Report: Awakenings x Afterlife ADE 2019

Report: Awakenings x Afterlife ADE 2019

In de reeks van Awakenings ADE feesten vond op vrijdag 18 oktober Awakenings x Afterlife plaats in de Gashouder. Het gebruikelijke Awakenings geweld met vuurwerk en indrukwekkende lichtshows kregen een Afterlife twist op de vrijdag van ADE. De discobal werd vervangen door een enorme lichtgevende versie van het Afterlife logo en de lichtshow was op een indrukwekkende manier aangepast. Afterlife is de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen en dat bleek ook wel voor de Awakenings ADE editie. De editie was uitverkocht en ook op Ticketswap werd er door zo’n 2500 mensen nog naar actief naar tickets gezocht.

De Gashouder

De Westergasfabriek, oftewel de Gashouder, is en blijft toch wel een van de beste locaties voor een feest in Amsterdam. Awakenings wist dan ook deze editie weer een indrukwekkende prestatie neer te zetten. De grote hoeveelheid lasers, lichten en speakers gaven de hypnotiserende baslijnen van Afterlife een extra bijzondere dimensie. De gashouder leent zich ook in dit geval weer goed voor een feestje. Zo is er genoeg ruimte op de dansvloer, een plek om je rust te pakken en te genieten van de show, een plek om je te laten masseren en eventueel buiten een beetje af te koelen. Daarnaast kon je op voorhand tickets bestellen voor een kluisje en liep de rij snel door. Prima georganiseerd dus!

(tekst gaat verder onder afbeelding)

ade-awakenings-afterlife

Foto: Photo-Company

Techno met hypnotyserende baslijnen

Het Afterlife label van Tale Of Us is een garantie voor bijzondere techno met hypnotyserende baslijnen, strijkers en vocalen. Het twaalf uur durende feestje werd afgetrapt door Fideless en Mathame, gevolgd door een liveset van Recondite. En dit is waar het feest voor mij begon. Recondite is een goede opwarmer voor het geweld van de later volgende Djs. Na Recondite volgen Mind Against en Stephan Bodzin. Stephan Bodzin had ik al een paar keer eerder gezien. En net als de vorige keren stelde hij niet teleur. Alleen al de manier waarop de DJ zelf ogenschijnlijk staat te genieten van zijn eigen muziek is geweldig. De inspanning die hij levert straalt ook dit maal uit op de zaal, die dan ook helemaal los gaat. Weten hoe dat er ongeveer uit ziet, check dan dit heerlijke filmpje van de beste man. Ondanks dat ik hem al eens had zien optreden, stelde hij zeker niet teleur en paste hij goed bij de atmosfeer van Awakenings en de Gashouder. Zijn opbouw richting het einde is ongekend meeslepend en onmiskenbaar voor deze DJ. Richting het einde stond dan ook iedereen met de handen in de lucht en ontvang hij een welverdiend applaus. Wat een held!

Tale Of Us

Tale Of Us was voor mij toch echt het hoogtepunt van de avond. De opening van het duo zet gelijk de toon (hier te zien). Het duo heeft de komende twee uur de Gashouder volledig in z’n greep met een combinatie van harde techno en rollende baslijnen. Voor iemand die van grimmige techno houdt is dit dus de ideale locatie en muziek. Overigens draaide het duo later op de dag nog in de loft van de Adam toren, waar bleek dat het duo ook vrolijke discoplaatjes niet schroomt. In de Gashouder was daar echter geen behoefte aan en dus ook geen sprake van. De ene na de andere plaat sloten perfect op elkaar aan en de Afterlife lichtshow maakt het nog beter.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

aftterlife-ade

Foto: Photo-Company

Afsluiten met Rødhåd

Ten slotte sloot Rødhåd de avond af. Een goede afsluiter met iets hardere techno dan zijn voorgangers. Perfect om de avond af te ronden en vervolgens voldaan op huis aan te gaan. Het was voor mij de eerste keer Awakenings x Afterlife, maar zeker niet de laatste.

Door ons verhaal benieuwd geworden naar de volgende Awakenings? Houdt onze Awakenings agenda dan goed in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de volgende Awake events en ben je er op tijd bij voor het kopen van tickets. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje voor informatie over Awakenings New Years Eve of Awakenings Festival.

Header foto: © Photo-Company.nl

29 oktober 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter