Report: Extrema Outdoor 2014

Report: Extrema Outdoor 2014

Met de auto vertrokken we zaterdag 14 juli naar Best voor Extrema Outdoor. Dit festival wordt al 18 jaar op het terrein van Aquabest gehouden. Dit is een groot meer met strandjes eromheen net boven Eindhoven. Een ideaal terrein voor het een festival, vooral bij mooi weer. Het was deze dag bewolkt, maar de temperatuur was goed. Af en toe kwam de zon door en de regen bleef gelukkig weg. Hierdoor kon je heel de dag lekker in je t-shirtje blijven staan. Een ander voordeel van het van Aquabest is dat je vanaf de waterkant alle stages goed kunt zien. Het is goed overzichtelijk, iets waar het bij andere grote festivals wel eens aan ontbreekt.

Zoals gezegd kwamen met de auto aan en werden we vanaf een van de parkeerplaatsen met een busje naar het festivalterrein vervoerd. Dit verliep allemaal erg soepel. We moeten toegeven dat we iets later aankwamen, en mede hierdoor konden we zo doorlopen bij de ingang. We hopen natuurlijk dat dit de hele dag het geval was. Vervolgens moeten er natuurlijk muntjes en en een kluisje worden geregeld. Voor de munten waren geen loketten, zoals je op de meeste festivals ziet, maar aparte automaten, verdeeld over terrein, waar je zelf je munten kon pinnen / met cash betalen. Naar mijn idee een goede oplossing voor de wachtrijen die je bij loketten normaal ziet. Ook hier stond er meestal wel een rij, maar je was dan vaak wel snel aan de beurt. Met 30.000 man was het lekker druk, maar er was meestal wel voldoende ruimte om je makkelijk te bewegen. Binnen, muntjes, kluisje: tijd om los te gaan!

IMG_7723

Er stonden acht Stages op Extrema:
1. Diamond (Outdoor Main Stage)
2. Quartz (Indoor Main Stage)
3. Crystal (Outdoor Arena)
4. Emerald (Techno Stage)
5. Kryptonite (MMMTak)
6. It’s Eindhoven (Music by Kitsch)
7. Cobalt (Beach Lounge)
8. Route Soixante-Nouf (Hijacked by Niki90 & TRSH)

map extrema

Met artiesten als Afrojack, Baauer, Bakermat, Fedde le Grand, Jeff Mills, Laidback Luke, Netsky, Sick Individuals, Zeds Dead en nog vele, vele anderen was het natuurlijk onmogelijk om ze allemaal te zien. Mede daarom had Extrema een goede app uitgebracht. Daarop kon je, je favoriete artiesten selecteren en zo je eigen timetable creëren. Je kreeg dan een kwartier van te voren een melding dat je favoriete artiest zo begon, erg handig!

IMG_7719

Wat bij binnenkomst al opviel: het publiek bij Extrema is gemiddeld iets ouder als je het vergelijkt met andere festivals. DJ’s gaven al aan hier op in te spelen met hun muziekkeuze. Mocht je, je dus liever onder een wat ouder publiek begeven, dan is Extrema een aanrader. Maar hoe oud je ook bent, de voetjes gaan toch wel van de vloer op Extrema. Lekkere sets, en dit jaar weer terug: de techno stage! Tussen de muziek door kon je lekker chillen op een van de heuvels en strandjes: relaxen en toch van de muziek genieten.

Ook was deze editie de eindshow weer terug, hierdoor zullen bezoekers toch nog wat langer blijven om dit spektakel te zien. Want dat was het dit jaar weer. Extrema staat voor vernieuwing door middel van technologische ontwikkeling. Dit was ook nu weer goed te zien met een gigantische witte pop die door het publiek heen danste. Gecombineerd met het vuurwerk, het goede geluid en de afsluitende beats van Fedde le Grand maakte het weer tot een mooi einde.

16 juli 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter