Jongeren willen corona risico nemen om festivals te bezoeken

Jongeren willen corona risico nemen om festivals te bezoeken

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen over corona in 2022. Check onze nieuwe festival blog.

“De festival­zomer van volgend jaar kun je waarschijnlijk afschrijven”. Niemand durft het nog te zeggen, maar we moeten realistisch zijn. Een evenement bezoeken zit er al enige tijd niet in en het gaat ook nog wel even duren voordat het weer wel mag.

Onderzoek

Een deel van de jongeren mist festivals zó erg, dat ze het risico op een coronabesmetting voor lief zouden nemen als ze dan zouden kunnen feesten. Dat blijkt uit een onderzoek van Wayne Parker Kent in samenwerking met het Mediahuis en Mediatest. Voor het onderzoek zijn de generaties Z (leeftijd tussen 5 en 24 jaar) en de millennials (leeftijd tussen de 25 en 40 jaar) onderzocht. Zo is bijvoorbeeld een coronatest vooraf nemen voor voor 54 procent van generatie Z en 44 procent van de millenials geen probleem en zijn het voornamelijk mannen die verlangen naar een feestje. Ook is gebleken dat de helft van generatie Z en van de millenials zich de afgelopen tijd eenzaam heeft gevoeld en er meer gebruik is gemaakt van streamingdiensten.

Aandacht vragen

Vandaag zal de evenementenbranche onder het motto The Show Must Go On aandacht vragen voor de financiële nood als gevolg van inmiddels negen maanden coronastilstand. Er is geen perspectief waar de sector op kan bouwen. ”Het hele voorjaar van 2021 is al leeggelopen. We kunnen niets plannen”, zegt commercieel directeur van Ziggo Dome, Danny Damman. De route naar zijn kantoor langs de lege Ziggo Dome, verlaten bars en donkere eettentjes is treurig. “Hier horen mensen te lopen. Hier hoort gezelligheid.”

Met zijn collega-directeuren Birgitte de Winter (concertzaal Afas Live) en Duncan Stutterheim (Westergas en A’DAM Toren) bespreekt hij de bezwarende situatie van hun bedrijven en de urgentie tot actie. Stutterheim legt de nadruk op toeleveranciers van licht, geluid en beveiliging. “De ruggengraat van onze industrie. Als er niet wordt ingegrepen, is al voor de zomer de helft van die zaken failliet.” Samen met de leveranciers behoren de grote concertzalen tot een vijftigtal bedrijven dat tot nog toe buiten alle extra steun voor de cultuursector vielen.

 

Bronnen: Metronieuws & AD

 

7 december 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter