Report: Awakenings Spring Festival 2023

Report: Awakenings Spring Festival 2023

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver, de allereerste editie van Awakenings Spring Festival! Waar het festival vorig jaar nog het Awakenings Easter Festival heette en bijna een maand eerder plaatsvond, was er dit jaar voor gekozen om het festival in de lente te organiseren. Het weer zat ook zeker mee want er was volop zon het hele weekend! Wij zijn op de zaterdag voor jullie op pad gegaan en ik kan alvast vertellen, dit was top!

Het Awakenings Spring Festival vond plaats in Houtrak (Spaarnwoude-park). Dit zal velen van jullie wel iets zeggen, het wordt dan ook gezien als de “Holy Grounds” waar Awakenings groot is geworden. Met het verplaatsen van het zomerfestival naar een groter terrein in Hilvarenbeek is het maar wat fijn voor de doorgewinterde Awakenings-ganger om weer terug te komen op de plek waar velen voor het eerst kennis hebben gemaakt met het festival. En dat naast het zomerfestival wat dus nog moet komen! Om heel eerlijk te zijn is het voor mij de eerste keer op een Awakenings festival, dus ik was zeer benieuwd!

Aankomst en terrein verkennen

Wij kwamen met de auto rond drie uur in de middag aan en dit verliep erg soepel. We hebben bijna niet hoeven wachten en konden onze auto makkelijk kwijt. Na een stukje lopen richting de hoofdingang zagen we vele mensen met ons lopen richting de South Entrance. Bij de ingang stond wel een forse rij, maar na een klein half uurtje waren de tickets gescand en waren we binnen. Tijd om het terrein eens goed te gaan verkennen!

Er hingen op verschillende plekken grote doeken met daarop een plattegrond met alle stages. We besloten om een rondje te lopen om zo alle stages te bekijken en te eindigen bij de mainstage, stage “V”. Beginnend bij de X stage, volgens mij de hardste, kwamen we gelijk goed in de technosfeer met Cynthia Spiering. Toch snel doorlopend richting de achterkant van het terrein liepen we nog langs de Y en de M stage. Waar deze stages nog een beetje mellow waren, viel de M stage onwijs op gezien dit geen gewone tent was maar een soort loods. Supervet om zoiets te zien op een festival! Hierachter was nog de B stage te vinden met chille house-beats en ook de kleinere U en H wat meer in het bos.

De main, de X en terug naar de main

Aangekomen bij de ongelooflijk grote Main (V) draaide de steeds populairder wordende Anfisa Letyago. Ze draaide een top mix tussen techno en trance, een trend die je de laatste tijd wel vaker ziet. De stage was dan ook al redelijk vol op een paar plekken na, hier was het gras veranderd in een modderpoel door de regen doordeweeks. Achja, kan gebeuren, wij gingen lekker tussen de mensen in de zon staan! 

Toch hadden we na een half uurtje de neiging om weer naar de X stage te gaan, hier draaide immers Alignment. De tent was ramvol en dat was ook zeker te begrijpen. Met de knallende techno beats en vele live-edits was dit een set om niet meer te vergeten. Je hoorde meerdere keren de opbouw van een hardstyle nummer met een dikke techno drop als vervolg. Echter was hetgeen dat mij het meeste bijbleef een techno-edit van Adiago For Strings van Tiësto. Pfff…niet normaal hoe iedereen hier los op ging en hoeveel mensen tegelijk met hun telefoon aan het filmen waren. Aan het einde van de set was het alweer tijd voor Adriatique op de main welke een harde set neerzette voor wat je normaal kan verwachten van ze. Als toppunt van hun set was het toch wel de house/techno edit van Enjoy the Silence van Depeche Mode.

Hoe alles was geregeld en de laatste uurtjes

Onze complimenten voor de productie! Wij hebben totaal niet lang hoeven wachten ergens. Bij de barren was het niet te druk, bij de WC’s kon je bijna altijd direct doorlopen of stond er een kleine rij, er waren veel plekken waar je eten kon halen en ook bij de stages zelf was er genoeg ruimte maar je kon uiteraard ook de drukte opzoeken.

De laatste paar uur hebben wij voornamelijk op de V gestaan na nog een keer een klein rondje te hebben gelopen. Dit was ook wel logisch met grootheden als Joris Voorn en Amelie Lens. De muziek werd steeds harder en sneller om een waardige afsluiter te creëren voor elke bezoeker. Het leek alsof er niet veel mensen eerder weggingen van het terrein om zo met zijn allen het einde nog mee te maken. De V was prachtig in het donker met de afgestemde lampen en lasers, en de pompende beats van Amelie Lens. Ze draaide overigens veel nummers van relatief kleine artiesten, tof om te horen!

Na de set en nog wat prachtig vuurwerk op de Main gingen we snel naar huis om de file voor te zijn. Dit ging erg soepel, dus ook hier onze complimenten voor de productie. Wat wij in ieder geval weten is dat komend jaar wij weer aanwezig zullen zijn bij Awakenings Spring Festival, echter is het nu tijd om uit te kijken naar het Awakenings Summer Festival! 7, 8 en 9 juli is het zo ver, de 3-daagse techno weekender van Awakenings!

Voor alle dagen zijn nog tickets beschikbaar, ook voor de camping.

Geschreven door Yari van Bekkum

22 mei 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter