Report: Drumcode Festival 2018

Report: Drumcode Festival 2018

Techno liefhebbers keken er al sinds Awakenings naar uit. Het technolabel van Adam Beyer organiseert in samenwerking met Awakenings, Drumcode Festival! Adam Beyer wil met dit festival het hele scala van Drumcode laten zien en horen. Op zo’n manier dat er zo veel mogelijk mensen van kunnen genieten!

Onderweg naar de NDSM-werf, de locatie die techno ademt, hoor je al bijna geen woord Nederlands meer. Dat blijkt ook uit verschillende mensen die ik spreek op de locatie. Mensen die overvliegen uit Amerika, Portugal en Duitsland zijn geen uitzondering meer, maar iets wat hier normaal is. Dat is een duidelijk teken van wat de combinatie Drumcode en Awakenings losmaakt bij de techno liefhebbers.

Het festivalterrein is opgedeeld in vier stages, twee overdekte en twee buiten stages. Wat mij heel erg opviel is, dat ondanks de rauwe locatie, het geluid ontzettend goed en helder is! Als we om 15:30 het terrein oplopen en Julian Jewell op de ‘Red’ stage een drop erin gooit, gaat de hele area al los. En dat al om half 4 smiddags. Dit publiek heeft geen tijd nodig om ‘in te komen’. Dat belooft wat.Alle faciliteiten waren voldoende aanwezig en goed bereikbaar. Geen lange wachtrijen waardoor je een kwartier van het setje van jouw favoriete DJ moet missen.

drumcode-festival

Een van de overdekte stages was ‘Purple’. Het moment dat ik hier naar binnen kwam, stonden Dense & Pika te draaien. En wat een set, de ene drop na de andere. Hoewel de tent stond te schudden op zijn palen, was het ons even te warm daar binnen en zijn we terug gegaan naar de ‘Main’ stage. Het werd steeds drukker en bij elke drop gingen er mensen uit hun plaat. Zo nu en dan kwam het zonnetje zelfs nog even door, wat de sfeer alleen maar beter maakte. En wat een lichtshow. In de tenten zijn de lichtshows altijd waanzinnig naar mijn mening, maar buiten kunnen ze wel eens wegvallen tegen het daglicht. Maar nu al viel het op, en het was nog maar zes uur uur en hartstikke licht.

Na nog een aantal uren gedanst te hebben op de muziek van Pan-Pot, Joseph Capriati, Luigi Madonna & Roberto Capuano begon het donker te worden. De lichtshow, waarvan ik al zo onder de indruk was, werd enorm. Lasers verlichtten het hele festivalterrein op de drops van Amelie Lens en Adam Beyer. Omdat ik beiden graag wilde zien ben ik meerdere keren op en neer gelopen, maar heb ik het festival toch afgesloten bij de host himself Adam Beyer!

Met een dikke vuurwerkshow sloot hij zijn eigen festival af, en hoop ik met vele anderen, dat het niet bij alleen deze editie van Drumcode Festival blijft.

Foto’s: Yannick van de Wijngaert en Simon Trel

drumcode-afsluiter

22 augustus 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter