Report: Komm schon Alter 2018

Report: Komm schon Alter 2018

Het is zaterdag 9 juni en met een lichte spanning in ons buik vertrekken we naar Komm schon Alter in de Tuinen van West. Ten eerste natuurlijk omdat we super excited zijn over de supervette techno- en deephouse line-up, maar vooral omdat de tweede editie van dit 24+ festival in het teken staat van make a connection en je er dus je soulmate kan vinden door o.a. speeddaten en het dragen van verschillende soorten polsbandjes (friendship, love, lust, connection) die jouw interesse van de dag reflecteren.

Het festival

De binnenkomst is ietwat rommelig geregeld; als vrouw sta je beduidend langer te wachten om naar binnen te mogen omdat de mannelijke security alleen mannen fouilleren en er dus een speciale rij voor chicks ontstaat. Een voordeel: je hebt genoeg tijd om al in de rij te beginnen met het maken van een connectie. Vooropgezet plan van de organisatie? Wie weet.

Het eerste dat opvalt is de grootte van het terrein en daardoor de kleinschaligheid van het festival. Als een klein dorpje staan de festivaltenten in de grote groene vlakte. In plaats van dat het festival verloren gaat in de grote ruimte, doet het juist heel erg knus aan. Een topkeuze!

De muziek is verdeeld over drie verschillende stages, heel gemakkelijk stage 1, stage 2 en livestage genoemd. Waarom fancy namen verzinnen als dit al gewoon heel duidelijk is? moet de organisatie gedacht hebben. En doeltreffend was het zeker! Je kon jezelf makkelijk navigeren tussen de drie podia van Komm schon Alter. Ook mede dankzij de app Woov, die als een kaart van het festival dient. Je voegt je vrienden erop toe en kan precies zien waar je gezelschap van de biologische frietjes of de technogrietjes staat te genieten.

Alright, tijd om te dan.. Of wacht, hé, is dat een wipwap? En een glijbaan? Oooh shit! Ja, hoor! Als je het poortje – dat het festivalterrein in twee delen splitst – onderdoor gaat, vind je een old skool speeltuin. Hartstikke leuk voor wat nostalgisch vermaak van al die 24+’ers.

24+

DJ Patrice Bäumel

DJ Patrice Bäumel op komm schon Alter

Want dat was de minimale leeftijd die je moest hebben voor het festival. En dat merk je. Over het algemeen geen superhippe, moeilijke fashion-praktijken om elkaar de ogen mee uit te steken, maar mensen die vooral voor de muziek en elkaar komen. Natuurlijk zie je dat iedereen z’n best heeft gedaan op een leuke outfit, maar heftig opvallende uitdossingen zoals bij Amsterdam Open Air vorig weekend vind je hier niet. Lekker no-nonsense.

Als we uitgespeeld zijn – het speeddaten laten we vandaag maar even voor wat het is – begeven we ons weer naar de muzikale festiviteiten. Bij alle podia werd er goed gedraaid. Natuurlijk kwamen er remixes van James Blakes Limit to your love voorbij voor dat gegarandeerde handjes in de lucht-moment. Bij ‘t live-stage stonden we met een kleiner groepje mensen uit ons dak gaan op bijvoorbeeld Mungo Bungo en Kauw, maar ook voor Miss Melera en Michael Mayer was er veel liefde op Komm schon Alter vandaag!

Speeddaten

Over liefde gesproken: het eerder genoemde speeddaten was eigenlijk helemaal niet nodig. En we hadden ook het idee dat niemand er echt op zat te wachten. Vrij weinig mensen hadden een polsbandje om en het was voor de leuke meisjes van de speeddate-area moeilijk om mensen hiervoor te strikken. Hoewel het nu als een domper kan klinken, is het juist een goed teken! Iedereen leek zich te vermaken, genoot van de muziek en stelde zich open op! Dan heb je dat hele geforceerde bij elkaar komen toch helemaal niet nodig, joh?!

Wij kijken nu al uit naar de volgende editie van Komm schon Alter. De sfeer was gemoedelijk, het eten goed geregeld, de locatie was top en vooral: de muziek was fantastisch! Dit is zeker een festival waar wij volgend jaar nog eens heen zouden gaan.

14 juni 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter