8 leukste Koningsnacht festivals in 2024

8 leukste Koningsnacht festivals in 2024

Tijdens Koningsdag wordt de verjaardag van onze koning uitbundig gevierd, al begint het feest voor velen een dag van tevoren. Tijdens Koningsnacht (26 april) kleuren alle straten oranje en begint het grote feest. In dit artikel ontdek je de acht leukste festivals om te bezoeken tijdens Koningsnacht.

1. PIV Kingsnight

Facebook: PIV

PIV Records organiseert dit jaar op 26 april een feest in the Warehouse in Amsterdam. PIV Kingsnight zal duren van 22:00 uur tot 05:00 uur, een perfect feest voor alle nachtvlinders. Scoor nu je Not so early Bird ticket voor €38,45 en geniet van de lekkerste House met Iris Menza, Locklead en meer.

2. Oranjekoorts

Facebook: Oranjekoorts

Op de Markt in Delft organiseert Oranjekoorts wederom een lekkere Dance, House en Urban feestje op 26 april. De minimumleeftijd voor Oranjekoorts is 16 jaar. Je kunt nu een Late bird ticket scoren voor €29,90. Op het programma staan dit jaar o.a. Bilal Wahib, Bombastic en Charly Lownoise.

3. Code Nassau

Facebook: Code Nassau

Koningsnacht staat tijdens Code Nassau vooral in het teken van: Deephouse, Tech House en Techno. Op de line-up staan: Mr. Belt & Wezol, Ve/ra, Erick-e en nog een klein aantal andere artiesten. Om Code Nassau te kunnen bezoeken tijdens Koningsnacht, moet je minimaal 16 jaar zijn. Het feest wordt georganiseerd op de Schootsvelden in Sittard. Een Regular ticket kost slechts €18,- dus scoor je ticket snel.

4. KingSize Arnhem

Facebook: KingSize Festival

Tijdens Koningsnacht wordt één van de grootste gratis festivals in Nederland georganiseerd: KingSize Arnhem. Je hoeft voor deze festival dus geen tickets te kopen en kunt zo de markt op lopen. De line-up is voornamelijk een mix van grote House en Urban artiesten. Check de timetable nu op de festivalpagina van KingSize Arnhem Festival.

5. Royal Dutch

Facebook: Royal Dutch Eindhoven

Het grootste Koningsnacht feest van Eindhoven, Royal Dutch, vindt plaats op het Stadshuisplein. De entree is volledig gratis, dus kom zeker op tijd als je een mooi plekje met goed uitzicht wilt hebben. De line-up bestaat o.a. uit Johnny 500 en Buren Van De Brandweer. Wil jij weten welke artiesten er nog meer aanwezig zullen zijn en ben je benieuwd naar de timetable? Check dan de festivalpagina van Royal Dutch.

6. TIKTAK Kingsnight

Facebook: TIKTAK Events

Ook dit jaar organiseert TIKTAK twee Kingsnight events: in de Maassilo in Rotterdam en in club Air in Amsterdam. Deze feesten duren allebei tot in de vroege ochtend en de line-ups staan vol met grote Urban en House artiesten.

  • Een Regular ticket voor TIKTAK Kingsnight Rotterdam bedraagt €35,50. Op het programma staan: Frenna, Kevin, Trobi en nog veel meer.
  • Een Regular ticket voor TIKTAK Kingsnight Amsterdam kost €23,50. Hier staan artiesten als: Biggi, Miguell Kaidel en Siggy & D1ns op het programma.

Check de festivalpagina van TIKTAK Kingsnight voor de volledige programma’s, binnenkort zullen ook de timetables beschikbaar zijn.

7. King-S Festival

Facebook: King-S

Op 26 april wordt Strijp-S weer omgetoverd tot King-S. In het Klokgebouw in Eindhoven zul je een nacht lang genieten van de lekkerste techno artiesten als: Cynthia Spiering, Vera Grace en Ketting. Koop nu je Wave II ticket voor €26,85.

8. De Helden van Oranje

Facebook: De Helden van Oranje

Last but not least: De Helden van Oranje. Lekker Hollands avondje met de grootste Nederlandse feestartiesten. Het feest wordt georganiseerd in het Stadspark in Groningen en het Zuiderpark in Rotterdam. Dit festival is toegankelijk voor alle leeftijden. Check hieronder alle festival informatie per stad:

Check onze Koningsdag festivalagenda voor nog meer Koningsnacht festivals. Ben jij ook nog op zoek naar een leuk Koningsdag feestje? Check dan ook zeker ons artikel met de 10 leukste Koningsdag festivals in 2024.

11 april 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter