Report: Awakenings Eindhoven By Day

Report: Awakenings Eindhoven By Day

Awakenings levert! Het zuiden van Nederland kan zijn hartje ophalen, want dit jaar organiseert Awakenings niet 1 maar 2 feesten in het Klokgebouw in Eindhoven. Wat overigens perfect te bereiken is via het station dat letterlijk om de hoek ligt, station Eindhoven Strijp-S. Maar ook vanaf het centraal station van Eindhoven is het prima te bereiken, met bijvoorbeeld een go-scooter. Iedereen had er zin in, er stond al vroeg een rij. Eenmaal binnen was het een kwestie van snel een kluisje scoren en wat muntjes halen. We konden beginnen!

Myra en Raven waren de openingsacts van de dag. Iets daarna kwamen we binnen, maar je kon wel zeggen dat ze het publiek aardig warmgedraaid hadden! Het was gezellig druk, we hadden keus tussen Joyhauser en Milo Spykers. Joyhauser draaide het publiek van de vloer in Area W. Terwijl Milo Spykers het tempo wat hoger had staan in Area X. Dat was de hele dag de trend!

In Area W was vervolgens een heerlijke een B2B set te horen met Joris Voorn en Bart Skils. We waren niet de enige die dit top vonden, want het werd drukker en drukker. Voor ons was het ookmoeilijk kiezen, want kobosil stond al achter de draaitafel in Area X. En dat was ‘gas geven’. Lekker!

Ondertussen was het tijd om wat te eten. Het aanbod was niet reuze, maar gewoon prima. Friet, vegetarische loempia’s, vegatarisch broodje kebap of fruit. Er heerst een trend. Vega! Maar prima gegeten. Tijdens het eten was er geweldig entertainment. Er was namelijk nog een kleine ‘boiler room’ achtige stage opgezet in de food area ter ere van de bekendmaking van de line-up voor Awakenings festival deze zomer!

Maagje vol en door. We waren nog net bij de opening van Adam Beyer. En die begon nog niet zomaar. Hij had namelijk een jubileum te vieren. Awakenings Eindhoven By Day was namelijk zijn 100e optreden voor Awakenings. Reden voor een feestje. Met vuurwerk! Zoals Awakenings dat zo goed kan. Dit was echter de 1e keer dat ik dat zag in het Klokgebouw, altijd indrukwekkend. Nog 1 uur te gaan en die pakten we bij Reinier Zonneveld. Karren maar! Nog een 1 uur gas geven met rauwe klappers en fluitend vuurwerk. Een afsluiter met kippenvel…

22.00 uur lichten aan en snel naar buiten. Er was niet veel tijd want 1,5 uur later begon de ‘By Night’ versie. Op het station van strijp-s kwamen de volle treinen alweer aan! Die hadden nog een aardige nacht tegemoet, want ook die line-up loog er niet om. Wij gingen met lege benen de trein in en keken al naar uit naar die ontzettend dikke line-up van Awakenings Festival!

 

Geschreven door: Rick Franssens

31 januari 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter