Report: Fire is Gold 2019

Report: Fire is Gold 2019

Techno festivals vind je overal, maar tot voor kort moesten fans van urban muziek in Antwerpen en omstreken op hun honger blijven zitten. Dat is nu voorbij. Met Fire is Gold hebben ze er een nieuw jaarlijks hoogtepunt bij. Headliners als Aya Nakamura, Zwangere Guy en Broederliefde zorgden in Linkeroever voor nog hetere temperaturen. Kortom: zon, zweet en hiphop beats.

4 podia, stof en lachende gezichten
Organisaties als Bloody Louis, Vice en Vunzige Deuntjes zijn bekend in de urban scene. Dit maakte het voor de bezoeker enorm moeilijk kiezen. Elke stage had haar toppers. Er zat niets anders op dan te pingpongen tussen de verschillende podia en artiesten.

Door de extreme hitte (32 °C) en de zanderige ondergrond, was stof niet te vermijden. Diegenen die hadden gekozen om hun gloednieuwe witte sneakers aan te trekken, waren eraan voor de moeite. Echter hield dit niemand tegen om hun uitbundigste (én stoutste) dance moves boven te halen. Eén ding is zeker, de organisatie fan Fire is Gold en de fans van urban muziek weten hoe ze een feestje moeten bouwen.

fireisgold-report

Foto: Jonas Van Bouwel

“F*ck you aan alle racisten en facisten”
Met deze gewaagde woorden gooide artiest Zwangere Guy nog wat olie op het al hete vuur. Hiermee haalde hij uit naar de Vlaams Belang en NVA volgers en de recente heisa over de Vlaamse vlaggen op Pukkelpop. Nu, daar is Zwangere Guy voor gekend. Een Vlaamse rapper zonder een blad voor zijn mond. Bovendien wist het publiek het wel te bekoren en gingen ze nog harder uit hun dak.

2 festivals op één locatie
De organisatie van Fire is Gold stond voor een uitdaging: een setting neerzetten dat geschikt is voor een hiphop festival, maar niet te veel afwijkt van wat de volgende dag voor een techno festival in de smaak moet vallen. Hier was echter niets van te merken. Een job well done als je het mij vraagt.

Na deze uiterst geslaagde editie kan de organisatie niet anders dan uitkijken naar volgend jaar. Op zaterdag 29 augustus 2020 mag Fire Is Gold weer zorgen voor de beste urban beats in Antwerpen. Ik heb alvast mijn agenda aangevuld. Tot volgend jaar!

fire-is-gold

31 augustus 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter