Op deze festivals staat Edison winnaar Roxy Dekker

Op deze festivals staat Edison winnaar Roxy Dekker

2024 wordt het jaar van Roxy Dekker. In deze eerste twee maanden van het jaar gaat ze al viral met haar binnenkort nieuwe nummer ‘Sugerdaddy’, en won ze afgelopen week de Edison Award voor beste nieuwkomer.

Roxy is nog maar 19 jaar en is hard aan het timmeren aan haar carrière. Wat begon als een TikTok grapje is uitgegroeid tot miljoenen streams op haar nummers ‘Anne-Fleur vakantie’ en ‘Satisfyer’. Die nummers zijn vorig jaar uitgebracht en stonden allebei wekenlang in de Nederlandse Top 50 van Spotify. Ze hadden samen bijna 30 miljoen streams!

Aankomende vrijdag brengt ze haar nieuwe nummer ‘sugerdaddy’ uit. Het nummer is nog niet eens uit en gaat al viral op TikTok. Veel TikTok gebruikers zullen de tekst: ‘Vanaaf ben jij de baddy, en ik je sugerdaddy’ al wel herkennen. Het ziet er naar uit dat het net zo’n grote hit wordt als haar voorgaande hits.

Edison Awards

De doorbraak met haar nummers heeft er voor gezorgd dat ze afgelopen week de Edison Award voor beste nieuwkomer heeft gewonnen. De Edison is een soort Nederlandse Grammy Award. Ze had de prijs niet verwacht maar het maakt haar heel blij en trots. Ze hoopt dat dit haar 1e prijs van nog vele prijzen zal zijn.  Roxy geeft aan dat ze de pressure voelt maar het haar de motivatie geeft om door te gaan. Het lijkt er dus op dat ze nog een hoop in petto heeft.

In totaal werden er elf awards verdeeld. De grootste prijzen gingen naar Sef voor ‘beste album’, en naar Son Mieux voor ‘beste song’. Marco Schuitmaker won met zijn doorbraak van afgelopen jaar met het lied ‘Engelbewaarder’ in de categorie ‘Hollands’.

Festivals

Voor Roxy is het binnen een jaar opeens allemaal heel snel gegaan. Naast de viral nummers, de award, en radio optredens maakte ze afgelopen jaar haar festival debuut. Ze kwam giechelend en vol spanning het podium op bij 3FM Serious Request, en begin dit jaar bij ESNS. Sindsdien wordt ze overladen met aanvragen voor optredens. Ze is aankomend jaar te zien op onder andere: Paaspop, WiSH Outdoor, Kingsland Festival, Dance4liberation, 7th Sunday Festival en een hele hoop meer.

Het gerucht gaat dat ze zo’n 60 aanvragen per dag binnen krijgt dus wie weet gaat we haar op nog veel meer festivals zien. Als het aan Roxy zelf ligt gaan we nog veel van haar horen.

6 maart 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter