Op deze festivals kan je live het EK voetbal volgen

Op deze festivals kan je live het EK voetbal volgen

Het EK komt er weer aan! Deze zomer gaat, naast alle festivals, ook weer in het teken staan van het Nederlands Elftal dat moet voetballen om de beste van Europa te worden. Nederland moet in de poulefase drie wedstrijden spelen tegen moeilijke tegenstanders. Zo staan Frankrijk, Oostenrijk en Polen op het programma voor Oranje. Mocht Oranje verder komen in het toernooi dan spelen ze nog meer wedstrijden. Maar gaan deze wedstrijden wel samen met het bezoeken van een festival. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben op een rijtje gezet welke festivals er iets met het EK gaan doen.

Poulefase

Zondag 16 juni 15.00 | Polen – Nederland

Gekukkig staat alleen Central Park festival tijdens de eerste wedstrijd op de planinng, maar de organisatie heeft ons het volgende laten weten: Voetbal- én muziekliefhebber?! Tijdens de zondag editie van Central Park, op vaderdag, zenden wij de EK wedstrijd Polen – Nederland uit. Gelukkig hoef je de eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal niet te missen op het Utrechtste festival.

Vrijdag 21 juni 21.00 | Nederland – Frankrijk

Het is de eerste festival dag van Pinkpop 2024, wanneer Nederland zijn tweede wedstrijd tegen Frankrijk speelt. Helaas heeft de organisatie van het festival nog niks laten weten of zij iets gaan doen rond het uitzenden van deze wedstrijd. Maar er wordt wel verwacht dat dit de moeilijkste en misschien wel leukste wedstrijd van Oranje gaat worden. Wanneer het festival iets laat weten, updaten wij dit bericht.

Dinsdag 25 juni 18.00 | Oostenrijk – Nederland

Gelukkig zijn er op dinsdag 25 juni, tijdens de laatste poulewedstrijd, geen festivals in Nederland. Zo kunnen we met z’n alle achter het Nederlands Elftal staan en juichen!

Fotograaf: MichielTon.com

Achtste Finales

Mocht Nederland door de groepsfase komen, dan wachten de Achtste Finales. Het is moeilijk te bepalen welke Achtste Finale Oranje dan zal moeten spelen, want bij elke plek in de groepsfase past een ander scenario. Bekijk hier het complete EK 2024 speelschema van het Nederlands Elftal.

Zaterdag 29 juni t/m dinsdag 2 juli

Het weekend van de Achtste Finales van het EK 2024 zijn er een aantal festivals. Zo hebben Defqon.1, Ploegendienst en Lago Lago ons het volgende laten weten:

Defqon.1: Defqon.1 is nog bezig het een en ander te regelen, maar voor zo’n groot festival zal er vast wel een hoekje gevonden worden waar de wedstrijd uitgezonden kan worden.

Ploegendienst: Ploegendienst kan hier helaas nog niet te veel over kwijt, maar zodra wij meer horen, weten jullie ook meer!

Lago Lago: Lago Lago heeft ons laten weten dat zij geen enkele wedstrijd van het EK uit gaan zenden

Kwart Finales

Als het Nederlands Elftal tijdens de achtste finales zo hard is aangemoedigd dat ze ook die hebben gewonnen, gaan ze door naar de Kwart Finales. Helaas voor de festivals, maar deze vallen ook weer in het weekend. Dus zullen ze ook weer moeten uitkijken naar eventuele oplossingen. Wij hebben de volgende antwoorden ontvangen van de organisaties:

Vrijdag 5 juli + zaterdag 6 juli

Memento Festival: Memento Festival ligt dicht tegen de Duitse grens aan, zij hopen natuurlijk dat Nederland tegen Duitsland in de kwart finales speelt. Dan wordt de wedstrijd zeker uitgezonden!

Under The Bridge: De organisatie van Under The Bridge Festival heeft meerdere scenarios klaar staan voor het EK. Wanneer hier meer duidelijk over wordt, dan plaatsen wij het hier online.

Wet ’n Wild Beachfestival: Mocht Oranje zo ver komen, dan wordt de wedstrijd uitgezonden op Wet ’n Wild Beachfestival.

Dreamfields: Als Nederland moet spelen dan gaat Dreamfields festival hun best doen om daar zo veel mogelijk op in te haken tijdens het festival.

WiSH Outdoor: Als Nederland speelt, dan wordt de wedstrijd of WiSH Outdoor groots uitgezonden, laat de organisatie ons weten. Hierover stellen zij de festivalbezoekers nog van op de hoogte.

Wilde Weide: De organisatie van Wilde Weide en Wildeburg is er nog niet precies uit te zijn wat ze met het EK gaan doen. Mochten zij iets laten weten, dan plaatsen wij het hier!

Down The Rabbit Hole: DTRH heeft in haar FAQ gezet dat als het Nederlandse team de kwartfinale bereikt, de wedstrijd kleinschalig te volgen is. Andere wedstrijden worden niet uitgezonden.

MadNes: MadNes laat weten dat zij de wedstrijd niet zullen uitzenden. De verwachting is dat het festival redelijk stil komt te liggen, wanneer er een wedstrijd wordt uitgezonden.

Stereo Sunday: Op Stereo Sunday worden extra schermen geplaatst, mocht Nederland de kwartfinale halen!

 

Halve Finales

Dinsdag 9 juli + woensdag 10 juli

Gelukkig vallen deze wedstrijden niet in het weekend, dus mocht Nederland de halve finale bereiken van het EK. Dan kunnen we met heel het land kijken hoe het Nederlandse Elftal de finale gaat bereiken!

Finale

Mochten alle verwachtingen van Oranje overtroffen worden, dan staan we op zondag 14 juli in de finale van het EK. Dit zou toch prachtig zijn! Helaas zijn er dan nog steeds een aantal festivals, maar gelukkig bieden zij oplossingen:

Zondag 14 juli

Mañana Mañana: De organisatie heeft ons laten weten dat ze het plaatsen van schermen niet bij het festival vinden passen. Verder hebben ze wel een leuke oplossing gevonden om het EK gevoel toch over te brengen naar het festival. Zij zullen een plek opbouwen waar Johan Kampman met grotdroge humor á la “langs de lijn” van Radio 1 de wedstrijd van live commentaar gaat voorzien.

Valkhof Festival: Valkhof Festival heeft ons laten weten dat ze het aangekaart hebben en er wel iets mee gaan doen, maar dat de muziek wel op de voorgrond van het festival blijft. Hoe dit er precies uit gaan zien is nog niet duidelijk, maar wanneer dit duidelijk is plaatsen wij dit online.

Big Rivers: Big Rivers heeft laten weten dat zij het liever bij muziek houden en dus niks uitzenden omtrent het EK.

Let op! Natuurlijk zijn er nog veel meer festivals tijdens de wedstrijden, maar zij hebben ons gezegd niks te doen met het EK en zich vol te willen focussen op de muziek óf zijn nog in conclaaf.

Natuurlijk hopen we allemaal dat Nederland weer een keer het EK binnensleept, zoals ze dat in 1988 deden. Kijk op ekvoetbal.nl voor het hele speelschema en ander leuke nieuwtjes over het aankomende EK.

Hup Holland Hup!

4 juni 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter