Nieuwe maatregelen ADE: geen ticketverkoop meer dag voor event

Nieuwe maatregelen ADE: geen ticketverkoop meer dag voor event

De gemeente Amsterdam heeft nieuwe maatregelen voor festivalorganisaties aangekondigd tijdens ADE, maar deze zullen ook bezoekers raken. Het wordt voor events, met een capaciteit van meer dan 2.000 bezoekers, namelijk verplicht om de kaartverkoop uiterlijk een dag van te voren te stoppen. Er mogen dus ook geen kaarten meer aan de deur verkocht worden, dit meldt Het Parool.

Naast deze sancties zijn er nog twee extra maatregelen waar organisaties zich aan dienen te houden om de vergunning niet kwijt te raken. Er mogen, zoals vanzelfsprekend, niet meer bezoekers op het terrein aanwezig zijn dan de vergunning voorschrijft. Daarnaast moeten organisaties twee weken van te voren een inzetplan voor de beveiliging (goedgekeurd door de politie) aanleveren. Voor bezoekers is het dus vooral vervelend dat je last minute geen tickets meer kan kopen voor een ADE feestje (al zijn veel events al uitverkocht). Aankoop via TicketSwap blijft last minute wel gewoon mogelijk.

Drama bij Solid Grooves

Waarom zijn al deze extra maatregelen nodig? Zoals in het artikel van Het Parool valt te lezen ging het afgelopen zomer volledig mis bij het festival Solid Grooves. Naast dat er veel te veel kaartjes werden verkocht, overleed er ook een bezoeker van het festival na een vechtpartij. Daardoor werd onlangs het management van de betreffende organisatie ontslagen.

De vraag is nu of er voor andere organisaties ook strengere eisen moeten gelden. Het voelt niet helemaal eerlijk, maar de gemeente Amsterdam lijkt geen enkel risico meer te willen rond de veiligheid van deze events. Koop je kaartje voor een ADE festival dus op tijd 😉

10 oktober 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter