Report: 7th Sunday 2022

Report: 7th Sunday 2022

Op zondag 5 juni was het eindelijk zo ver. De eerste keer 7th Sunday voor mij! En dat terwijl ik er nog geen 7 km vandaan woon. Achteraf vind ik het een schande dat ik niet eerder ben geweest.

Maar goed, de dag ervoor heb ik Paradijs van het Zuiden nog bezocht (check dat report ook even). Ik kan je vertellen dat het weer op 7th Sunday erger was dan mijn kater, maar dat was denk ik bij bijna iedereen wel het geval. Wat een weertje zeg, oh mijn god. Ondanks de regen was er nog een klein pluspuntje aan dit weer. Het was gelukkig wel warm genoeg voor blote benen, zodat ik niet in een natte spijkerbroek rond hoefde te lopen. Dit was achteraf echt perfect! Want ondanks dat we bijna door de plassen en de modder konden zwemmen, was dit echt een geweldig mooie dag!

Snel de tickets scannen, de beveiliging door en muntjes halen. Toen we doorliepen naar de wc zagen we rechts van ons een grote, halfopen tent staan. Het ging om de stage 7 Live. We snelden de houten planken over en probeerde een droog plekje te bemachtigen bij het optreden van Snelle. Ik heb Snelle en de Lieve Jongens Band al bij Paaspop gezien en ik was toen al enthousiast, maar dit vond ik persoonlijk veel beter. Iedereen ging los en iedereen klapte en zong luidruchtig mee. De sfeer was top en iedereen was blij. Daarna even door de regen wat biertjes halen. Een vriendin van mij zal vast niet de enige zijn geweest die op deze dag is uitgegleden 🙁. Gelukkig was het barpersoneel super lief. Hierna was Kraantje Pappie aan de beurt, nog overtreffender dan Snelle, liet hij het publiek losgaan! Natuurlijk konden we het optreden van Antoon ook niet missen. Een van de grootste en snelst opkomende artiesten van dit moment. Dat was te zien. De show was goed in elkaar gezet en ik ben blij dat wij hier naartoe zijn gegaan. Iedereen leek die “Hyperventilatie” te voelen!

We hebben dus vooral in deze tent gestaan. Je merkte niet veel van de regen, behalve als je eten of drinken wilde gaan halen. Naast deze stage waren er nog andere tenten waar je droog wat dansjes kon doen. Zo kon je in Club Seven lekker Housuh in de Pausuh. De naam Club Seven deed trouwens zijn eer aan. De aankleding was gebaseerd op die van een club. Dit was ook te zien aan het verhoogde podia, dat dit gevoel extra accentueerde.

Verder heb ik helaas niet heel het festivalterrein kunnen ontdekken. Dit vanwege het vreselijke weer. In totaal waren er 16 stages te vinden! Iedereen zal zich dus thuis voelen, wanneer je de poorten van 7th Sunday betreedt. B.t.w. Niet alle stages waren overdekt. Soms alleen voor de bezoekers. Bizzey had pech en moest optreden in de regen, maar hier had hij iets op bedacht. Hop, het publiek in en samen losgaan! Naast de vele stages, had de organisatie ook aan ander entertainment gedacht. Zo kon je het terrein bekijken vanuit een reuzenrad en kon je racen op mini tractors en ander kinderspeelgoed.

Wonder boven wonder werd het later op de avond droog. Niemand minder dan Tiësto kwam optreden, dus deze show wilde wij zeker meemaken. We klommen en klauterde de droge plekjes door om bij de Mainstage te komen. Mijn schoenen waren regelmatig niet te zien door het water en de houten planken lieten veel water door, maar op een gegeven moment was dat ook niet meer zo erg. Gewoon die knop omzetten en genieten! Tiësto was geweldig, heerlijk sfeertje en lekker dansen. Daarna begon de eindshow. Ik ben dol op vuurwerk, dus dit was genieten.

Voor mij was dit echt een geweldige dag en ik ben er volgend jaar (zondag 28 mei 2023) sowieso weer bij! Zelfs als het precies hetzelfde weer is als deze editie. Waarschijnlijk dan wel zonder mijn (nu stinkende) schoenen 😉.

9 juni 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter