Report: DGTL // Orbital, Floating Points, Âme and more

Report: DGTL // Orbital, Floating Points, Âme and more

Jaaaaa hoor, ook op dag 3 van ADE waren wij weer gewoon in de Scheepsbouwloods op de NDSM werf te vinden. Eens kijken wat DGTL op de vrijdag nacht voor ons in petto had. De line-up zorgde vooraf al voor hoge verwachtingen. De kaartjes waren dan ook ver van tevoren uitverkocht.  

We kwamen al bijtijds aan in Noord. Even snel (dachten we) de spullen in de kluis en het feest kon beginnen. Over het uitgeven van de kluisnummers kan nog wel eens tweemaal gedacht worden. Deze strategie begreep ik niet helemaal. Een flinke opstopping tot gevolg maar gelukkig heb je rondom dit tijdstip nog geen last van bezwete lichamen tegen je aan. Na de eerste drukte getrotseerd te zijn waren we klaar voor een avond vol vertier.

In de loods waren twee areas met een programma dat liep van 22.00 uur tot 07.00 uur. Wij trapte af bij Floating Points in de grote zaal. Wat veel mensen in het publiek waarschijnlijk niet wisten is dat deze Engelsman naast DJ ook neurowetenschapper is. Prima combinatie dacht ik zo 😉 Hij draait altijd vrij langzame opbouwende deuntjes. Heerlijk om de avond op die manier te beginnen.

Inmiddels redelijk warm gedraaid begon de set van de Britse gebroeders Orbital. Zij draaiden voor ons iets te chill (ze staan hier ook wel om bekend) dus vertrokken wij richting area 2 waar de afsluiting van Motor City Drum Ensemble bezig was. Hoe kan ik dit het beste omschrijven? Er staat slechts één man te draaien maar het lijkt net alsof er een jazzy soul band muziek staat te maken. Niet iets wat ik zo 1, 2, 3 op DGTL verwachtte maar wel een erg verrassende performance. Iedereen ging ook goed los!

dgtl

De locatie is redelijk compact waardoor je makkelijk van stage naar stage kan lopen en je eigenlijk niet één DJ hoeft te missen. Wij hebben dan ook bijna van iedereen een glimp opgevangen. Over Âme en Job Jobse verder enkel lovende woorden. Wij sloten de nacht swingend af met de set van Antal. Toen was de koek echt op! Tijdens het ochtendgloren met de fiets richting het pondje, smachtend naar een warm bed.

Heb je nu alweer zin in de volgende DGTL editie? Tijdens het paasweekend vindt altijd het jaarlijkse festival plaats. In 2020 zal dat zijn van vrijdag 17 april t/m zondag 19 april. Zelfs de data voor het volgende Amsterdam Dance Event zijn alweer bekend dus zet ADE 2020 groots in de agenda van 16 oktober t/m 20 oktober. Wij kunnen niet wachten!

En, bekijk hier nog eventjes de recap van DGTL ADE 2019…

Photo credits: DGTL

25 oktober 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter