Report: Awakenings Summer Festival 2022

Report: Awakenings Summer Festival 2022

Awakenings Summer Festival; een festival waar wij al meer dan 2 jaar kaartjes voor hadden, konden we dan eindelijk eens gaan bezoeken. Voor de corona tijd heeft het festival altijd in Spaarnwoude, in de buurt van Amsterdam, plaatsgevonden. Dit jaar streek het festival neer in Hilvarenbeek bij Beekse Bergen. Op dit terrein worden ook Best Kept Secret, Decibel Outdoor en Woo Hah! gehouden, lees ook deze reports zeker even terug. Dit jaar is het de 25e verjaardag van Awakenings en dit viert  de organisatie groots door een 3-daags festival (inclusief camping) neer te zetten. Nou, dat is ze meer dan gelukt.

Het Terrein

Met een volle pendelbus vanaf station Tilburg, gingen we richting Beekse Bergen. Bij aankomst werden we al gelijk overspoeld door de indrukken. Van de mensen die er liepen, maar ook van de imposante stages die Awakenings dit jaar weer had gebouwd. We dachten dat het wel een goed idee was om een rondje te lopen, “om zo het terrein even te leren kennen”. Na een rondje van bijna een uur, waren we zo al weer vergeten waar we waren geweest. Zo groot is dit terrein. Toch had je altijd een makkelijk herkenningspunt, de mega zweefmolen. Deze zweefmolen torende boven alle bomen en stages uit en zo wist je binnen ‘no time’ waar je was.

De mainstage (stage V) was prachtig opgebouwd. Het had veel weg van een van de figuren in je wiskundeboek van de middelbare school. Wat erg slim was gedaan, waren de stages ‘W’ en ‘B’. Deze stonden met de ruggen naar elkaar toe, zodat ze elkaar geen geluidsoverlast bezorgde en er  optimaal gebruik van de ruimte werd gemaakt.

De Muziek

Ik moet zeggen dat ik zelf niet zo’n erge beuker ben, als het om techno gaat. Ik ga liever naar wat meer tech/house. Mijn vrienden daarentegen hielden wel van wat hardere techno, dus we hadden daar een mooie mix in gevonden. Te beginnen bij Philou Louzolo. Deze gast had ik twee weken geleden nog gezien tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. Ik wist dus wat ik kon verwachten en hij maakte mijn verwachtingen meer dan waar. Lekkere tech/house beats met Afrikaanse invloeden maakten iedereen die er was aan het dansen. Tegelijk met Philou Louzolo draaide aan de andere kant van het terrein Patrice Bäumel. Ik heb zijn naam vaak voorbij zien komen, maar nooit de kans gehad om hem live te checken. Hij draaide een heerlijke set, met af en toe wat zweverige melodieën er doorheen. 

Na de set van Philou Louzolo zijn we weer terug naar de andere kant van het terrein gelopen voor de set van Stephan Bodzin. Dan kan hij al boven de 50 jaar zijn, maar deze man kan nog steeds ge-wel-dig draaien. De bassen die hij gebruikte kon je letterlijk voelen tot in de stembanden. En heerlijk om ook een aantal bekende nummers zoals ‘Singularity’ te horen. Nadat alles wat we in ons lichaam hadden eruit getrild was door de bass, was het tijd voor Denis Sulta. Deze DJ is mij al door meerdere mensen aangeraden, maar ook hem heb ik nog nooit kunnen zien. Denis Sulta draaide eigenlijk zonder problemen een heel lekker setje. Af en toe wat groovy nummers met wat harde techno tussen door.

Ben je een echte techno liefhebber, dan is Awakenings Summer Festival een festival waar je geweest moet zijn. Iedereen om je heen heeft dezelfde passie en gaat helemaal tot het gaatje, heerlijk om te zien! Ik zeg bij deze alvast, Awakenings tot volgend jaar!

9 augustus 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter