Overzicht Festivals Pinksterweekend

Overzicht Festivals Pinksterweekend

Dit wordt het eerste weekend dat er echt veel grote festivals tegelijkertijd plaatsvinden. Deels omdat het Pinksterweekend is, waardoor de meeste mensen maandag vrij hebben. Daardoor worden er niet alleen zaterdag- maar ook zondag een aantal festivals georganiseerd. Heb je nog geen keuzen gemaakt? We hebben de leukste en grootste festivals hieronder voor je op een rijtje gezet.

Weekend Festivals

Extrema Outdoor Belgium
Al zin in een weekender? Met de temperatuur dit weekend richting de twintig graden is dit prima mogelijk. Net over de grens bij Eindhoven kun je op de Belgische versie van Extrema vooral genieten van house en techno. Dag (€59)- en weekendtickets (€99) zijn nog beschikbaar. Met namen als Len Faki, Amelie Lens, Stephan Bodzin op zaterdag en Pan-Pot, Kölsch en Joseph Capriati op zondag is het zeker de moeite waard.

Freshtival
Niet alleen in België, ook in Nederland een weekend festival. In Enschede vindt hier Freshtival plaats. Enige slechte nieuws: de campingtickets zijn al uitverkocht. Wel kun je nog dag- en weekendkaarten kopen. Wat kun je verwachten? Zes stages met eigenlijk van alles wat: pop, house, urban, feest en techno. Headliners zijn o.a. Sean Paul en Timmy Trumpet.

Zaterdag 19 mei

Soenda Festival
Waar op Extrema en Freshtival maar een vleugje techno wordt gedraaid is het op Soenda volle bak. Vijf area’s met aardig wat geweld met o.a. Speedy J & Surgeon samen als Multiples. Soenda vindt plaats op het terrein van Ruigenhoek en verrast ieder jaar met schitterende stages en aankleding. Nog geen kaartje? Ben er snel bij, want het festival is nu echt bijna uitverkocht!

Harmony of Hardcore
Voor de hardcore / -style liefhebber is er dit weekend: HoH! Op het terrein in Erp, waar de dag er na 7th Sunday wordt gehouden, gaat het zaterdag helemaal los. 30.000 bezoekers kunnen dan van maar liefst negen stages met hardere stijlen genieten. Harmony gaat waarschijnlijk niet uitverkopen dus je hebt nog een aantal dagen om er over na te denken.

Pleinvrees Am Strand
Bij Blijburg aan Zee organiseert ook Pleinvrees zaterdag een festival. Met de blote voetjes in het zand genieten van de lekkerste beats. De allerlaatste tickets (€37) zijn nog te koop, maar wacht niet te lang. Onder andere Fritz Kalkbrenner en Reinier Zonneveld zijn aanwezig om dit festival tot beste strandfeest te bekronen.

Toffler Festival
In het Roel Langerakpark (Rotterdam) vindt zondag het festival van Toffler plaats. Een line-up waar je U tegen zegt met vele grote techno namen. En er zijn nog kaartjes! Niet veel, maar voor €43,50 kun je er nog bij zijn.

Zondag 20 mei

De Zon Festival
Maandag vrij dus ideaal om zondag gewoon nog een festival mee te pakken. In Amsterdam, ook bij Blijburg aan Zee, kun je genieten van de lekkerste disco & house beats op De Zon Festival. Last minute wachten op het lekkere weer is mogelijk te laat, want de kaartjes (nu €37,50) zijn bijna weg. Wie je kunt verwachten is overigens nog een verassing, de organisatie houdt de line-up geheim.

7th Sunday
Dit jaar vindt alweer de tiende editie van 7th Sunday plaats. Inmiddels behoort het feest, met zo’n 40.000 bezoekers, tot een van de grotere festivals in Nederland. Ook dit jaar weer heeft de organisatie een aantal grote artiesten aangekondigd. Wat te denken van Sebastian Ingrosso, Steve Aoki, Sam Feldt (live) en Joris Voorn. Kaartjes zijn helaas al uitverkocht, maar je kunt het altijd nog even proberen via Ticketswap.

Dancetour Breda
Tot slot nog een gratis festival: Dancetour in Breda. Op het Chasséveld, waar bijvoorbeeld ook 538 Koningsdag wordt georganiseerd, heeft de organisatie weer voor een prima line-up gezorgd. Zo zijn o.a. Bizzey, Lil Kleine en Kris Kross Amsterdam aanwezig.

16 mei 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter