Report: 538 Koningsdag 2022

Report: 538 Koningsdag 2022

Let op: dit is een oud artikel. De festivals voor Koningsdag 2023 check je hier.

De 55ste verjaardag van “onze” Willem! Ieder jaar een oranje deken, met de leukste feesten en de beste artiesten door het hele land.
538 Koningsdag is misschien wel het meest bekende en grootste jaarlijks terugkerende Koningsdag-festival. En wat voor één.
Na 2 jaar eindelijk weer los op Koningsdag, samen met 40.000 feestende mensen op het Chasséveld in Breda!

 

 

Sera beet het spits af om 12:00 uur, waarmee het feest officieel van start ging tot 22:00 uur.

SERA warmde ze het publiek flink op. Met een goede stem en goede muziek, die een groot deel van het publiek luidkeels mee kon zingen, zou je bijna vergeten dat ze aan het begin van haar carrière staat.

 

 

 

Kris Kross Amsterdam bracht hits als ‘Hij is van mij’, ‘Een moment zonder jou’ en liet het Chasséveld schudden door met de ‘Macarena’ het hele publiek te laten springen en dansen. Na Kris Kross Amsterdam volgt (in chronologische volgorde) Antoon, Bankzitters en wederom SERA.

Ondertussen wist iedereen de weg naar de muntjes en de bar prima te vinden. De sfeer was goed en de zon brandde lekker in de nekjes. Zonnebrillen en zonnebrandcrème werden tevoorschijn getoverd.

Nadat SERA voor de 2de keer het podium verliet, was het de beurt aan Emma Heesters. Gekleed in een glimmend oranje outfit, zette Emma een fantastisch en energiek optreden neer. En wat een mensen. 40.000 feestende mensen die jouw nummers meezing… meeschreeuwen, het was aan alle artiesten te zien, dat ze dat na 2 jaar afwezigheid erg konden waarderen en met volle teugen genoten van deze dag.

Ruben AnninkStuk en Rolf Sanchez volgden, waarbij juist die laatste iets deed wat niemand zou verwachten. Voor het nummer “Pa Olvidarte”, normaal gesproken samen met Emma Heesters, ontbrak nu een zangeres. Terwijl Rolf Sanchez in het publiek op zoek ging naar een waardige vervanger, trof hij daar Whitney. Na een kleine voorbereiding met zendertjes, oortjes en een microfoon, mocht Whitney samen met Rolf Sanchez het nummer gaan zingen.

Je verwacht het op zo’n moment niet, 40.000 mensen op het Chasséveld, naar schatting 39.500 die absoluut niet kunnen zingen, maar Whitney verbaasde vriend en vijand. Een beetje onwennig, maar na de eerste noten gezongen te hebben alsof ze nooit anders deed. Ik ben benieuwd wat we van deze Whitney nog gaan horen!

 

In rap tempo kwamen vervolgens de De Lawineboys, Sjaak, Bastille, Lucas & Steve, Mart Hoogkamer, Rondé, Gebroeders Ko en de Partyfriex voorbij.

Nielson beet het spits af van de ’tweede helft’ van de line-up, en kwam met oud en nieuw materiaal. Het publiek was met beide bekend en ging lekker mee in de flow van de dag. Meezingen, meeschreeuwen, dansen, springen en vooral, een goed feest op de verjaardag van onze koning!

 

 

Na Nielson volgde Kraantje Pappie. Een muts-have voor ieder festival, voor ieder feest, voor iedere gelegenheid. Niemand weet meer hoe hij stil moet staan en iedere festivalganger kent inmiddels de muziek. Willy William, Suzan & Freek, Gabry Ponte, Frans Duijts, Flemming en Ofenbach waren geweest, toen Becky Hill het podium op kwam. Zichtbaar verbaasd dat het Nederlandse publiek haar hit (samen met David Guetta) “Remember” van A-tot-Z kende, waarmee zij haar optreden afsloot.

Het moment was gekomen dat MAAN aan de beurt was. Ondersteund door twee danseressen zorgde MAAN ervoor dat het hele publiek de heupen los gooide. Uiteraard kon het nummer “Blijven Slapen” niet zonder Snelle. Na dit nummer, ging Snelle nog even door met zijn optreden.

Afrojack zette zo’n onwijs dikke set neer en kwam daarnaast met een grote verassing! Hardwell is back! En hoe!

Met Chris Deluxe gingen we naar het einde van de avond.

 

 

Misschien wel de beste zangeres van dit moment, een ware hit-machine. Een toepasselijk nummer met de manier waarop zij op het podium staat en hoe het publiek op haar reageert. Dan heb ik het natuurlijk over HYPER, van niemand minder dan Davina Michelle.

 

 

 

 

En met Joel Corry, gingen we over naar Snollebollekes!

Altijd goed om een feest mee af te sluiten en het laatste beetje energie er nog uit te persen om van links-naar-rechts te gaan en te springen omdat de vloer lava is.

Wat een feest was 538 Koningsdag 2022 weer! De organisatie was weer, as usual, prima verzorgd!

538 Bedankt! Zien we jullie volgend jaar weer?

4 mei 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter