Lowlands gaat voor groen met 90.000 zonnepanelen

Lowlands gaat voor groen met 90.000 zonnepanelen

Steeds meer festivals proberen toe te voegen aan een groenere en betere wereld! Ook Lowlands heeft nu samen met Solarfields een groene toekomst op de planning staan. Lees er hier meer over.

Maar liefst 90.000 zonnepanelen

In november 2020 zal de bouw gestart worden van de allergrootste solar carport op deze planeet! Bij een solar carporty parkeer je je auto onder de zonnepanelen. Dus eigenlijk nemen ze niet echt ruimte in, het is een soort overdekking. Deze zal zich bevinden op de parkeertereinen van het Lowlands Festival, en zal ook voorlopig niet weer verwijderd worden. Deze 90.000 panelen produceren jaarlijks maar liefst 35 miljoen kilowatt uur elektriciteit. Daar kun je volgens de organisatie 100 Lowlands edities mee vooruit! Lekker bezig toch?

We gaan voor groen en beter!

Met de alsmaar groeiende groene beslissingen van verschillende festivals gaan we erop vooruit. De ecomunt bevindt zich bijvoorbeeld met groot succes op The Qontinent. En het Zwarte Cross Festival gaat er ook op vooruit. Lees daar meer over in ons bericht Zwarte Cross gaat een duurzame toekomst tegemoet. Petje af!

Video Lowlands & Solarfields

Bekijk hier de video van de twee organisaties over het onderwerp:

Headerfoto: YouTube filmpje Solarfields & Lowlands

28 januari 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter