Report: Awakenings Easter Festival (zaterdag)

Report: Awakenings Easter Festival (zaterdag)

Na een covid-tussenstop van twee jaar (het leek nog veel langer), was het op zaterdag 16 en zondag 17 april 2022 weer tijd voor een editie van Awakenings Festival. Als je het mij vraagt hét technofestival van de wereld met altijd weer een killer line-up! Deze keer voor het eerst tijdens Pasen en dus is het ondergedompeld als het Awakenings Easter Festival, en Festival Fans was aanwezig!

Ontwakening

Dat Awakenings tijdens het paasweekend van 2022 haar naam eer aan zou doen (awakening betekent ontwaken), hadden wij – door alle coronamaatregelen van de afgelopen jaren – vooraf niet durven dromen. Aan de geplande evenementen kon het in ieder geval niet liggen. Nederland’s bekendste technofeest kwam nog geen week na de aankondiging van een nieuw festival voor komende zomer, namelijk met groot nieuws: een tweedaags festival tijdens Pasen voor de viering van het 25- jarig bestaan! En dit bovenop de jaarlijks terugkerende easterspecials in de Gashouder. Insane!

Onze stoutste dromen kwamen gelukkig uit, want het paasweekend deed het festivalseizoen ontwaken! En hoe?!

Het vertrouwde nest

Het festival vond plaats in het oude vertrouwde recreatiegebied Spaarnwoude, net buiten Amsterdam, te bereiken met de shuttlebus (retourkaartje €7,50) vanaf station Amsterdam Sloterdijk in ongeveer 15 minuutjes.

Omdat april doet wat hij wil, was de organisatie voorbereid op alle soorten weersomstandigheden. Het festivalterrein deed daardoor echter wat onwennig aan, aangezien de grote industriële buitenstages waar Awakenings om bekend staat ontbraken. Deze stages hadden plaatsgemaakt voor zes grote tenten, die door het zonnige en warme weer gedurende dag deels leeg bleven. Dit in tegenstelling tot de enige open air area (stage B), waar het heerlijk vertoeven was. Met ons eerste biertje (1 munt, €3,50) in de hand genoten wij daar van de housebeats van de Zweedse DJ La Fleur.

Tussen de verschillende area’s was een chill area gecreëerd waar er kon worden gegeten en kon worden uitgerust van het vele dansen. U zult begrijpen dat Festival Fans, na twee jaar stilzitten, nauwelijks van deze ruimte gebruik heeft gemaakt.

 

Verbluffende tenten

Wat later op de middag besloten wij Area B te verruilen voor Area T, waar SHDW & Obscure Shape het dak van de tent afbliezen. Door de opzwepende baslijnen in combinatie met de dikke lichtshow was stilstaan geen optie. Alle tenten waren overigens voorzien van een geweldige (licht)show. Je kon het zo gek niet bedenken of het was aanwezig; van ledpanelen en lichtbalken tot co2-jets en vuurwerk. Echt genieten geblazen.

Na SHDW & Obscure Shape was het tijd voor de Italiaan Enrico Sangiuliano, die zijn tiende Awakenings show draaide. En wat voor een! Een van de absolute hoogtepunten van zijn set was de mix van zijn bekendste nummer ‘The Age of Love’ gevolgd door ‘Hardcore Rave’ en ‘Missile’ (luister hier zelf vanaf 23:50).

Rond de klok van 19.00 uur mocht de Berlijnse DJ Kobosil, die de afgelopen jaren een gevestigde naam is geworden in de technoscene, zijn opwachting maken in Area T. Kobosil stelde niet teleur. Zijn set met melodieuze klanken, verschillende tonen en Kobosil’s vertrouwde duisternis, was voor ons hét hoogtepunt van de dag. Kobosil draaide de tent volledig plat met zijn krachtige muziek en nam het publiek helemaal mee in de energie van zijn set.

Keuzestress

Wie als technoliefhebber vaker op Awakenings Festival is geweest, zal het zonder meer herkennen: keuzestress. Alle grote namen uit de technoscene draaien hier. En vaak draaien jouw favoriete dj’s ook nog eens op hetzelfde moment. Ook vandaag was dat niet anders. Waar in hemelsnaam sluit je af? Loco Dice, DJ Rush, Nina Kraviz, Reinier Zonneveld, Tale of Us of Adam Beyer? Een bijna onmogelijke keuze toch?

Wij besloten af te sluiten bij misschien wel dé grootste vriend van Awakenings zelf, Adam Beyer. En deze keuze bleek meer dan goed. Beyer is altijd weer garantie voor vuurwerk. Dat was vandaag niet anders. Zijn gevarieerde en geperfectioneerde set zorgde voor een legendarische afsluiting van Awakenings Easter Festival. En uiteraard met vuurwerk!

Op de agenda

Terugkijkend op een zeer geslaagde ontwaking van het festivalseizoen, keert Festivalfans moe maar zeer voldaan huiswaarts. In de shuttlebus werd stiekem ook alvast vooruitgeblikt op wat komen gaat. Van 29 t/m 31 juli 2022 staat namelijk het driedaagse Awakenings Summer Festival mét camping op het programma. Met grote namen als Pan-Pot, Joseph Capriati en Mind Against kun jij op het Beekse Bergen terrein in Hilvarenbeek weer je technohartje ophalen!

 

22 april 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter