Report: 538 Koningsdag 2019

Report: 538 Koningsdag 2019

JAA, het is weer zover! Net zoals altijd mogen op Koningsdag alle oranje accessoires uit de kast. Dit jaar waren ook alle oranje poncho’s in trek, want hier en daar viel een spatje regen.

Zoals altijd stond het Chasséveld in Breda voor het 6de jaar op rij weer afgeladen vol voor 538 Koningsdag. Meer dan 25 internationale en nationale artiesten zijn afgereisd naar Breda voor dit jaarlijkse feest. Hit van het jaar Davina Michelle opende de 26ste editie met haar versie van ‘What About us’. Daarbij viel meteen het gloednieuwe podium op. Twee podia en artiesten kwamen nog dichterbij komen dan ooit!

Gavin James was zoals altijd loep en loepzuiver, met zijn mooiste nummers zorgde hij ervoor dat de nachtegaaltjes in het publiek naar boven kwamen. En dat niet alleen, want natuurlijk zorgde Frans Duijts ook voor goeie meezingers. Naast Frans Duijts was ook onze Gerard Joling aanwezig, die net als de andere artiesten heel het publiek meekreeg.

We zijn niet anders van hem gewend, na een uitverkocht Ziggo Dome kreeg Snollebollekes alle 40.000 feestvierders van links naar rechts. Alle omwonende hebben kunnen genieten van de aardbeving die daarbij hoorde.

Maar de bekende singer-songwriter Nielson liet de heupen van de feestgangers swingen. Ondanks dat hij vond dat het ‘ijskoud’ was, kwam het zonnetje vaak even door de wolken heen waardoor iedereen weer even werd opgewarmd. Ook heeft het eventjes geregend, waar Frenna alles vanaf weet, want hij was natuurlijk ook aanwezig.

Van Nederlandse hitjes gaan we door naar Little Mix, dé Britse meidengroep van dit moment. Terwijl ze iedereen lieten dansen in een lekkere zomerse vibe, gaven ze meteen een shout out to their exes. Ook werden we natuurlijk heel blij van Bebe Rexha, die onder andere haar megahit ‘Last Hurrah’ liet horen.

538-koningsdag-report

Foto: 538

Rond de klok van 18:00 uur kwamen Suzan & Freek ons verblijden met het heerlijke liedje ‘Als Het Avond Is’. Hierdoor wist iedereen ook meteen dat de avond was begonnen! Dat was nog niet alles. Niet te vergeten waren alle 538 dj’s aanwezig en daarbij ook de nieuwe radio dj Igmar Felicia, die natuurlijk ontgroend moest worden. Hij werd op jacht gestuurd naar bier. Door het publiek heen. Nee, niet lopend. Crowdsurfend. Op een boot. Natuurlijk waren 538 dj’s Lucas en Steve weer in voor een feestje. En als verrassing was Youtuber Kalvijn mee het podium op gekomen om zijn hit ‘De Missie’ te doen.

Na 10 uur feesten door weer en wind kwam er een einde aan Koningsdag 2019. De avond werd afgesloten door niemand minder dan 538-dj’s Sunnery James & Ryan Marciano en konden we genieten van een knallende vuurwerkshow.

En nu over naar de echte belangrijke zaken. De eet en drinktentjes achteraan op het terrein. Op dit gebied was er voor ieder wat wils. Van kebabbroodjes tot wraps en van tosti’s tot een lekker frietje. Er stond zelfs voor de koukleumen onder ons een lekker kopje muntthee klaar, zo kom je de dag wel door.

Willem weet wel hoe die zijn verjaardag moet vieren!
Thanks 538, tot volgend jaar (op maandag 27 april).

Header foto: © WeAreTheNight.com / Ruben May

1 mei 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter