Report: Extrema Outdoor Belgium 2019 (weekend)

Report: Extrema Outdoor Belgium 2019 (weekend)

Na regen komt zonneschijn? Neen, Techno! Tenminste zo klonk het afgelopen weekend aan recreatiedomein De Plas in het Belgische Houthalen-Helchteren.

Vanaf vrijdag 7 juni tot zondag 9 juni vond de negende editie van het alom bekende festival Extrema Outdoor Belgium plaats. Het festival vestigde deze editie opnieuw een record door in totaal zo’n 58.000 enthousiaste techno en house muziekliefhebbers te verwelkomen.

De kick-off (vrijdag 7 juni) van deze 8ste editie ging in tegenstelling tot andere festivals erg vlot!  Daar waar andere festivals werden afgelast wegens het slechte weer, genoten ze hier van een mooie zonsondergang op de zomerse housebeats van Goldfox om nadien de avond af te sluiten met een stevige techno set van legende Sven Väth. Een mooi begin van een festivalweekend!

Stuk voor stuk ontwaken de campinggangers na een redelijk onrustige nacht op de nabijgelegen camping. Het begin van deze 2de festivaldag gaat iets trager (lees: natter) van start door de buien die over het terrein trekken. Een groot voordeel van dit festival is dat er ook een aantal stages zijn (zoals de Mainstage) overdekt zijn en je dus alsnog kan genieten van een groot deel van de artiesten zonder doorweekt te worden.

Maar voor de echte fans maakt een druppeltje meer of minder natuurlijk niet uit! De deuren slaan stipt op de middag weer open waar Amelie Lens klaar staat om op de stage van haar eigen label EXHALE de eerste festivalgangers wakker te schudden met een van haar sterke techno tracks.

Voor wie iets rustiger aan de dag wil beginnen kan zich begeven naar de Defected House stage waar Antwerpse dj Delafino de spits afbijt. In de latere namiddag wanneer de zon terug doorbreekt komen DFTD Radio Hosts Simon Dunmore en Sam Divine voorbij met een perfecte set om te genieten van deze zonnestralen.

extrema-desperados-stage

(Desperados,DFTD Stage)

Naarmate de dag op gang begint te komen en je een ronde hebt kunnen maken door alle 7 DISTRIKTS, elk met een andere vibe / genre is er meer dan voldoende keuze voor elk soort fan. Degene die zich even niet echt kan vinden in de hevige techno of even een break nodig heeft van de housebeats, is er nog altijd een plekje op de Aperol Spritz stage. Een mix van verschillende stijlen afwisselend met populaire party tracks. Kortom een fijne afwisseling!

Deze 2de festivaldag sluiten we af met onder andere de gemaskerde house tovenaar Claptone en een live set door de enige echte Stephan Bodzin, die opnieuw alles uit de kast haalt (waaronder zijn eigen gemaakte synthesizers) om het publiek bij de Mainstage naar bed te sturen met een knaller van formaat die ze voor enige tijd niet zullen vergeten.

Day three , de laatste dag is aangebroken. Bij een aangename temperatuur verwachting van 22 tot wel 26 graden gaat deze laatste festival dag van start met op Distrikt 4 een set van een dj die zowel aan de knoppen van het gasfornuis draait als aan deze van zijn DJ-set. Niemand minder dan Topchef (The Jane Antwerp) Nick Bril bijt de spits af en warmt de eerste bezoekers op! Later op de dag zal hij nogmaals spelen op de Aperol Spritz -stage.

Een opmerkelijke act dit jaar is de Belgische Dj met live band Stavroz (LIVE) , bestaand uit 3 leden die elk meerdere muziekinstrumenten bespelen zoals gitaar, basgitaar, trompet, piano, saxofoon en noem maar op… bewerken ze deze geluiden live en plaatsen deze op een stevige elektronische bassline. Kortom een zeer vernieuwende soort act op dit festival.

extrema-labyrinth

De avond valt en de oren zijn al gewend aan de hardere geluidsgolven, dus tijd voor iets stevig. Op de Labyrinth Club Stage is exact zoiets te vinden. De mannen van ADRIATIQUE leiden de avond perfect in met een diepgaande techno-set. Dit bij de ondergaande zon zorgt voor een aangename sfeer bij deze stage.

extrema-kolsch

De man met de hoed is terug! De enige echte KÖLSCH is aangekomen in het Belgisch Limburg om niet één, niet twee zelfs geen drie maar VIJF sets te spelen waarvan vier back-to-back met andere dj’s om zo zijn stage af te sluiten met een solo set. Aan de andere zijde van het terrein klinkt een zomerse house vibe. Gebracht door niemand minder dan Franky Rizardo die dit jaar zijn eigen stage host onder zijn platenlabel FLOW.

Op Mainstage worden mooie verhalen verteld door de mannen van Tale of Us die een knaller van een set neerzetten en tot de laatste vuurpijl stevige beats bliezen.

Dit was XO 2019.

extrema-vuurwerk

12 juni 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter