Report: Awakenings Eindhoven 2019

Report: Awakenings Eindhoven 2019

Op zaterdagavond 2 februari 2019 verruilde Awakenings zijn geliefde Gashouder in Amsterdam voor een (bijna) net zo iconische locatie in het zuiden des lands, namelijk het Klokgebouw in Eindhoven. Met een line up met namen als Ben Klock, Joris Voorn, Adam Beyer en Dax J beloofde Awakenings haar goede naam waar te maken. Niet voor niks was Awakenings Eindhoven bijna een maand van tevoren al uitverkocht!

Het Klokgebouw is net als de Gashouder gelegen op een voormalig industrieterrein, waardoor het een perfecte plek is voor een techno feest. Het gebouw ligt vlak naast station Strijp-S en is daardoor goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Door de jarenlange ervaring weet Awakenings het telkens weer voor elkaar te krijgen om de verschillende faciliteiten als bars, toiletten en kluisjes goed te organiseren. Ook deze editie liet zich wederom niets te wensen over; alle faciliteiten waren goed te bereiken en nergens hoefde lang gewacht te worden.

Het feest was verdeeld over drie area’s; Area W, Area X en Area Y. Festival Fans begon de avond in Area X waar Bart Skils, bekend van misschien wel dé grootste technohit van 2018: ‘Your Mind’, b2b draaide met 2000 and One. De sfeer binnen was zoals we van Awakenings gewend zijn; een geweldige geluidsinstallatie, een verbluffende lichtshow en vlammenwerpers. Zelfs het bekende vuurwerk was door Awakenings meegenomen naar Eindhoven. Na de b2b set van de Amsterdammers Bart Skils en 2000 and One bleven we bij Area X hangen voor de set van de Belgische schone Amelie Lens, die een van de twee vrouwelijke dj’s was van deze avond. De Hamburgse Helena Hauff, die bijna tegelijkertijd in Area W draaide, was de andere vrouwelijke dj. Amelie Lens draaide harde duistere techno, zoals wij van haar gewend zijn. Helena Hauff draaide daarentegen een mysterieuze en futuristische set.

awakenings-eindhoven-verslag

Photo-Company.nl

Na wat heen en weer gelopen te zijn tussen de optredens van Amelie Lens en Helena Hauff kozen we wederom te blijven hangen in Area X, waar Ben Klock zijn opwachting maakte. Klock is een graag geziene gast bij Awakenings. Niet alleen is hij jaarlijks van de partij op Awakenings Festival, dat dit jaar overigens gehouden wordt op 29 en 30 juni, ook organiseert zijn label Klockworks sinds 2017 samen met Awakenings een van de zeven feesten tijdens ADE. Dit feest heet Photon en is bedacht door Ben Klock himself, het concept staat bekend om de lichten aan het plafond en de muren die samen voor een zintuiglijke ervaring zorgen. Ook tijdens deze set van de Berghain resident zorgden de lampen voor een indrukwekkende ervaring. De geplaatste led strips zorgden ervoor dat je naar het podium werd toe gezogen en je volledig opging in de muziek. Daarnaast bewogen de lampen die aan het plafond bevestigd waren van boven naar beneden, wat de beleving compleet maakte. Dit alles maakte het gemis van de welbekende Awakenings-discobal uit de Gashouder meer dan goed!

Naarmate de avond vorderde werd het voor de vele bezoekers steeds lastiger om een keuze te maken tussen de drie verschillende area’s. Rond de klok van 05:00 uur draaiden namelijk Adam Beyer, Dax J en Joris Voorn tegelijk in de verschillende area’s. Festival Fans kon geen keuze maken en besloot daarom alle drie de heren te aanschouwen. Van Joris Voorn in Area Y, via Adam Beyer in Area W om de avond te eindigen bij Dax J in Area X. Net als Ben Klock zijn ook de heren Voorn en Beyer graag geziene gasten bij Awakenings. Zo organiseert Joris Voorn zijn birthdaybash in samenwerking met Awakenings op 2 maart 2019 in de Paradiso in Amsterdam. Adam Beyer organiseert samen met Awakenings dit jaar voor de tweede keer Drumcode Festival op de NDSM-werf in Amsterdam. Beide dj’s lieten vanavond horen dat zij terecht bij de top 25 populairste techno dj’s van de wereld horen en dat bovenstaande feestjes van deze levende legendes zeker de moeite waard zijn.

Wij kozen bewust om de avond af te sluiten bij de Brit Dax J, want als deze man eenmaal aan zijn harde set begonnen is, is er geen weg meer terug. Ook deze keer voldeed Dax J aan onze verwachtingen, door een potje ongegeneerd harde techno door de speakers te knallen. Af en toe zelfs afwisselend met hardcore platen. Wij werden blij verrast met een extra halfuurtje Dax J. Hij stopte namelijk niet om 07:00 uur, zoals de timetable aangaf, maar ging door tot 07:30 uur! Waardoor Festival Fans uiteindelijk om 07:45 uur moe maar voldaan in de trein naar huis stapte.

Wij kunnen niets anders zeggen dan dat Awakenings weer aan zijn verwachtingen heeft voldaan en kunnen niet wachten tot Pasen. Dan keert Awakenings namelijk terug in de oude vertrouwde Gashouder voor drie super dikke Easter Specials! Kaarten zijn hier te koop!

awakenings-eindhoven-lichtshow

Photo-Company.nl

Header photo: Photo-Company.nl

11 februari 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter