Report: 538 Koningsdag

Report: 538 Koningsdag

YES koningsdag! Het feest waarbij we met zijn allen ongegeneerd de oranje shirtjes, zonnebrillen en andere foute accessoires van de zolder halen. Ook dit jaar hadden alle veertigduizend bezoekers, van het 538 Koningsdag Festival, zich weer in het oranje uitgedost voor de verjaardag van onze Willy.

Met veertigduizend bezoekers was het Chasséveld in Breda voor het vijfde jaar op rij volgeladen met een hossende mensenmassa. Maar met een line-up als deze kon het ook niet anders dan een legendarische dag worden. Met vijfentwintig nationale- en internationale artiesten was er voor ieder wat wils; Vinchenzo – de jongste artiest van het festival – gaf als eerste een live-optreden. Gaat het niet om zijn prachtige zang, dan gaat het wel om zijn verpletterende looks. Snollebollekes zorgde met zijn nummer ‘Links Rechts’ voor een lekkere aardverschuiving in Breda. Waarvoor nog bedankt, vele biertjes zijn hierbij gesneuveld. Blijft toch zonde. Miss Montreal was weer heerlijk zichzelf en liet zien wie de baas is achter de drums.

Maar dat was nog niet alles. Niet te vergeten waren de 538-dj’s Sunnery James & Ryan Marciano aanwezig. Zij hadden de kids meegenomen op een fieldtrip en lieten samen het hele veld springen. Maar niet alleen zij kregen dit voor elkaar. Kraantje Pappie gooide in een kwartiertje tijd zijn beste hits en plots stonden er zo’n duizend man in de feesttent. Natuurlijk mag Hardwell als echte Bredanaar niet ontbreken. Hij had namelijk wel een hele leuke verassing voor alle dames op het veld: niemand minder dan hunk Rico Verhoeven betrad samen met de Brabantse DJ de stage. Maar ook de bekende singer-songwriter Nielson liet de heupen van de feestgangers swingen. Met zijn bekende nummer ‘Sexy Als Ik Dans’ kreeg hij nagenoeg iedereen met de voetjes van de vloer. En onze Joshua van Chef’Special zorgde voor kippenvel toen hij zijn nummer zong en iedereen de zaklamp van zijn bijna lege telefoon in de lucht hield. Na tien uur lang uit je dak gaan werd de avond afgesloten met niemand minder dan Lucas & Steve. Thank god bleef het droog (konden we die on-stylishe poncho’s dus gelukkig in de tas laten). Als afsluiter genoten we volop van een legendarisch vuurwerkshow.


Verschillende artiesten brachten een ode aan de onlangs overleden Avicii. Gerard Joling zong het bekende nummer ‘Wake Me Up’, en ook Armin van Buuren draaide een nummertje van Avicii. Rita Ora, die heeft samengewerkt met Avicii, kreeg het hele Chasséveld een minuut lang muisstil (ja, alle 40.000 man).

 

 

 

 

 

En nu over naar de hapjes van de dag. Ook op dit gebied was er voor ieder wat wils. Van pizzapunten tot frietjes en van loempia’s tot biertjes. Na deze versnaperingen kon er natuurlijk genoten worden van de ‘oh zo vele dixies’ met, gelukkig genoeg, wc-papier.

Nog een heugelijk extraatje vond deze dag plaats; een man vroeg namelijk zijn vriendin Olly ten huwelijk. dit deed hij door middel van een vliegtuig met spandoek. Zijn vriendin zei ‘ja’ en even later verscheen er een spandoek met ‘She said yes’. Je kunt je voorstellen: heel het veld was door het dolle heen.

Al met al was de b-day bash van Willy weer geslaagd! Thanks 538 voor de invitation!

Reporter: Loes de Craen
Beeld: Loes de Crean | Facebook 538

2 mei 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter