Report: Heerlijk Hemelrijk Festival

Report: Heerlijk Hemelrijk Festival

Zondag 13 oktober waren we met Festival Fans op Heerlijk Hemelrijk Festival te vinden! Na twee dagen vol feest op FestyLand toverde het terrein zich in de nacht van zaterdag op zondag om tot een nieuw festival: Heerlijk Hemelrijk Festival. 

Waarbij FestyLand op vrijdag en zaterdag een 18+ festival was, was op zondag het festival voor écht iedereen! Alle leeftijden waren welkom op Heerlijk Hemelrijk Festival! Het festival vond plaats op het recreatiepark Billy Bird park Hemelrijk in Volkel. Wat een drukbezocht recreatiepark is onder kids met hun ouders, jeugd en jong volwassenen. Om 12:00 uur opende Heerlijk Hemelrijk Festival haar deuren en om 13:00 uur stond het terrein al aardig vol!

Jupiler Live Stage
In deze area verwelkomde Heerlijk Hemelrijk Festival wederom stuk voor stuk dikke namen in de grootste area van het festival: de Jupiler Live Stage! Baby Blue opende deze stage en nam een aantal guests mee, dit trok om 13:30 uur al een redelijk volle tent aan!

Photography by: Joris Bisschops

In de middag werd er door verschillende tribute bands een ode gegeven aan de beste bands aller tijden. Zo deed Doe Maar Na een tribute aan Doe Maar, Fortunate Sons een tribute aan Creedence Clearwater Revival en Abba Fever een tribute aan ABBA. Heerlijk meeblèren en met je ogen dicht waande je jezelf bij een echt optreden van de originele bands.

Photography by: Joris Bisschops

The Ballsroom
FestyLand & The Ballsroom gaan al jaren hand in hand! Bart Balletjes nam zijn vrienden Otto Wunderbar, Zanger Kafke en Dave Roelvink met zich mee! Otto Wunderbar liet de kleinste zelfs dansen en maakte er één groot Duits feest van, tien minuten later en de tent die stond te springen bij Zanger Kafke. Met verschillende sets van het Ballsroom DJ Team bleef de sfeer er gedurende de hele dag goed in zitten in The Ballsroom!

The Pub
Fonkelnieuw dit jaar: The Pub! Dit was dé plek op Heerlijk Hemelrijk Festival waar je jezelf in je eigen stamkroeg waande. Waar je samen met je vrienden sterke verhalen kon vertellen onder het genot van een koud biertje. Met uiteraard passende livemuziek van top bands: Rattlesnake Shake, Hard2get, The Glamrocks en The Hot Studs. Deze live acts zorgde voor een goede pub sfeer met de handjes in de lucht.

Schirmbar x Nel’s Schuurcafé
Hier waande je jezelf in een soort ronde après-ski tent met een grote bar in het midden en de foutste hitjes van Nel. Hier waren voornamelijk de bezoekers van de afgelopen dagen van FestyLand te vinden. Even het weekend doorspreken en nog even schuren in het schuurcafé van Nel.

Funzones & Attracties
Er waren niet alleen live stages maar ook funzones voor de kids. Zo konden de kids al hun creativiteit kwijt in de knutselhoek en plezier beleven in het kindertheater. Daarnaast was er ook een funzone vol met springkussens, optredens van dansscholen en kon je je vriendjes uitdagen voor een potje lasergamen! Naast al het moois wat het festival te bieden had, waren ook de attracties van het Hemelrijk park geopend. Fun voor ieder dus!

Desperados x STUK & Friends area
Vanaf 15:00 uur werd het goed druk in de Desperados x STUK! area. Hier traden vanaf 16:00 uur stuk voor stuk grote artiesten op. Van 16:00 uur tot 19:30 uur was dit overduidelijk de drukste area van het festival!

MAAN
Met om 16:00 uur een optreden van MAAN, waarbij de kids zingend konden genieten van haar live performance. Ze vroeg zelfs namens een meisje uit het publiek een jongetje verkering, mooi te zien hoeveel aandacht een grote artiest als MAAN daar tijd aan besteed. Zo nam ze ook na haar show nog tijd om op de foto’s te gaan met haar fans.

Photography by: Joris Bisschops

SNELLE
Na MAAN was het tijd voor Snelle. Snelle is een Nederlandse rapper en heeft zich afgelopen periode bewezen in de Nederlandse hitlijsten en met zijn nummer Reunie heeft hij veel harten gewonnen. Zo ook van de bezoekers van Heerlijk Hemelrijk Festival. Hij vroeg alle mannen van zich te laten horen, waarop een luid geschreeuw te horen was. Daarna waren de dames aan de beurt, het leken wel gillende keukenmeiden! Kippenvel momentje om zoveel kids te zien genieten van hun idool.

Photography by: Joris Bisschops

STUK
STUK hostte voor de vierde keer een eigen area op Heerlijk Hemelrijk Festival. Met een nominatie voor de Televizier-Ster Online-videoserie met hun programma Jachtseizoen zijn ze niet meer weg te denken van Youtube. Kids klommen met tranen in hun ogen op de schouders van hun ouders, wat een prachtig beeld gaf!

Photography by: Joris Bisschops

BIZZEY
De bekende hiphopartiest Bizzey trok de Desperados area tot het laatst toe vol. Kids danste heerlijk mee op de bekendste hits van Bizzey! Nog even die laatste energie die de kids hadden opmaken. Een mooie afsluiter van de Desperados area. Wat zullen die kids slapen!

Photography by: Joris Bisschops

Dé afsluiter
Natuurlijk sloot BZB Heerlijk Hemelrijk Festival in de Jupiler Live Stage af. Deze Volkelse band heeft een vast plekje op de line-up om elk jaar het festival af te mogen sluiten met het meest heerlijke publiek!

Photography by: Joris Bisschops

Al met al was het een prachtige dag! Het was een keer een ander festival dan wat ik gewend was, waarbij ook eens kids in de spotlights stonden tijdens een festival en heerlijk konden genieten van hun idolen. Kippenvel all over the place om alle leeftijden zo uit hun dak te zien gaan!

16 oktober 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter