekend eindelijk weer op het programma! Het is natuurlijk een lange tijd geleden dat dit voor de laatste keer mét publiek is geweest. Wat is je eerste gevoel voor dit weekend?

“Defqon.1 Weekend Festival is absoluut 1 van m’n favoriete festivals van het jaar, en ik denk voor iedere artiest iets waar je ieder jaar weer naar uitkijkt. Defqon heeft zo veel exposure en trekt Harder Styles liefhebbers van over de hele wereld, de sfeer op Defqon is echt uniek! Dit jaar kon je echt merken dat het inmiddels 3 jaar geleden was dat Defqon plaats vond, wat een bizar goede sfeer hing er, ik heb er echt enorm van genoten.”

Je staat komend weekend maar liefst 3x op de line-up: vrijdag op de Red, zaterdag sta je hier ook als afsluiter met Gunz For Hire en zondag sta je ook nog op de Magenta met Adaro voor een classics set. Naar welke set kijk je het meeste uit en wat kunnen we verwachten?

“Het is lastig om te zeggen welke set ik het mooiste vond, omdat het zulke verschillende type sets zijn. Gunz For Hire is een totaal andere act en beleving dan wanneer ik solo draai, en een classic set geeft weer een hele andere vibe. Uiteindelijk vond ik alles gewoon mega dik. Tijdens mijn solo set op de RED vrijdag scheen het zonnetje dat langzaam onder ging, dat in combinatie met de sfeer die er hing was gewoon perfect, ik heb er echt van genoten.”

“Onze Gunz set zat heel veel tijd in, en het was voor ons een eerste keer dat we de closing op de zaterdag mochten doen, dus een enorme eer en ook een grote uitdaging. Ik ben echt ontzettend blij met hoe die set is gegaan, er hing echt een next level party vibe. Wat ik zo uniek vond is dat het hele veld net zo hard los leek te gaan, dus niet alleen de voorste rijen. Naast de nieuwe tracks als Death Or Glory, Lie After Lie, Firestone, Mustang, etc, hebben we ook een aantal edits en remixen van een aantal van onze hits gemaakt en ik denk dat die herkenning voor mensen ook wel heel lekker was.”

“Zondag was de kers op de taart met de classic set met Thijs (Adaro) samen in de Magenta. De tent was echt afgeladen vol en de sfeer was echt uniek. Het is super om met die classics allemaal herinneringen op te halen, en als je dat met je maat kan doen waar je al weer zo’n 11/12 jaar mee samenwerkt dan is dat extra mooi. Het was echt een prachtige (misschien wel de leukste) Defqon editie!”

Heb je naast je laatste release, One Last Time met Sub Zero Project, nog meer op de planning staan?

“Ik heb uiteraard mijn nieuwe remix van 2 Brothers On The 4th Floor – Come Take My Hand gedraaid. Deze remix is afgelopen donderdag uitgekomen, dus je kan ‘m nu streamen ;-D  De track zat tevens in Power Hour, dus dat is echt heel vet! Vroeger vond ik deze track al heel dik, dus het was erg leuk om deze remix te mogen maken.”

“Daarnaast heb ik een nieuwe solo ‘The Raven Of The Night’ gedraaid, die ergens de komende maanden gaat uitkomen. Ik mag nu ook vertellen dat ik het Shutdown anthem van dit jaar ga maken ‘Never Shut Us Down’, (voor wie het niet kent, dit is een groot Harder Styles evenement in Oostenrijk), en deze heb ik ook tijdens m’n set op Defqon gedraaid. Verder werk ik op dit moment nog aan een collab met Rejecta ‘Anasthesia’, dus die gaat er ook aankomen de komende maanden. Ik heb ontzettend veel inspiratie op dit moment en zit in een hele lekkere vibe met alle events die op de planning staan, dus er gaat nog genoeg uit de studio rollen dit jaar. ;-D”

Je draait natuurlijk al even mee in de scene, met je eerste optreden in 2002(!). Toen je net begon, naar welke artiesten keek je toen op en wie gaven jou inspiratie?

“Ik was vroeger echt een fan van Zatox. Hij was 1 van de grondleggers van de meer rauwe Hardstyle, en zijn sound vond (en vind ik nog steeds) altijd top!”

Je draait dus al 20 jaar mee in de scene en hebt hierin vast veel meegemaakt. Welke set is jou het meest bijgebleven in die tijd? En wat is het gekste wat jou ooit is overkomen tijdens een boeking?

“Waar is de tijd gebleven he 😀 Ik heb in die tijd inderdaad ontzettend veel meegemaakt, veel dromen zijn uitgekomen en ik heb de hele wereld mogen afreizen. Zo nu en dan gebeurd er dan wel eens iets geks uiteraard, hahahah. Als je mij vraagt wat het gekste is wat me ooit is overkomen, dan was dat waarschijnlijk toen ik in de Corona periode voor een stream draaide in een luchtballon. Door de harde wind sloeg het anker van de luchtballon los tijdens de set en werden we een stuk over de grond gesleept waarna de ballon uiteindelijk op z’n kantje landde inclusief alles wat erin zat,  hahaha. De ballonvaarder was een routinier en handelde heel snel door de ballon leeg te laten lopen waardoor het allemaal met een sisser af liep. Een hele spannende unieke ervaring en nog steeds een goed verhaal, en daar draait het toch om in het leven ;-D. ”

In de afgelopen jaren heb je vrijwel overal wel gedraaid, Defqon.1, Qlimax, Mysteryland, je hebt je eigen X-Qlusive gehad en je hebt zelfs op Tomorrowland gestaan. Zijn er nog plekken waar je graag zou willen draaien?

“Mijn doel is vooral om mensen te blijven verrassen met nieuwe mooie muziek, mezelf te blijven verbeteren en vernieuwen en te blijven groeien. Ik heb niet specifiek een event waar ik nog zou willen draaien en vind het nog steeds even bijzonder om op dit soort toonaangevende events te mogen draaien, het blijft het mooiste wat er is!”

Natuurlijk hopen we je nog meer dan 20 jaar te zien on-stage. Wat verwacht je van de toekomst? En waar gaat de hardstyle-scene denk je heen in deze tijd?

“Hardstyle is door de jaren heen een vaste factor geworden in de elektronische muziek stijlen en ik denk ook 1 van de leukere omdat het zo veelzijdig is. Hardstyle varieert van euforisch tot heel hard (grenzend aan Hardcore), waarbij de hoeveelheid aan type kicks en drops de afgelopen jaren enorm gegroeid is. Het is daarmee ook heel lastig te bepalen waar Hardstyle heen gaat, maar dat maakt het ook interessant. Er steken steeds weer nieuwe talenten en nieuwe trends de kop op en de muziek blijft evolueren, waarbij je soms ook weer elementen van vroeger ziet terugkeren. Ik denk dat Hardstyle nog jaren lang een sterke stroming blijft die heel veel te bieden heeft, en bij uitstek 1 van de beste muziekstijlen om even helemaal los op te gaan en je dagelijkse zorgen te vergeten. Lekker die bass door je lijft heen voelen en mooie melodieën mee schreeuwen dat is toch heerlijk. Defqon heeft niet voor niets de leus ‘Primal Energy’, Hardstyle maakt gewoon een oergevoel los.”

6 juli 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter