Report: Extrema Outdoor 2024

Report: Extrema Outdoor 2024

Extrema 2024: Een Regenachtig maar Onvergetelijk Weekend

Extrema 2024 trapte op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei het festivalseizoen af met een weekend vol muziek, dans en onvergetelijke momenten. Ondanks het regenachtige weer was de sfeer fantastisch en bewees het festival wederom waarom het een vaste waarde is in de Belgische festivalkalender.

Algemene Sfeer: Een Festival om Niet te Vergeten

Extrema 2024 bewees dat een beetje regen de pret niet kan drukken. De organisatie hebben werkelijk hemel en aarde verzet om een antwoord te bieden op de weergoden. De overdekte stages zorgden ervoor dat iedereen comfortabel kon genieten van de muziek. De sfeer was positief en de liefde voor muziek was voelbaar op elke hoek van het terrein. Naast de geweldige muziek was er ook veel aandacht besteed aan de eet- en drinkgelegenheden. Bezoekers konden genieten van een veelzijdig aanbod van foodtrucks met gerechten uit alle windstreken. Of je nu zin had in een snelle snack, een gezonde salade of een uitgebreide maaltijd, er was voor ieder wat wils. Bovendien zorgde een aparte biertap van Maes Pils ervoor dat elke dorst meteen gelest kon worden, zonder lange wachttijden. Je bekertje wel goed bijhouden, want ook hier werken ze mee aan duurzaamheid door te werken met hard plastic bekers, de eerste betaal je bij en nadien kan je deze hergebruiken. Dit brengt de totaalprijs van een pilsje (voor de eerste kost met borg van de beker) toch al snel op 7€. Goed bijhouden is de boodschap dus!

Fotograaf: Jules Juten

Vrijdag 17 Mei: Een Sterke Start in de Regen

De eerste festivaldag begon met donkere wolken en af en toe een regenbui, maar dat weerhield de bezoekers er niet van om enthousiast het terrein op te gaan. Met poncho’s en regenlaarzen waren de festivalgangers goed voorbereid en de organisatie had ervoor gezorgd dat er slechts twee niet-overdekte stages waren, zodat iedereen grotendeels droog kon blijven.

Ah Liver b2b Milo Spykers: Harder Techno op zijn Best

Een van de eerste acts die we zagen waren Ah Liver en Milo Spykers, die samen een back-to-back set verzorgden. Ah Liver, nog een Belgisch opkomend talent bekend van zijn releases op het Exhale-label van Amelie Lens, bracht samen met Milo Spyker een krachtige techno-set. De zware beats en industriële geluiden brachten het publiek in extase en lieten zien dat harder techno niet alleen aan een opmars bezig is maar zich begint te vestigen als een vaste waarde op Extrema.

Amber Broos: De Toekomst van de Belgische Muziek

Daarna was het tijd voor Amber Broos, een jong talent dat zijn naam heeft gevestigd via Studio Brussel en Tomorrowland. Haar energieke set bracht het publiek meteen in beweging en liet zien waarom zij wordt gezien als een van de opkomende sterren in de Belgische muziekscene. Haar mix van vernieuwende beats en aanstekelijke melodieën zorgde voor een geweldige start van het festival.

Fotograaf: Jules Juten

Konstantin Sibold: Magie op de Dansvloer

Na de intense set van Ah Liver en Milo Spyker, was het tijd voor Konstantin Sibold. Deze Duitse DJ en producer staat bekend om zijn veelzijdigheid en het vermogen om genres te mixen. Zijn set was een perfecte blend van house en techno, met invloeden van disco en elektronica. De energie die hij meebracht was aanstekelijk en het publiek werd volledig meegezogen in zijn muzikale reis. Het was een van de meest memorabele sets van de dag en liet iedereen met een glimlach achter.

Fotograaf: Jules Juten

Joris Voorn: Nederlandse Legende

Later op de avond namen we een kijkje bij de set van Joris Voorn. Deze Nederlandse house en techno legende stelde niet teleur en bracht een meeslepende set vol variatie en energie. Het publiek was enthousiast en de positieve vibes waren overal voelbaar.

Malugi en Southstar: De Avond Afsluiten

De avond ging verder met Malugi, die met zijn unieke geluid en opzwepende beats het publiek bleef vermaken. We sloten de eerste dag af met een knallende set van Southstar, het fenomeen binnen het Hypertechno genre gekend van zijn remix ‘We are the people’ overal te vinden op de socials. Zijn razendsnelle beats zorgden voor een explosieve afsluiting van deze eerste festivaldag.

Fotograaf: Jules Juten

Zaterdag 18 Mei: Zon en Melodieuze Vibes

De tweede dag begon gelukkig met beter weer. De regen maakte plaats voor zonneschijn, wat zorgde voor een vrolijke sfeer en blije gezichten op het festivalterrein.

Nico Morano: Koning van de Melodic House

We begonnen de dag met een set van Nico Morano, bekend als de koning der Belgen onder de melodic house.

Zijn zonovergoten set op District 5 (de main stage) was precies wat we nodig hadden om de dag goed te beginnen. De melodieuze klanken en zomerse vibes brachten iedereen in een ontspannen en feestelijke stemming.

Fotograaf: Jules Juten

Samm & Ajna: Belgische Keinemusik

Vervolgens genoten we van een drie uur durende set van Samm samen met Ajna. Dit Belgische DJ duo, bekend onder het label Magnifik, wordt vaak vergeleken met Keinemusik en ze stelden niet teleur. Hun diepe en afro ritmische beats zorgden voor een dansbare set die het publiek volledig in zijn greep hield.

De eerste twee dagen van Extrema 2024 waren een groot succes, vol met indrukwekkende optredens en onvergetelijke momenten. Het festival blijft een absolute aanrader voor elke liefhebber van elektronische muziek en we kijken nu al uit naar de volgende editie!

Fotograaf: Jules Juten

Geschreven en foto’s door Jules Juten

24 mei 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter