Report: Extrema Outdoor Belgium 2018

Report: Extrema Outdoor Belgium 2018

Extrema Outdoor Belgium, samen met een recordaantal van zo’n 60.000 house- / techno liefhebbers zetten ook wij afgelopen weekend de Belgische festivalzomer stevig in. En dit voor een dagticket dat varieert tussen de €40 à €60, of je kan natuurlijk het volledige weekend voor goud gaan voor een aardig prijsje van zo’n €119.

In het Limburgse Houthalen-Helchteren gingen gedurende drie dagen de verfrissende Aperol Spritz of ijskoude Desperados weer vlotjes over de toonbank. Hierbij kan natuurlijk ook een lekker hapje gegeten worden. Het eten is zeer gevarieerd en lekker, je kan er niet enkel het gebruikelijke patatje friet met een goede klodder Belgische mayo eten maar ook andere gerechten zoals Turkse pizza, lekkere American burgers, kebab, enzovoorts. Alles op het festival is te betalen met tokens (€2,85 = 1 token) die je bij de ingang van het festival kunt aankopen met zowel de pinpas als met een cash betaling. De services zijn meer dan degelijk op het festival, toiletten zijn talrijk aanwezig en bovendien gratis.

 

extrema-belgium

De organisatie van Extrema Outdoor BE weet al enkele jaren een degelijk festival neer te zetten zoals ook dit jaar met namen als Seth Troxler, Amelie Lens, Stephan Bodzin, Kölsch, Joris Voorn, Adam Beyer en ga zo maar door. De vele randanimatie, eet standjes en activiteiten zorgen ervoor dat je je niet kan vervelen, ook niet wanneer je eventjes een pauze nodig hebt van de house en techno tracks. Het gehele festival was dit jaar netjes aangekleed in hetzelfde thema, wat dit jaar een soort Pirates of the Caribbean meets Bohemian bleek te zijn.

De acht verschillende stages van Extrema Outdoor zijn zeer divers. Van knalharde techno naar zwoele en ritmische house music klonken van dag tot dag op het festival. Na een paar keer een rondje te hebben gedaan op het niet al te grote terrein kozen wij ervoor om vooral bij de Red Bull Elektropedia Mainstage te blijven hangen, gezien hier de grootste namen naartoe kwamen. Afwisselend tussen de Desperados Defected Stage waren dit voor ons de twee favorieten. Het fijne aan het terrein is dat het niet al te groot is dus je kan makkelijk van artiest naar artiest rondzwerven zonder kilometers te hoeven lopen. Het enige leek ons dat degene die er een volledig van maakte af en toe wel een change of scenery konden gebruiken.

Een andere interessante stage was de Aperol Spritz Stage. Deze stage was opgebouwd als een soort gezellig marktje in het zuiden van Italië maar dan met de meest fantastische house tunes. Hier waren de sfeer en de muziek altijd top. De stage zat vaak aardig vol en de Aperol Spritz vlogen in het rond.

extrema

Een knap ineengestoken rave tent van Eristoff met mooi lichtgevende zwevende animatie aan het plafond was voor ons echter iets te heftig op een zonnige zaterdag. Maar voor degene die echt wilde raven van begin tot einde was dit ideaal. Deze was spijtig genoeg wel redelijk verstopt in een uithoek van het terrein gelegen.

Naarmate de avond viel en de zon onderging haalde technolegende Stephan Bodzin zijn eigen ontworpen DJ controller boven en nam het roer over op de Mainstage. Duidelijk was dat velen waren gekomen om deze artiest aan het werk te zien want in tegenstelling tot de rest van de dag was het hier tijdens zijn zet afgeladen vol.

Al bij al is het een heerlijk festival speciaal voor de house/techno fan die niet kan wachten om te beginnen aan de festivalzomer. Extrema Outdoor is de perfecte gelegenheid om de toon voor de rest van zomer goed in te zetten. De organisatie heeft ons dit jaar weer verrast met een stevige line-up en een mooi festival. Wij zijn al benieuwd naar wat ze volgend jaar voor ons in petto hebben!

Jules

extrema-2018-be

23 mei 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter