Report: Jungle Festival 2019

Report: Jungle Festival 2019

Apentrots opende Jungle Festival afgelopen zaterdag weer haar poorten! Met drie uitverkochte edities en een jungle vol creatieve concepten was iedereen klaar voor een beestenbende..

Mijn derde keer in deze prachtige jungle. In deze jaren zijn ze geëvolueerd van een beestenjungle tot de mooiste jungle ooit als je het aan mij vraagt! Het terrein lag er prach-tig bij. 

De Ijzeren Man in Eindhoven was omgetoverd tot een heuse jungle. Een jungle met verschillende stages, met elk een totaal vernieuwende sfeer. Dit zorgde voor een goede afwisseling tussen de hitjes van toen & nu, technobeats en een heleboel randactiviteiten.

Terug naar Toen

We stapten in de tijdmachine en reisde met TNT af naar de nostalgische jaren van vroeger. Want vroeger was alles beter, right? De lekkerste hitjes werden gedraaid en niet alleen het bier ging de lucht in maar alle soorten dieren ook! Van opblaas krokodillen tot zebra’s en knuffel aapjes.

Honger!

Verhongeren in de jungle? No way! De beste foodtrucks stonden klaar om de honger te stillen. De frietkraam deed het goed, maar ook de pizza, roll & bowls en sateetjes waren een heerlijke bron van energie.

Rewind

Stralend in de zon, dansend op de lekkerste R&B hitjes van toen en nu bij de Rewind stage. Usher, Beyoncé en het hete heden werden je hier om de oren geslingerd. De gehele dag een erg drukke stage met het ene na het andere hitje van toen en nu!

Wat nou tropische regenbuien?

Hoewel er wat tropische regenbuien werden voorspeld, viel het allemaal reuze mee en bleef het een en al feest in de jungle. Alle tenten waren overvol en de regendansjes gingen door. We dansten zelfs nog even lekker op het nummer ‘It’s raining men, hallelujah, it’s raining men’ in onze poncho’s. Kleine tentjes werden opgetild en mensen dansten eronder. The party must go on!

Het stille bos

Tijd voor een RGB silent disco! Sssssst. Een plek aan het water waar je op magische wijze kon wisselen van muziekgenre. Heer-lijk, lekker ongegeneerd meeblèren en je vrienden steeds zo gek maken om te wisselen van kanaal. Naast ons stond een groep meiden een spelletje te doen; iedereen koptelefoon op behalve 1, diegene moest raden welk nummer de rest meezong, geweldig toch!

Deco

Mijn complimenten naar de aankleding van het terrein, want wauw! Het was prachtig versierd. Heerlijk even verdwalen in de jungle en kleine stages en plekjes ontdekken. Je waande jezelf in een echte jungle. Slingers in de bomen, confetti in de lucht, acrobaten van Cirque Du ZoLeip op het podium, vuurspuwers, ballonnen parade en beesten op stelten liepen er rond.

Activiteiten

Even genoeg van al het gedans en gesjans? Tijd voor activiteiten! Even die ene vriend uitdagen voor een potje twister of meezingen met je guilty pleasures bij de karaoke bus. Of even een nieuw kapseltje uitproberen? Dat kon bij KSM Benelux, een plek waar jouw kapsel omgetoverd kon worden tot dé perfecte festival coupe. 

Herrie met Gerrie

Diep in de jungle vond je Gerrie met haar Herrie met Gerrie stage. De mooiste stage als je het aan mij vraagt, prachtige aankleding, gekke acts en veel confetti. Deze area gaf de gelegenheid om met een verborgen trap boven de stage te komen met uitzicht over het publiek, om iedereen lekker los te zien gaan op de lekkerste technobeats.

Om 23:00 werd de laatste oerkreet uitgekraamd en kwam er een einde aan dit heerlijke feestje in de Jungle. Jungle Festival, bedankt voor dit prachtige avontuur in de jungle vol verrassingen!

Kan je niet wachten op een nieuw avontuur in de jungle? Goed nieuws! Je hoeft niet een heel jaar te wachten, want Jungle Festival komt met een weekender van 21 tot 25 mei 2020! Op een van de mooiste locaties die je ooit hebt gezien; Klooster Graefenthal in Duitsland opent haar poort voor 4 dagen. Let op! De eerste 750 early birds zijn gevlogen en er is maar plek voor 3250 man in deze jungle. Meer info? Check ons artikel hier en het Facebook evenement hier!

 

12 september 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter