Report: 24H Exhale with Amelie Lens Awakenings ADE

Report: 24H Exhale with Amelie Lens Awakenings ADE

Zaterdag 19 Oktober, Amsterdam trilde al zo’n 3 dagen op zijn grondvesten van alle muziek de zich al op ADE had afgespeeld. Er zijn maar weinig mensen die fris en fruitig door de stad lopen. Maar ADE is nog niet klaar, vooral Awakenings heeft nog wat in petto voor de stad: 24h Exhale with Amelie Lens. De mogelijkheid om 24 uur non-stop te raven op de dikste techno van onder andere FJAAK, 999999999 en natuurlijk Amelie Lens.

Op de zaterdag van ADE reizen we af naar de Warehouse Elementenstraat, wat trouwens super goed te bereiken is met het OV. Met de ‘Early Entry’ kunnen we binnen tussen 23:00 en 2:00 uur. Door in het weekend te hebben gekozen voor alleen 24h Exhale kunnen we fris beginnen aan de marathon etappe van ADE. Eenmaal binnen de locker gevuld met een (stiekem) busje deo en 2 t-shirts. Want zo’n marathon doe je niet zonder te zweten…

Wat bij de lockers al opviel is dat de muziek hard was. Echt die harde Amelie Lens type techno! Dat belooft wat! Van de lockers naar de 1e stage, deur open en iedereen begint te grijnzen. Wat een geweld. De harde techno fan kan hier zijn hartje ophalen.

Menig festivalganger weet dat het in het begin wat rustiger aan wordt gedaan maar naarmate het festival vordert de muziek harder en sneller wordt. Nu heb ik ondertussen al aardig wat festivals meegemaakt. En er zijn een hele hoop festivals waar ze zachter afsluiten dan dat ze hier beginnen!

Niet heel handig dus als je je bedenkt dat ik mijn oordoppen kwijt was. Die kon je gelukkig kopen! Gelijk muntjes gekocht (die met 3 euro per stuk weer iets duurder geworden zijn.. ) en een drankje gehaald, want we zijn er! En gaan beginnen aan de marathon!

(tekst gaat verder onder afbeelding)

awake-amelie-lens

Foto: Simon Trel

Omdat alleen stage X nog maar open was, was het gezellig druk voor de stage waar Keith Carnal de avond opende. Harde techno gaat gepaard met een lichtshow die over bijna het hele plafond van de zaal loopt. Net voordat Under Black Helmet om 01:00 uur stage Y opent doen we nog een rondje langs de food & chill.

Het valt op dat het allemaal niet heel erg groot is, en dat je niet ( zoals op meerdere festivals tegenwoordig ) veel keus hebt om te eten. Het blijft bij een bakje fruit/smoothie, pizza, broodje of een zak friet. Echter zijn we hier niet op een foodtruck festival maar op Awakenings.

De organisatie die wederom bewijst dat ze de maatstandaard zetten voor technofeesten. Want techno is industrieel/duister. En dat is precies wat de Warehouse Elementenstraat uitstraalt met het lage plafond en de knipperende lichten overal afgebrokkelde muren en betonnen pilaren.

Om 03:00 uur is het tijd voor de hostess zelf, Amelie Lens komt op en knalt er een drop uit waardoor je het idee hebt dat je haar spontaan in een andere coupe geblazen staat. 2 uur lang keihard raven met Amelie die samen met de mensen van de lichtshow je drop na drop verrassen met lasers en/of stroboscopen.

Ondanks dat het nu best druk en daardoor dus ook warm was lukt het toch om de helft van de tijd met kippenvel te staan dansen. Amelie stopt en geeft het toneel over aan 999999999. De mensen weten, als we het volhouden tot 20:00, nog 15 uur ongeveer, kunnen we haar nog een keer zien. We zullen zien. De nacht wordt weg gedanst met onder ander Farrago en Nastia en het wordt licht.

Heel vreemd, normaal is dit het moment dat we naar huis gaan. Maar dat hoeft niet, we mogen blijven! En dat is lekker, want normaal kan je nog wel een paar uur doorgaan. We mogen zelfs nog 12 uur lang doorgaan als we willen, beseffen we als AIROD Area Y overneemt.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

ade-awake-amelie-lens

Foto: Simon Trel

Ondertussen zijn de zalen wat rustiger en schijnt er licht door de ramen in het plafond op de gang. Zouden er veel mensen blijven en word het dan druk als de mensen met de Late Entry beginnen binnen te druppelen? Het blijkt van niet, er zijn toch een hoop mensen die het in de ochtend voor gezien houden en rustig hun bed opzoeken.

De frisse mensen komen binnen lopen en ik kan me niet voorstellen hoe het er voor hun uit moet zien, maar goed, ze kunnen in ieder geval aansluiten in 2 area’s waar de sfeer al een hele nacht goed is! Als rond 15:00 uur FJAAK de zaal meerdere keren heeft laten juichen valt het me op dat de hoeveelheid mensen in de Warehouse Elementenstraat heel goed is.

Niet te druk, geen uur wachten voor een wc of voor een drankje en wel die gezellig drukte als een DJ weer een drop gooit en je met je onbekende buren juichend staat te raven. De uren vliegen voorbij en het begint weer donker te worden. Rare gewaarwording, we staan hier nu al zo’n 18/19 uur binnen en dat gaat goed! De muziek sleept ons mee want eerlijk is eerlijk, de beentjes beginnen toch een beetje zwaar aan te voelen. Maar de muziek is goed, de sfeer is gezellig en we genieten van Kobosil. Nog een uurtje en dan begint Amelie Lens met haar 3 uur durende afsluiter.

Amelie Lens draait het einde van Amsterdam Dance Event 2019 in en als je rondkijkt zie je niet zoveel meer gezichten die je zaterdagnacht ook zag. Die 24uur eist toch zijn tol en om 22:00 zeggen ook mijn vrienden dat het niet meer gaat en gaan we richting de trein. Wankelend, want na zo’n 21 uur op je benen te hebben gestaan voelt dat toch als bambi on ice.

Hele gave, enigszins zware, ervaring! Amsterdam Dance Event zit er helaas op maar de data voor 2020 zijn al bekend! Gelukkig hoef je niet tot dan te wachten en heeft Awakenings rond Oud & Nieuw ook al een serie festivals gepland! Bekijk ze hier en haal snel je tickets.

Awakenings en vooral Amelie Lens bedankt!

ade-awake-24hlens

Foto: Simon Trel

Header foto: Simon Trel

29 oktober 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter