Report: Into the Woods ADE

Report: Into the Woods ADE

Een Knuffelig festival met kartelrandjes, Into the Woods brengt de charme van het bos naar de NDSM werf.

Into the Woods slaat een brug tussen de uitersten. Van een idylissch sprookjesbos in Amersfoort tot rauwe scheepsbouwerf in Amsterdam Noord, er is alles aan gedaan om de charme van het concept in stand te houden zonder af te doen aan de unieke locaties. Deze ADE blijven de rafelige randjes rafelig, zo lijkt de industriële kunst á la ADM bijna alsof uit de grond verrezen, terwijl er onder kleurrijk verlichte tentjes met blote voeten op zachte Perzische tapijtjes gedanst kan worden. Dit weekend staat in het teken van het samenvloeien van tegenstellingen, van knoeiharde techno tot swingende discobeats. Into the Woods wil van alle markten thuis zijn, en slaagt hierin met verve.

Een weekender Into the Woods ADE zorgt ervoor dat je alle tijd hebt om écht alle kleine uithoekjes van het festivalterrein te ontdekken. Het terrein is groot, open, en vol prikkels. Waar je ook kijkt, overal gebeurt er wel iets. Terwijl er een liveband bij de ingang optreedt, springt er een groepje mensen in de hottubs. Aan de andere kant van het terrein speelt een groepje échte beerpong op een tafeltennis tafel terwijl er om de hoek een massale sitdown plaatsvindt onder begeleiding van live-muziek. De ogen worden uitgekeken en de zon helpt ook nog een handje mee om de goede sfeer nog extra kracht bij te zetten. De eerste editie tijdens ADE 2017 was weliswaar een succes, het was allemaal toch net iets minder mooi. Het leek alsof er teveel ideeën op een té klein terrein geplaatst waren, het werd een beetje hutje mutje. Dit jaar was er ook plaats voor hutje mutje op het terrein, maar dan in een hele andere samenstelling. Verscholen tussen de techno-barn en swingende werftheater staat een klein hutje, waar gewoon simpel gezegd, leuk muziek wordt gedraaid. Dansen is niet echt mogelijk, maar met z’n allen samengeperst meedeinen op de gezellige beats heeft ook wel iets schattigs.

Disco liefhebbers vinden waarschijnlijk dat er deze editie te weinig disco gedraaid is, terwijl de doorgewinterde technoliefhebber zal zuchten over de overmatige hoeveelheid van hetzelfde genre. Ook hier laat Into the Woods zien dat het niet zo zwart wit is. Bij de Ferrotopia stage (die toch wel heel veel op een sexend koppel lijkt), pakken DJ Fett Burger en Jayda G het vandaag anders aan. Afzonderlijk op het affiche maar deze vrijdag zij aan zij bij de knusse en volgepakte stage klinkt er een groovy mix van house en disco door de Funktion One speakers. Het publiek danst zich goed warm de avond in voor afsluiter Optimo. Een discobolwerk aan hitjes passeert de revue, maar het lijkt alsof de set kracht mist. Wellicht staat de muziek te zacht, maar het kan ook het na-effect zijn van de extreem dansbare techno die Fransman Agoria in een uit zijn voegen barstende Barn-stage draait. Mocht je broek nog niet droog zijn van een eerdere sprong in een hottub, kan je hem wellicht droog laten blazen door Matrixxman of Paula Temple op de échte techno-stage. Matrixxman is de man van de avond maar moet af en toe toch buigen voor de bizarre tracks waar Temple ons op trakteert.

Op zaterdag kan de kater in de zon weg gedronken worden met een halve liter, IPA of zelfs een Leffe uit een (al dan wel plastic) Leffe glas. Rond 15:00 uur is het al gezellig druk op het terrein, waar mensen vooral van de kans gebruik maken om een potje airhockey te spelen of naar een gek liedje te luisteren van de rode dames in de toren. Het feest lijkt vooral leuk te zijn bij de Ferrotopia stage, waar Afrobot voor een lege zaal draait. Dat is in deze setting positief, aangezien het gehele publiek om de stage heen in de zon van de tropische tracks aan het genieten is. Halsreikend wordt er uitgekeken naar Rordiguez Jr, maar hij weet niet te overtuigen, of wellicht is de teleurstelling dat het nummer ‘Satellite’ niet gedraaid wordt.

Écht grote namen ontbreken doorgaans op Into the Woods, maar organisatoren Kultlab komen daar prima mee weg, en de bezoekers ook. De laatste energie wordt er nog even uitgeperst bij Tommy Four Seven, en dan is het al weer tijd om naar de pont te rennen. Op naar huis, of wellicht een ander feestje, want eigenlijk is ADE toch nog pas net begonnen.

22 oktober 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter